Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Městečko Zlé časy má jen pár chalup a ožívá vlastně jen jednou týdně v sobotu, když se do zdejšího saloonu přijdou povyrazit zlatokopové z nedalekého dolu. Teď se ale jeho obyvatelé střetli s něčím, co dosud nikdo z nich nezažil, a na co nebyli připraveni. Do města dorazilo čisté zlo zosobněné bezohledným zabijákem, kterému se neumí nikdo postavit. Zabiják za sebou zanechává několik mrtvých a městečko v plamenech. Zbylí obyvatelé se rozhodují, zda zůstat a vybudovat si nové domovy v této bohem opuštěné zemi, nebo jít hledat štěstí jinam. Starosta Blue (HENRY FONDA) je rozhodnut zůstat. Pod jeho vedením vyroste nové městečko. Budou ale jeho obyvatelé lépe připraveni, až se znovu objeví nějaký další zlosyn?
Film je adaptací prvního románu známého amerického spisovatele E. L. Doctorowa. (Historik)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Na začátku se objeví zloduch, který povraždí pár lidí (cca polovinu obyvatel) a vypálí městečko. Přes hodinu zbylí obyvatelé řeší, co s tím a budují městečko znovu společně s pasákem a jeho 4 holkama, kteří se tam rozhodnou usadit. Po roce se zloduch objeví a znovu začně vraždit a pálit. Tentokrát si ale hlavní hrdina uvedomí, že pistole je jen na 6 nábojů, což byla i předtím. Ano, je reálné předvést, že každý není hrdina, a že toto je reálnější než mnoho jiných westernů. Ale já od westernů ani od jiných žánrů příliš reality nečekám. Prostě se toto drama ve westernových kulisách nepovedlo, postavy nejsou zas tak přesvědčivé, neb jsou moc černobílé. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak dobrý jako Henry Fonda v hlavní roli tenhle film bohužel nebyl. Démonický začátek působil spíše směšně, pak se postupně střídaly zajímavé chvíle, více či méně nepatřičný humor a dramatické momenty, které se někdy povedly a někdy ztroskotaly na hercích. Vlastně se mi zdálo, že kromě Fondy téměř nikdo nepochopil, jak dusivou a bezvýchodnou náladu mělo Vítejte do zlých časů mít, naopak spousta herců se ji jakoby snažila zlehčovat... A bojím se, že na povel režiséra. ()

Reklama

Historik 

všechny recenze uživatele

Literární předlohu jsem četl několikrát, z čehož plyne, že je to jedna z mých nejoblíbenějších knih. O to horší je pak srovnávání s filmovou adaptací. Musím napsat, že to nedopadlo špatně. Film je povedený, trochu problém mám ale s úplným závěrem, který je od knihy odlišný v tom, že dává naději, že město opět oživne. Myslím, že scénáristovi a režisérovi v jedné osobě chyběla odvaha ke špatnému konci, který by příběhu více slušel, a tak sklouzli k profláklému happyendu. Škoda. A ještě něco: Obsazení role zlosyna se nepovedlo, kdyby to hrál Hlinomaz, vyšlo by to nastejno. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nepochopitelný western na nasrání. Skupina lidí přežívá v městečku, které je doslova jen shlukem 4 domů a jsou prakticky neozbrojení. Když přijde pistolník, půlku jich zabije a městečko vypálí, postavy tam tvrdošíjně zůstávají v těch vypálených ruinách dál i když každý normální člověk by se sebral a zmizel. Hlavní hrdina je navíc příšerný zbabělec. No a na konci přijde tentýž zabiják co na začátku a... Prozrazovat nebudu, ale za ten konec bych nejradši napálil 1* Dávám dvě jen za slušné postavy a že to navzdory neakčnosti bylo celkem zajímavé, ale podobné antiwesterny fakt už ne. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zvláštní western, který se vymyká svým pojetím. Neuvidíme tu žádné hrdiny, ani nezlomné pistolníky, honičky na koních a divoké přestřelky. Ve svém melancholickém nádechu se rozvíjí drama o tom, že padáme proto, abychom se naučili znovu zvednout. Střet různých charakterů, vypočítavost, obětavost, zbabělost vs. hrdinství, touha po pomstě, ovlivňování dítěte, to vše je koření tohoto snímku. Příběh působí celkově dost reálně, troufám si tvrdit, že by to takto nějak i vypadalo. V malé osadě, kde bylo minimum zbraní a lidé nebyli zvyklí se bránit, by se těžko stavěli zlu a riskovali své životy. Tento western má v něčem svoji velkou sílu, ovšem nedokázal mě zaujmout na více než 3* a to i přes skvělého Henry Fondu a solidní závěr. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama