Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Generosa Randy pracuje v realitách. Má domluvenou schůzku s obchodníkem Tedem Ammonem, aby mu ukázala dům, o který má zájem. Ted na schůzku nedorazí a Generosa naopak zmešká další s jinou klientkou. Je velice rozezlená a dojde Tedovi vynadat za jeho chování. Ted se jí omluví a pozve ji na večeři. Začnou spolu chodit, později se vezmou. Adoptují dvě děti a Ted si založí vlastní firmu, aby mohl být víc s rodinou. Jenomže nová firma ho časově velmi zaměstnává, je doma velmi málo a Generosa si neustále stěžuje, dokonce ho dá i sledovat, aby zjistila, jestli nemá milenku. Obviní ho ze vztahu s kolegyní. Nastane období hádek. Generosa navrhne, aby odjeli někam sami. Na výletě v Anglii narazí na dům, který si koupí a odstěhují se do něj. Jde o pokus zachránit jejich manželství. Pokus selže a Ted navrhne rozchod. Generosa se rozhodne, že mu takovou potupu nedaruje. Snaží se ho připravit o tolik peněz, o kolik to jde, a když to nakonec začne vypadat, že Ted vyhraje jejich spor o děti i o výši vyrovnání, Ted je v noci zavražděn ve svém domě. Generosa má alibi, byla s dětmi, její přítel má také alibi, byl na svatbě své sestřenice. Generosa zdědí veškeré Tedovo jmění, protože Ted svou poslední vůli nijak nezměnil. Vdá se za svého přítele Danny:ho Pelosiho a zdá se, že konečně budou normálně žít. Jenomže přijde další rána, Generose lékaři diagnostikují rakovinu prsu. Generosa odmítá jít po operaci na ozařování a chemoterapii a pomalu umírá. Své děti svěří do péče chůvě Kay:, která se jim starala o domácnost v Anglii a manželovi Danny:mu vyplatí 2 milióny liber a před smrtí ho vyškrtne ho závěti. Soud nakonec na základě nepřímých důkazů odsoudí Danny:ho za vraždu Teda Ammonyho na 25 let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Smok 

všechny recenze uživatele

V spánku sa vraj regenerujú mozgové bunky a ja blbec namiesto toho čučím v noci do televízora na takéto prekombinované koniny... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný TV film, který má zajímavé téma a poměrně sympatické obsazení (zdravím Davida Sutcliffa). Jenže mám problém s obsazením hl. ženské role. Protože ta herečka se mi fakt do tohohle vůbec nehodila, a i když je to TV film, tak mohli obsadit někoho lepšího. No, co se dá dělat. V rámci "based on true story" na stanici Barrandov, je tenhle film zatím nejlepší. Ale taky žádná sláva, hlavně kvůli Poppy. Tři hlavně za Davida. ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi jak obsazení (tuto herečku znám ze seriálu "Beze stopy"), tak celkové ztvárnění. Měla jsem zpočátku obavy, že to bude něco ve stylu Červené knihovny, ale nabralo to docela slušné obrátky. Generosa se opravdu vybarvila, jen co je pravda. Dokázala by dohnat k šílenství kdekoho. ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Spíš než film je to takový dokument. Každopádně je krásně znázorněno, že i ženská dokáže udělat peklo na zemi. 80% ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré, bez zbytečných thrillerových prvků, s výbornou Poppy Montgomery v hlavní roli psychopatické bestie Generosy. // Obsah filmu uvedený zde na ČSFD je jedním podrobným spoilerem - poněkud nezvyklá upoutávka... ()

janejudyjune 

všechny recenze uživatele

Dívala jsem se na to jen proto, že tam hraje Helene Joy - ta tam sice opravdu byla a ne úplně málo, nicméně ani ona nedokázala, abych se na tento film plně soustředila. Nechápu, proč si vybrali tak nudný případ. ()

Reklama

Reklama