Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will (Ben Foster) už má len tri mesiace vojenskej služby. Tie však strávi vo vojenskej nemocnici, kde si bude liečiť zranenia z Iraku, kde slúžil. Cíti sa osamotený, pretože ženu, ktorú miloval, nechal a tá teraz začala žiť nový život. Will sa dostáva do novej roboty, kde stretáva nového spolupracovníka Tonyho (Woody Harrelson). Ten mu pomáha dostať sa do normálneho života. Will má najmä problémy vysporiadať sa s faktom, že nie všetci sa z Iraku vrátili. (Skleni)

(více)

Recenze (154)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, ale tak trošku o ničem. Ze začátku poznám dva chlapy, co maj za úkol rodinám oznamovat, že jejich syn nebo dcera zemřeli ve válce na Blízkém východě. Když už se to asi po desátý opakuje, tak nakonec zjistim, že i oni sami mají problémy a ty se pro diváka v poslední půlhodině otevřou. Na druhou stranu je dobře, že takový film byl natočen, jelikož i takoví lidé existují a bohužel se i tak musí chovat. Kdo by si byl uvědomil, že Amerika je vlastně rok, co rok ve válce. Divný, nechci je bránit ani odsouzet...bůhví jaký by to bylo bez nich. Ale bez těch lidí, kteří v tomto případě hrál Ben Foster a Woody Harrelson, by Amerika zřejmě o nic ochuzená nebyla. Hra na jakousi Americkou hrdost... ()

larelay 

všechny recenze uživatele

S odstupom par hodin zvysujem hodnotenie na 5 hviezd, pretoze cely ten cas musim mysliet na to, co som prave videla. Tento surovy, realisticky film ma skutocne dostal, a to nie len famoznymi, brilantnymi hereckymi vykonmi, ci uz Woodyho, Bena alebo Samanthy, ale aj pribehom, nad ktorym sa asi malokto z nas len tak bez postrcenia zamysli. Mame tu dve strany mince. Obete a Poslov. Poslovia su ti, ktori sa stavaju svedkami a priamymi ucastnikmi prvej spontannej reakcie rodicov, manzeliek, manzelov obeti vojny, a pritom sami musia riesit svoje nelahke prezitie vo svete "po vojne". Absolutne skvely film, s vybornymi emocne nabitymi momentami, ale aj vtipnymi chvilkami. Volny vikend Woodyho a Bena je naprosta bomba :) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Práce, co mají za úkol hlavní hrdinové je jedna z těch nejvíc na hovno. Musí sdělovat pozůstalým, že jejich příbuzní umřeli ve válce. Samozřejmě z toho nejsou moc psychicky v pohodě a první půlka je vlastně jen popisuje všechny možné situace, které se vám v tomto jobu mohou přihodit. Mnohem víc se mi líbila část, kde se konečně skámošili a jeli na ten zásnubní večírek. Není to moc akční a je to fakt pomalé a děj se táhne tak nějak odnikud nikam. Přesto jsem se nenudil. 70% ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jo, takhle si představuji dobře natočený film na téma mezilidských vztahů a problémů s komunikací. Ben Foster i Woody Harrelson vynikajicí! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Máme špatné zprávy paní …. . Armádní tajemník mě požádal o vyjádření nejhlubšího smutku ohledně Vašeho syna, svobodníka..... . Je mi to nesmírně líto. Zemřel včera při…. Posvátná úloha informování příbuzných obětí je práce o charakteru. Jednotka ,,ANDĚLŮ SMRTI“ nemívá spokojené zákazníky. Další skvělá role pro W.Harrelsona ve snímku, od kterého jsem očekával návaznost na ,,Poslední cestu“. Zazní tu mnoho pravdivých mouder, vidíme šest ukázkových návštěv plných emocí. Bohužel, když se příběh věnuje osobním životům, tolik mě to nebere. Já chtěl víc z ANDĚLŮ SMRTI. (Naštěstí se to dá vydržet.) Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Rád sleduji zármutek cizích lidí. 2.) Chystám se umřít v US Army. 3.) Miluju zvuk pageru. 4.) Chci vědět, jaká jsou pravidla pro informování příbuzných obětí. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ani jedna z těch dvou postav (o kterých to je) mi nepřirostla k srdci, ač vůbec nebyly zahrány špatně. Ve výsledku je to spíš taková lehce unylá povídačka, která svým tématem vyhlížela zajímavě, ale proplula mnou sem a tam bez výraznějších pocitů. Ono to není o ničem, ale přeci tak trochu je... [HD] ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jemný a citlivý snímeček střídající sympatickou (umírněnou) chlapskou tvrdost a přepáleně slzopudné momenty. Zatímco pozadí životů dvou "poselských" parťáků, včetně jejich interakcí je vykřesleno velice příjemně, civilně, občas s dávkou těžké životní pravdy, ale občas i se špetkou humorného nadhledu, tak hlavní účel filmu je příliš očividný a patetický. Každý, kdo o sdělování nepříjemné zprávy něco slyšel, ví, že 100% zdejších vyobrazených hysterických reakcí tvoří ve skutečnosti stěží 5%. Navíc postavy jsou chodící klišé, co se týče osamocení a určité ztroskotanosti, jen aby jejich břímě co nejvíc vyniklo... Za tento kalkul hvězda dolů. 6/10 ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

skoda, preskoda, kdyby zde bylo vic tech smrt-oznamů, mohlo to byt mnohem lepsi.. mnohem po emocionalni strance vyzivnejsi.. takhle se to potaci na hrane mezi hodne dobrym a dost spatnym... takze pres vsechny sceny, ktere se mi libily, pres skvely vykon obou hlavnich akterů (a i tech vedlejsich, hodne me pri tech oznamech mrazilo..) musim dat jen tri. Proste jako celek Messenger neni takovy, jak vypadal v trailerech. Tahle tema mela na vic. PS: Ben Foster nám krásně dozrává. :-)) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

V žiadnom prípade si dopredu film nespájajte so žiadnym žánrovým priradením. Nečakajte vojnový trhák, teátrickú drámu, ani romantickú srdcervúcu romancu. Z každej prísady žánrov si totiž film odlomil len toľko, koľko bolo treba na upečenie geniálne vybalansovaného filmového koláča. Z prevažnej väčšiny sa však jedná o citlivú drámu, ktorá sa však nesnaží nasilu citovo vydierať, ale dostane vás postupne gradujúcim príbehom, charaktermi postáv, ktoré by ste chceli poznať čo najdetailnejšie a svojským zapojením citlivého humoru. Vôbec sa nečudujem dvom nomináciám na sošku, prekvapením je skôr nepremenenie aspoň jednej z nich. Herecké podanie dua Foster-Harrelson je briliantné, a ich herecká chémia funguje od začiatku do konca. Film je bezpochýb zaujímavý aj pohľadu tuzemského diváka na prácu poslov smrti, keďže doteraz mi o nej bolo známe akurát toľko, čo predvedú behom minútky a dvoma vetami uniformovaní muži stojaci pri dverách v nejednom vojnovom filme. 85%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nezávislá vlaštovka, která neosloví každého, ale je určitě zajímavé sledovat americké bolístky zase z trochu jiného úhlu pohledu. A s výborným scénářem. Příběh a téma (i když jsou neokoukané) tak úplně nestrhnou, naopak herci naprosto vynikají. A nejsou to jen výborní a přesní Ben Foster a Woody Harrelson, ale i v menších rolích excelující Jena Malone, Steve Buscemi nebo Samantha Morton. Drama The Messenger je hlubším, soustředěnějším, citlivějším a intimnějším pohledem než kterýkoliv novodobý válečný snímek (Smrt čeká všude, Zredigováno, Země zatracených), které se většinou minuly účinkem. A to se navíc mezi miny a ostřelované konvoje vůbec nepodíváme. Naopak nám debutující Oren Moverman předkládá dlouhé záběry bez střihu, scény bez klišé, tezovitosti, balastu, bez tklivé hudby a i linie Foster bývalá láska a Foster nová láska nepůsobí nikterak rušivě. Takže za 70% a díky za ty herce.. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

