Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podnik socialistického veřejného stravování neboli maloměstský hotel navštívil kontrolor. A to bohužel právě ve chvíli, kdy se chystá velká společenská akce, při níž si někteří zaměstnanci restaurace chtějí "bokem", tedy podvodně přivydělat. Navíc manželka vedoucího si "vypůjčila" z kasy dvanáct tisíc na kožich. Ale tahle žena je velmi flexibilní a v každé situaci si umí poradit. O kontrolorovi se ví, že je na holky a pověst mladé recepční se zhoršila po té, co její akt namaloval pražský malíř přímo nad recepci. A tak žena zmanipuluje jejich společný pobyt na pokoji. Tam to ale dopadne úplně jinak, než by si kdo pomyslel... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

topi 

všechny recenze uživatele

V jednom hotýlku se spolupracovníci dohodnou, že uspořádají merendu, zkrátka pořádnou pařbu až do rána. Jenže zrovna přijíždí přísný kontrolor, kterej hodlá udělat kompletní revizi a bez slitováni se do ní pouští. Je však znám tím, že je na ženský, čehož hodlá využít manželka provozního....Socialistickej blábol, ve kterém humor působí asi jako záchodová mísa bez prkýnka. A ještě vykrádá Ducháčka : "Já jsem Zmok." "Vždyť neprší." "Já se jmenuji Zmok!". Navíc šedesátiletej Langmiler s napuchlým červeným frňákem jako Casanova? No to snad ale ne soudruzi.... ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Na 67 minutove plose se dozvime ledasco o jednotlivych akterech teto podivne komedie, ktera ale vlastne nejak moc vtipna neni. Karolina je zde za intrikanku, oproti tomu manzel Trautenberk je zde za cestneho chlapa. Veskrnova - Langmiler jako vydedenci spolecnosti diky svym sexem ovladanym osudum, nejhezci servirka dle meho byla Ivana Nováčková - divka s deravym ubrusem, na zaver pak uvidite Peska jako (temer) pohadkoveho dedecka... :-) Slabsi 4 za podivny zazitek... ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Jménem soudruha ředitele hotelu otevřete ! '' ---- Čím dál víc se probíjím tvorbou Sokolovského, tím více se mu začínám obdivovat. Samozřejmě většinou jsou to socialistické šílenosti, nicméně v nich prokazuje skvělou znalost fungování rozličných pracovišť za socialismu. A nebo to ,,fungování'' rozuměj kradení, šmelení, falšování, ředění atd.. dosahovalo tak obřích rozměrů, že už o tom věděl každý. Langmilera jsem měl vždycky rád a jako opuštěný inspektor Casanova mi moc sednul, okaté štíhlé Dáše to tehdá slušelo, obzvláště ten její neosmdesátkový výstřih :-) kdo by tušil, že ze slečny se špatnou pověstí bude za nějaký skutečná čas první dáma ČR! :-). Ve filmu funguje i komediální stránka, hlavně rozhovor mezi Alenou a kontrolorem na hotelovém pokoji byl skvělý ! Z nějakého pro mně nepochopitelného důvodu byla potřeba do filmu zakomponovat i dramatickou stránku zobrazující nefungování kolektivu a to na všech pozicích ať se jedná o recepční, nebo třeba samotného kontrolora hospodaření. Možná ale i to mělo být předmětem kritiky spolu s dalšími stránkami jako bylo pajcování pití, zmenšování porcí jídel či ,,půjčky'' z kasy podniku pro osobní potřebu. Osmdesátá léta byla dobou front na cokoliv, nedostatku lecčehož a tak soudruzi sem tam ukázali lidu prostřednictvím těchto filmů, že o tom vědí a že to řeší. A možná to byl i takový zvednutý prst všem hostinským a vedoucím hotelů a motorestů, že se o zavedených praktikách jak si přijít k penězům či naturáliím bokem ví. Dávám tedy za dva řízky udělané z množství určeného pro jednu porci! * * ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Lehce přitroublá lehce satirická komedie by potřebovala větší drajv. 1)  Ke konci už scenárista očividně ztratil soudnost._____ 2)  Tvůrci volbou jmen postav nebo jejich ztvárnitelů přidali příběhu další netušený podtext. A tak okrádací partě šéfuje Prachař s usměvavou ženou Slunéčkovou. V recepci posedává netýkavka Smrčková, inspektor je lokálům k smíchu, inu Zmok. Výpomocný důchodce ve vrátnici má případné jméno Tlamicha, servírka Šafářová to tam má pod palcem resp. pod svou vyvinutou hrudí, na niž všichni zírají, kromě jejího manžela. Není divu, když je Teplý. No a slečna se špatnou pověstí se po změně poměrů stane první dámou. To mě podrž..._____ 3)  Obsazení 59letého Josefa Langmilera (jakkoli šarmantního herce) do role sexuálního predátora mi připomnělo vtip z roku 1968._____ To se družstevníci rozhodli, že svou vísku proslaví ve světě. Striptýz, napadlo je. To je světové, to dneska frčí. Zkusí to, ale na představení nikdo nechodí. Sejde se stranický výbor a hlavní straník referuje: Soudruzi, nevím, v čem je problém. Klub jsme nově vybavili, blikavá světélka dodali, servírujeme whisky i koňak. Personál je skvěle oblečen, máme nádherné sexy prádlo, soudružka striptérka je štíhlá, umí dobře tancovat, je 30 let ve straně, tak v čem je chyba? ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý televizní film popisující poměry v socialistickém hotelu, kde se právě chystá velká společenská akce. Vedoucí podniku pan Jozífek (I. Prachař) se snaží vést podnik čestně a mít v účtech pořádek, zatímco jeho manželka K. Slunéčková si ráda přivydělá bokem, v čemž jí ochotně napomáhá protřelý číšník J. Krampol. V předvečer společenské události do podniku nečekaně zavítá inspektor Zmok (J. Langmiler), který je díky své údajné náklonnosti k ženám přezdíván Casanova. Mazaná paní vedoucí se rozhodne nežádoucího inspektora zabavit, aby měla prostor ke svému nezákonnému obohacování na státním majetku. Onu slečnu se špatnou pověstí reprezentuje Alena Smrčková (D. Veškrnová) pracující ve vrátnici, nad níž je pověšen obraz nahé ženy, ve tváři nápadně podobný Aleně a z kterého pramenili všechny smyšlené řeči o její údajné povolnosti. Pomocí důmyslných machinací K. Slunéčkové jsou vysmívaný inspektor Zmok a přehlížená Alena uzavřeni na hotelovém pokoji, kde vyjde najevo pravda o jejich skutečné minulosti a vzniku oněch pomlouvačných historek. Po nadějně podaném začátku však v druhé polovině snímku však dochází k výraznému zpomalení děje, scénář přestává být zajímavý a po roztržce, která se odehraje mezi manžely Jozífkovými kvůli neshodám o hospodaření v podniku, snímek překvapivě bez jakéhokoliv smysluplného závěru končí. Ve vedlejších rolích se objevil L. Pešek, coby dobromyslný důchodce Tlamicha vypomáhající občas ve vrátnici, dále servírka Vlastička (L. Šafářová), jejíž neobvykle naditý výstřih přitahoval mocnou silou všechny její kolegy, snad kromě jejího manžela J. Teplého, který se dostavil na onen večírek a místo své vnadné partnerce se věnoval popíjení alkoholických nápojů. Ne zcela podařený závěr televizního film E. Sokolovského snižuje mé hodnocení na průměrné, přestože začátek snímku vypadal nadějněji. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama