Reklama

Reklama

VOD (1)

Filmová série těžící z našich nejhlouběji ukrytých strachů přidává novou, podivuhodnou kapitolu, která přináší to, co očekáváte – ovšem velmi napínavým a neočekávaným způsobem! Podivná předtucha donutí partu přátel, aby odešli z automobilových závodů krátce před tím, než děsivá hromadná srážka vozů rozmetá auta až mezi přihlížející diváky a rozpoutá ohnivé peklo. Podvedli Smrt, ale Smrt se teprve rozjíždí.... Režisér Hadů v letadle přichází s děsivým a vynalézavým příběhem zoufalého boje, který přátelé svádí, aby oni i ostatní zůstali naživu. (Magic Box)

(více)

Recenze (694)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dnes již zesnulý David R. Ellis, režisér druhého (IMHO nejlepšího z prvních čtyř mnou viděných) Final Destination, se propůjčil ke zpracování této už notně převařené nastavované kaše, a výsledek dopadl naproti očekáváním jakž takž slušného řemesla katastrofálně. V tomto "pokračování" nefunguje vůbec nic, protože i to jediné, co na něm mohlo zaujmout (ano, krev a Al Gore;)), je téměř bez výjimky prováděno extrémně os(t)udným CGI způsobem. Zarážející je, že s druhým dílem má čtyřka společného i scénáristu. Ten tentokrát absolutně nezvládl vymyslet něco, co by dokázalo i v notně posunutých měřítkách série "smysluplně" vyplnit varujících ani ne osmdesát minut stopáže. Jediné logické vysvětlení je, že rozkaz zněl jasně: za co nejmíň peněz s co nejmenším úsilím zajistěte co největší vejvar. Máte to o to jednodušší, že máte zavedenou značku:P Tohle je čistá straight-to-DVD záležitost (až na to, že nebyla) a do očí bijící producentský pokus vymačkat z už na slupku vyšťaveného krvavého grepu nějaký chechták. Nejstrašnější na tom je, že se to dokonale podařilo. Nechápu, kam se investovalo těch čtyřicet mega, co tahle zoufalost údajně stála. Jestli to bylo do herců, tak obří restek-p jejich agentům, protože hrají úplnou pí...sničku od Míši Foreta. Každopádně pokud by na to někdo šel za plnou palbu do kina, a pak někoho z hlavních tvůrců na revanš zabil, jsem si jistý, že promítání v soudní síni by mu zajistilo zprošťák;) 20% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Počtvrté vás toho moc nepřekvapí. Úvodní katastrofa byla ze všech nejnudnější, smrti spíše překombinované, osud, než by byl tím černým vzadu, násilně a nelogicky věci posunuje sám. Dál už ne, prosím. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Strašně blbé co se děje a dialogů týče, navíc i přakvapivě špatně zrežírované a s nepovedenými digitálními efekty, až jsem si kolikrát vzpomněl na příšerný Wrong Turn 3. Žádný originální nebo zajímavý děj jsem nečekal, ale ta mizerná formální stránka mě opravdu nepříjemně zaskočila. Závěr v kině byl sice mírně napínavý, ale výsledný dojem již výrazněji spravit nedokázal. A když v poslední scéně hlavní hrdina s tajuplným tónem v hlase pronese větu (spoiler):"Co když to bylo v plánu už od začátku?", nemohl jsem se nezasmát. Tvůrci evidentně ani po třetím pokračování (nebo snad po třetím remaku?) nemají tak úplně ujasněná pravidla hry, postavy si zas a znova cucají "řešení" vyloženě z prstu a celé to působí čím dál tím víc směšně. Už to prosím skončete, dík. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Už trojka bola celkom zbytočná... a štvorku má ospravedlniť prítomnosť 3-D atrakcií. Ungh! Ak má 3-D nahrádzať akýkoľvek príbeh či originálny nápad (a tu to platí), tak vravím, že táto technologická vymoženosť je Zlo. V kontraste s napínavou, atmosférickou jednotkou a zábavným gorefestom dvojky je toto iba sled načisto samoúčelných killovacích scén. Všetko medzi nimi je nudná, nezaujímavá, zle napísaná a príšerne zahraná vata. Samozrejme, niekomu budú jednotlivé "smrte" pripadať zábavné - pri vtipne vypointovanej scénke v kaderníctve či v bazéne sa ani nečudujem, sú chutné. Mňa však tých pár digitálnych mŕtvol nevzrušilo a najlepšou časťou filmu zostávajú úvodné titulky so súhrnom úmrtí z predchádzajúcich dielov v podaní röntgenových kostier... geniálne! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ellis prokazuje, že to má v malíku o dvě třídy navrch před Wongem. Osmdesát minut nekompromisně vysmáté zábavy, v níž paradoxně oproti předchozím dílům za nic nestojí úvod, aby se to pak bohatě vynahradilo zbytkem, ve kterém se najde dost místa pro krev, blbé efekty, deja vu a hlavně nekompromisní legraci. Na postavy i děj kašlat, hlavně že to pokaždé originálně koupí a ani na vteřinu to není nuda, i když se vyvařuje z minula. V možnostech své škatulky je ‚čtyřka‘ naplněna po okraj. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pointu nezvratného osudu si dost dobře pamatuju. Dvojka byla dokonce prvním filmem, který jsem měl na cdčku v podobě AVI souboru jako malej prcek a čuměl na tu první brutální scénu, která mě absolutně odrovnala reálností. Co ale dokázala tahle scéna, tady jsem se držel za hlavu. Absolutně a brutálně nesmyslný smrti, kde se klade důraz na to, aby z mrtvoly zbylo co nejmíň a pokud možno, bylo vidět co nejvíc. S koncem samozřejmě jakým? No jasný...je to nezvratnej osud a jelikož se osud nedá ovlivňit...je to docela jasný. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $66,477,700Tržby Celosvetovo $186,167,139Tržby za predaj DVD v USA $10,197,326 //počet predaných kusov 648,326║ Klesajúca úroveň tejto série sa nezastavuje a rázne klesá takmer na samé dno únosnosti, dejovo nič nové, atmosféra žiadna, trikovo jeden veľký otras, samo o sebe samoúčelná zbytočnosť. /20%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Velmi ZVRATNÉ až blivajzní vemeno plné samoúčelného masakru a moralizujících keců. Tohle není restart, to je vyrvání ze zásuvky a vyhození oknem na beton. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Počtvrté vylouhovaný sáček čaje už neudělá pořádný čaj, počtvrté opakovaný rámec hororu už nikoho nepřekvapí. Možná by měla vyšší moc zasáhnout také v případě tvůrců této série... ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Série NEZVRATNÝCH OSUDŮ má sestupnou tendenci (výborná ozvláštněná žánrovka - jednička, překombinovaný sled černohumorných a propracovaných úmrtí - dvojka, zpět k původnímu modelu, ale bez uvědomělosti, zato se zdáním interaktivnosti na DVD - trojka) a čtvrtá část na osudu těchto slasherů nic nezvrátí. S prvním dílem natočeným pro 3D dochází k naprostému vyprázdnění původního konceptu do podoby sledu nepříliš nápaditých a propracovaných atrakcí, které přibližují hraný film více animované tvorbě, především SOUTH PARKU (ústřední parta je plná Kennyů, nechybí ani policisté či lidé, kteří po úmrtí prohlásí "tady není nic k vidění"). Je mi sice sympatická uvědomělost (předtitulková scéna definující cílového diváka, úvodní titulky rekapitulující předchozí úmrtí, 3D film ve 3D filmu, intertextové odkazy na předchozí části), i když ta je až příliš transparentní, ale uvědomělá sračka zůstane uvědomělou sračkou. Kdo se cítí být cílovým divákem (jde mu o splatterová úmrtí, nikoliv průběh dění či lidi, a má rád zvuk hodně hlasitý, aniž by si cpal do uší tampóny), nechť si k mému výslednému hodnocení přičtě hvězdičky podle své libovůle, protože NEZVRATNÝ OSUD 4 opravdu nabízí krev, kozy a krev, nic jiného. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Je to sen? Nebo hlas v hlavě? Prostě jen vize nedávající smysl….. Může se zdát, že řetězové efekty způsobující již počtvrté divné nehody nepřinesou nic nového. Za sebe říkám: OMYL! Pokud k nim přistoupíte s velkou dávkou nadhledu a touhou bavit se morbidností a krásou úmrtí, budete-li s úsměvem na rtu očekávat ,,ten okamžik“, nemusí být těch 77 minut utrpením. Lituji jen, že jsem film neviděl ve 3D, protože je určitě zábavnější než Valentýn. Z celé série čtyřku řadím za úvodní film. Což stejně jako fakt, že NIKDO NEŽIJE VĚČNĚ vlastně nic neznamená. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

