Reklama

Reklama

VOD (1)

Filmová série těžící z našich nejhlouběji ukrytých strachů přidává novou, podivuhodnou kapitolu, která přináší to, co očekáváte – ovšem velmi napínavým a neočekávaným způsobem! Podivná předtucha donutí partu přátel, aby odešli z automobilových závodů krátce před tím, než děsivá hromadná srážka vozů rozmetá auta až mezi přihlížející diváky a rozpoutá ohnivé peklo. Podvedli Smrt, ale Smrt se teprve rozjíždí.... Režisér Hadů v letadle přichází s děsivým a vynalézavým příběhem zoufalého boje, který přátelé svádí, aby oni i ostatní zůstali naživu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (695)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Série NEZVRATNÝCH OSUDŮ má sestupnou tendenci (výborná ozvláštněná žánrovka - jednička, překombinovaný sled černohumorných a propracovaných úmrtí - dvojka, zpět k původnímu modelu, ale bez uvědomělosti, zato se zdáním interaktivnosti na DVD - trojka) a čtvrtá část na osudu těchto slasherů nic nezvrátí. S prvním dílem natočeným pro 3D dochází k naprostému vyprázdnění původního konceptu do podoby sledu nepříliš nápaditých a propracovaných atrakcí, které přibližují hraný film více animované tvorbě, především SOUTH PARKU (ústřední parta je plná Kennyů, nechybí ani policisté či lidé, kteří po úmrtí prohlásí "tady není nic k vidění"). Je mi sice sympatická uvědomělost (předtitulková scéna definující cílového diváka, úvodní titulky rekapitulující předchozí úmrtí, 3D film ve 3D filmu, intertextové odkazy na předchozí části), i když ta je až příliš transparentní, ale uvědomělá sračka zůstane uvědomělou sračkou. Kdo se cítí být cílovým divákem (jde mu o splatterová úmrtí, nikoliv průběh dění či lidi, a má rád zvuk hodně hlasitý, aniž by si cpal do uší tampóny), nechť si k mému výslednému hodnocení přičtě hvězdičky podle své libovůle, protože NEZVRATNÝ OSUD 4 opravdu nabízí krev, kozy a krev, nic jiného. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Strašně blbé co se děje a dialogů týče, navíc i přakvapivě špatně zrežírované a s nepovedenými digitálními efekty, až jsem si kolikrát vzpomněl na příšerný Wrong Turn 3. Žádný originální nebo zajímavý děj jsem nečekal, ale ta mizerná formální stránka mě opravdu nepříjemně zaskočila. Závěr v kině byl sice mírně napínavý, ale výsledný dojem již výrazněji spravit nedokázal. A když v poslední scéně hlavní hrdina s tajuplným tónem v hlase pronese větu (spoiler):"Co když to bylo v plánu už od začátku?", nemohl jsem se nezasmát. Tvůrci evidentně ani po třetím pokračování (nebo snad po třetím remaku?) nemají tak úplně ujasněná pravidla hry, postavy si zas a znova cucají "řešení" vyloženě z prstu a celé to působí čím dál tím víc směšně. Už to prosím skončete, dík. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ellis se vrátil a já se opět královsky bavil. Nechápu to mizerný hodnocení tady. Pravda je to už hodně velkej provar a recyklace toho co jsme viděli v předchozích dílech, ale to vůbec nevadí, protože to tempo je tak vražedný, že se prostě nemůžete stihnout nudit. Navíc úvodní a závěrečný titulky jsou prostě naprosto vymazlený. Ellis tu opět potvrdil, že prostě uměl (věčná škoda, že už není tento znamenitý a osobitý režisér mezi námi) a přišel tu znovu z některými svými typicky černohumornými prvky a kreativními a zábavnými smrťáky (hlavně ta smrt rasisty je fakt best) Jinak je to jeden z mála filmů na kterým jsem byl v kině na 3D a fakt jsem si to maximálně užil. Skutečně jeden z mála snímků kde je to 3déčko opravdu kvalitně využitý a vylepšuje divácký zážitek. Úvodní katastrofa průměrná, možná mohla být lepší, ale zbytek filmu včetně tradičního konce už je pak naprosto ok. Musíte prostě jenom zapomenout na to, že už je to čtvrtý díl a z toho velmi originálního původního námětu se přeci jenom začíná trochu stávat klišé. Prostě to chce vypnou mozek, nic neřešit a jenom si to užít. Poslední vydařený díl série, na pětku už se měli radši vysrat.75% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Nastavovaná, klišovitá a plytká teen scénáristická moderna nového žánru "teen horor", který však oplývá jen naprosto mizivým minimem původních hororových prvků. Pokud jste se dobrovolně rozhodli, že si toto dílo necháte ujít, tak věřte, že jste nepřišli o nic víc, než pár střev, roztrhaných končetin a perfektně vypadajících, učesaných a nalíčených "chicks". Film v podstatě s bídou drží na vcelku nápaditých a brutálních úmrtích, na něž vám bude nabídnut poměrně detailní pohled díky zvídavé kameře lačnící po krvi. Zbytek je jen úmyslně špatně nerozmíchaná kaše. Pokud má takto vypadat moderní pojetí hororu, tak by se raději měl tento aktualizovaný žánr zrušit. Přestává mít totiž s hororem cokoliv společného. Je to pošlapání a zesměšnění hororového žánru jako takového. Jakási neúcta podstaty filmového hororu, jeho vzniku a vývoje, trvajícího již jedno století:) ()

predators 

všechny recenze uživatele

Další předtucha, další náhodná úmrtí, některá až s podivnou náhodou, ale i o tom to je. Samozřejmě jde o komerci, těžko za tím hledat něco jiného. Takže nemá cenu nic protahovat, toto zná každý. Některé nehody se mi sice zdály přitažené za vlasy, ale jedná se o klasickou popcornovou zábavu, tak proč si ji kazit... 60% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (30)

  • Severoamerické tržby byly 66,5 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 186,2 mil. (NIRO)
  • Když se Lori (Shantel VanSanten) na eskalátorech zachytí noha v ozubených kolech, tak jí z pusy vyteče krev. To by se ale při zranění nohy nestalo. (Duoscop)
  • První díl série uvedený i ve 3D. (TomikZlesa)

Související novinky

Osud znovu udeří, Freddy a Jason ne

Osud znovu udeří, Freddy a Jason ne

02.02.2011

Pokračování úspěšných hororů je téma, které z nás dostane jen nešťastný povzdech. Když jsme se konečně zbavili Saw (na jak dlouho?), je tu Paranormal Activity – na podzim očekávejte trojku. Nezvratný… (více)

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Reklama

Reklama