" V našom povolaní nič také ako spokojný zákazník neexistuje. Zásadne nečakáme,nepýtame sa na cestu, rozprávame úplne s najbližšími a zásadne nezdravíme dobrý deň, pretože na tom , čo prinášame, nič dobré nieje". Film O. Movermana prináša na vojnu opäť pohľad z iného uhla na ktorom rozhodne niečo zaujímavé je. Príbeh dvojice mladých vojakov, ktorým začína trošku "hrabať" a majú prácu o ktorú by sa s nimi delil málokto. Kto by chcel byť poslom zlých správ...zlých je asi slabé slovo, skôr tých najhorších. Nikdy nevieš kto ako zareaguje, kto ti vynadá, kto opľuje a či niekto nájde pochopenie a pár slov k tomu, že ani pre nich to nieje ľahké. Woody Harrelson je ostrieľaný chameleón a nesklamal, ale mňa viac zaujal Ben Foster, ktorý na seba výrazne upozornil vo filme Alpha dog. Má talent, charizmu a časom určite zaboduje viac. Ja mu to prajem. 70%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku určitě zajímavý nápad a téma o tom jak vlastně vykonávat tuhle nevděčnou práci. Bohužel se film začne odklánět jiným směrem než jsem čekal a tak místo originality a sledování toho co vše se může stát našim dvěma hrdinům při výkonu služby, jsme svědky toho jak v druhé polovině řeší jejich soukromý život. Škoda. Film měl našlápnuto skvěle. 60% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo z toho slabšího soudku. Za pár hodin si nevzpomenu na co že jsme se to díval... Forster ma naucenych par grimas ktere ukazuje vsude kde hraje a staroch Woody uz zacina presluhovat. ()

Pavka5 

všechny recenze uživatele

Dobré téma, Woody a Ben jsou úžasní. Jak to mám jen napsat ...ve filmu se mi líbí ty emoce a lidskost. Nevěřím, že je to režisérský debut!?:-) 85% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Je to vynikajúce, avšak medzipríbehy sa ťahali ako z chlpatej deky, a tak celý film, myslím si, zbytočne natiahli. Inak je to megaciťák, samozrejme. Chlapi, pozerajte bez báb. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

The Messenger je působivějším, hlubším, intimnějším a celkově lépe napsaným žánrovým „kolegou“ filmu Smrt čeká všude. Ačkoliv prostřednictvím tohoto filmu sledujeme odvrácenou stranu války a na samotné bojiště se vůbec nepodíváme, tak i příběh dvou „poslíčků špatných zpráv“, kteří informují o úmrtích v boji, toho hodně vypovídá o válce samotné a troufl bych si říct, že je vzhledem k tématu emocionálně více strhující. Z hlediska scénáře je oproti zmíněnému filmu Smrt čeká všude The Messenger soustředěnějším dílem, které má určené jasné cíle a krouží výhradně kolem ústřední postavy, potažmo jejího kolegy. Woody Harrelson a Ben Foster jsou ve svých rolích perfektní a v menší roli zazáří i Steve Buscemi. Jediné, co bych filmu vytkl, je postupné směřování ke sterilní romanci, která zkušenějšího diváka už nemůže nijak překvapit a mne osobně spíše unavovala…naštěstí jí není věnováno moc prostoru a o to více se film zaměřuje na vztah obou kolegů a jejich válečných traumat a v tomto ohledu The Messenger přímo exceluje. Ještě musím pochválit intimně pojatou kameru, která se neustále lepí na hrdiny a při absenci statických záběrů celá podívaná působí syrovějším dojmem. 85% ()

Související novinky

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (více)

Reklama

Reklama