JAKO VŽDY PARÁDNÍ PODÍVANÁ. Tento námět miluji a opět jsem se skvěle bavil........ doufám, že bude Nezvratný osud 5 :-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brian Tyler: 1. The Final Destination ,2. The Raceway ,3. Memorial ,4. Nailed ,5. Nick's Google Theory ,6. Revelations ,7. Raceway Trespass ,8. Stay Away From Water ,9. Flame On ,10. Moment Of Joy ,11. Signs And Signals ,12. George Is Next ,13. Car Washicide ,14. Newspaper Clues ,15. Premonition ,16. The Salon ,17. Questioning ,18. Death Of A Cowboy ,19. Gearhead ,20. Sushi For Everyone ,21. The Movie Theater ,22. You Can't Dodge Fate ,23. The Final Destination Suite, ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

pohodlně se usaďte, začíná moje nezvratná touha napsat nesmyslný komentář :-) podívejte se vlevo, kde sedí dvě slečny, kterým ani omylem není 15 let, jestli Vás počůrají strachy, vymáhejte vrácení peněz a odškodnění.. vpravo na Vás kouká prosebně přítel, který se modlí, aby dneska Váš smích nepřesáhl frekvenci zvuku.. teď zpozorujte dvě slečny sedící před Vámi, které přišly se slovy: „Jestli se budu bát, budeš chytat můj popcorn!“ a za sebe se raději nedívejte, co kdyby se jim nelíbilo Vaše jednání při filmu, jejich nohy končí tam, kde máte sedací partie :-) Nasaďte si 3D brýle a zábava může začít :-) Film nás seznámí se sympatickým mladíkem, který jako v předchozích dílech má vidinu nehody, při kterým zemře mnoho lidí.. hystericky to vykřičí kamarádům a způsobí tak malou potyčku díky které z místa nehody „zachrání“ i pár lidí navíc.. a tím nám vznikne skupina na hraní :-) během pár minut si vyberete své oblíbence u kterých se nemůžete dočkat až umřou.. pro pánské osazenstvo si pan režisér vybral opět velice atraktivní slečny.. a Paní Smrt nám opět dokázala, jak umí být vysoce kreativní.. Pokud čekáte duchaplný příběh se srdce rvoucími dialogy, vyměňte si 3D brýle za růžové brýle a utíkejte hledat duhu, ale pokud jste naladěni na stejnou vlnu jako já a přišli jste se jen pobavit a podívat jak nás dneska Smrt přechytračí, tak přeji příjemnou zábavu :-)Nezvratný osud 4 mě mile překvapil, že jsme i schopna odpustit toho hnusného hada, co mi syčel u hlavy i tu dost patrnou chybu v logice (schválně jestli víte, jakou myslím?) tak pokud jste odvážní sednout si vedle dvou holek, které při odchodu museli ze sedaček seškrabávat.. přetrpět stále mačkání stehna rukou svého přítele, který se snažil najít vypnutí zvuku, chytat popcorn slečny před Vámi, protože kamarádka se nemohla pustit sedačky a i občasné kopnutí těch za Vámi.. pak je to film právě pro Vás :-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po výbornej prvej časti a adekvátnej, hoci tootálne neoriginálnej dvojke (ktorá bola skôr remakom, než pokračovaním), prišla strašná trojka, ktorá ma fakt nebavila. Štvorka je bohužiaľ skôr ako trojka – príbeh je reprízou trikrát videného, mladučkí herci budú radi, ak sa raz stanú aspoň seriálovými hviezdičkami, Tony Todd nikde nie je a 3-D triky sú hnusné. Našťastie je to príjemne krátke (hodina 22) a niektoré mordy sú v dobrom desivé. Ale so šikovným a atmosférickým originálom to veľa spoločného nemá. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nejdriv byla originalni jednicka, potom krvavejsi dvojka, dale zabavna trojka a ted tu mame po ctvrte to samy a uz to tak moc neslape. Smrti je tu sice dost, slusne vynalezavy i krvavy, ale az na par vyjimek proste nejsou napinavy, navic postavy jsou cloveku vicemene u prdele, takze i kdyz neni jasny, kdo chcipne priste, je to celkem jedno. Pribeh je absolutne to samy, co minuly dily a tentokrat tvurci sazej na to 3D. Ja to ve 3D sice nevidel, ale prislo mi, ze takovejch tech zaberu, kdy na cloveka neco leti, tu zas tak moc neni a kuli zamereni na 3D tu nejsou uplne vypilovany triky. Navic ty prodlevy mezi jednotlivejma smrtma nejsou vubec zajimavy, takze ve vysledku nic extra, ale na to ze se jedna uz o ctvrtej dil, porad si to udrzelo urcitou zabavnost, takze 3* budou tak akorat. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Co mělo teda tohle znamenat, to mi hlava nebere??!! Jak se taková krávovina vůbec může dostat do kin a nejde rovnou na video?!! Kvůli 3D kinosálům? Kvůli předchozím nejdříve perfektním a postupně upadajícím dílům?!! Naprosto příšerná kravina, která hraje jen na efekt a i ten je neuvěřitelně špatný. Triky a gore, které tvořili zřejmě USA středoškoláci v hodinách výpočetní techniky mne opravdu nebaví. Děj ... prostě neexistuje, ne že bych u horrorů vyžadoval děj, ale tady je všechno naprosto stupidní, postavy, dialogy, závěr, chvíli humor k popukání a v tom tam tvůrci střelí srdceryvné scény!! Prostě úplnej výplach ... kdyby se pod tohle podepsala TROMA, tak to beru, ale takhle fakt ne ... prostě neskutečná zhovadilost, která jen těží z prvních dvou špičkových dílů... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Béčkař David R. Ellis osud nezvrátil a proto přišlo pokračování, jehož cifra v názvu předurčuje k opakování již několikrát viděného, a také upozorňuje, že se pojede víc na efekt a akci, aby neustálé omílání původní teze (myšlenky) diváka neodradilo. Vzniknula tedy rychlá, bizarní, předvídatelná, samoúčelná zpatlanina, která mě vůbec nevtáhnula do děje, bylo mi úplně jedno koho a kdy osud dostihne, lidé, které jsem ve filmu viděl (slovo "herci" nenapíšu, protože tohleto je banda studentů sebraná dvě hodiny před natáčením na rohu školy), myslí a konají jednotvárně, šablonovitě a troubí do světa brutální věty, které kroutí ušní lalůčky do vývrtky. Navíc hybným činitelem všeho dění není osud, ale přehnané náhody. A efekty se až moc nebezpečně přibližují asylumáckým hrůzám. Nejpovedenějším zůstává ´rentgenový´ úvod a závěr. Jenže diváci na ultradigitální superbrutalitu zareagovali hyperneskutečně a ze 40 miliónů dolarů jich nakonec vykouzlili 152,5. A David R. Ellis si někde v obýváku před plazmou mne ruce a já doufám, že ta tlustá encyklopedie položená na poličce nad ním mu za pomoci prskající kočky, kterou sem vyhnal sousedův pes, schrastne rovnou na palici... ()

Související novinky

Osud znovu udeří, Freddy a Jason ne

Osud znovu udeří, Freddy a Jason ne

02.02.2011

Pokračování úspěšných hororů je téma, které z nás dostane jen nešťastný povzdech. Když jsme se konečně zbavili Saw (na jak dlouho?), je tu Paranormal Activity – na podzim očekávejte trojku. Nezvratný… (více)

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Reklama

Reklama