Reklama

Reklama

Režisér Gus Van Sant a Sean Penn oživili příběh člověka, který je do dnešní doby považován za jednoho z největších mučedníků americké historie. Za svou sexuální orientaci zaplatil tím nejcennějším, co člověk má - životem. Když byl v roce 1978 na Harveyho Milka spáchán atentát, svět ztratil jednoho z nejcharizmatičtějších vůdců a hlas spravedlnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (553)

teutates 

všechny recenze uživatele

Veľký deň pre "teplejších bratov", ale pre mňa "boooše" nie! Žiadne predsudky ani nič podobné..., avšak dané prevedenie mi prišlo hrozne povrchné a celkovo som sa nudil. Priznávam, že cez niektoré scény som sa musel vážne povzniesť... Nestačí zohnať hereckú elitu, ktorej oscarové ambície cítiť km ďaleko, je potreba dostať patričnú víziu na filmové plátno... myslím, že tuna to nevyšlo. 6/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

O nejakym Milkovi jsem v zivote neslysel a i kdyz jsem zhruba vedel, o cem film je, tak jsem byl zvedavej, jesli do danyho zanru vnese neco novyho. Nevnese. Nemuzu za to vinit scenaristy, byly svazany pravdivym zakladem pribehu, ale podobnej dej uz byl provarenej fakt hodnekrat. Druha vec je konec, kterej nejenom, ze mi prisel nerealistickej (jenze holt pravdive skutecnosti), ale v zaverecnym infu se clovek dozvi hromadu zbytecnejch informaci i o postavach, kterejch jsem si behem filmu sotva vsimnul, ale aby se zminily, jak to dopadlo s Navrhem 6 a podobne, to ne. Nicmene i pres tohle vsechno Van Sant vypravi pribeh v docela sviznym tempu, dokaze ho podat zajimave a misty napinave a i kdyz se treba resi neco dulezityho, porad si to udrzuje takovou docela pohodovou atmosferu. Coz nevim, jesli je plus, nebo minus. Ve filmu totiz kolikrat nevite, jestli se mate smat, nebo to brat vazne. Za coz hlavne muzou herci. Nemam problem sledovat ve filmu teplouse a treba takova Zkrocena hora ukazala, ze i kdyz jsou teply, muzou se chovat jinak naprosto normalne. Jenze tady to je neskutecna sestava super buzerantu s charakteristickejma gestama, hlaskama, proste vsim, ze fakt uz byly misty k smichu a skoro pusobily jak nejaky karikatury. Vyjimky se najdou, ale rozhodne ne v hlavnich rolich, obzvlast Sean Penn, kdybych nevedel, co je zac, tak bych ho hned dal za krale gayu. Ale kdyz pominu ten fakt, ze jsou ze sebe vsichni nuceny delat super gaye, porad tu zustavaj skvely herecky vykony, hlavne samozrejme Penna a pak me i mile prekvapil James Franco, kteryho ale stejne radsi priste uvidim v nejaky zhulenecky komedii, nez takhle. Kdo se mi naopak nezdal, byl Josh Brolin, kterej furt vypada za peknyho gaye, ale bejt jim nema a furt se tam tak otravne motal. Druhej, jeste otravnejsi, byl Diego Luna. Nicmene kdyz pominu ten fakt s prehnanym teploustvim a to, ze Van Sant desne nadrzuje gayum a vsichni ostatni sou za zly, porad se jedna o zajimave natoceny drama, ktery ani na chvilku nenudi. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Sean Penn je Pan herec. O tom žádná. A o ničem jiném než o herecké etudě Seana Penna vlastně tenhle film nebyl. Milk jsem sledoval v pardubickém letním kině a jaké bylo mé překvapení, když promítači po necelých deseti sekundách utli závěrečné titulky. Vysvětlili mi to tak, že si prý lidé, bydlící v panelácích u Tyršových sadů, stěžují na přílišný hluk po desáté hodině večerní. Na tom je k nepochopení vícero věcí. Za prvé - o kolik situaci zlepší utnutí titulků, když film samotný konči o půl jedenácté? Za druhé - cožpak by tedy, je-li to skutečně tak obrovský společenský prohřešek, nešly titulky nechat dojet bez zvuku? Za třetí - proč ti stěžující si lidé raději nezvednou zadek a nejdou se také podívat dobrý film, který se jim promítá před barákem zadarmo? Za čtvrté - okna se dají zavřít, uši zacpat a rohypnol to jistí...:-) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Že by snad kolektivní herecký výkon roku? Jistě to všem může připadat jako přehlídka karikatur (a dle ohlasů to taky tak mnoho lidí bere), ale málo kdo si uvědomí, že pro napsané postavy byly předlohou skutečné osobnosti, skuteční lidé a hlavně - skuteční gayové. Jestli byly takzvanými karikaturami i ve skutečnosti pak není chyba scénáristů. Mně stačilo, když jsem viděl perfektní civilní výkon Jamese Franca, ten přeci není ve filmu žádnou napodobeninou ani karikaturou gaye. Proto si myslím, že herci odvedli obrovský kus práce a ten "titul" kolektivní herecký výkon roku bych jim udělil. Samotné téma je kontroverzní až na půdu americké akademie a v políčku pro počet proměněných nominací určitě nezůstane současná nula. Když nad tím však přemýšlím, nevím za co bych toho Oskara udělil, Sean Penn je sice skvělý ale Frank Langella jej předčí ve všech ohledech, to samé se dá říci o Gus Van Santovi a i ostatních nominovaných, samotné klání bude zajímavé sledovat (já nad ceremoniálem ještě hůl nezlomil). Milk si zařazuji do poličky s názvem jednou a dost, film mě chytil za srdce, nenudil mě a dozvěděl jsem se zase něco nového, ale nevidím jediný důvod projekci opakovat. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Gusi Van Sante, já vím, že na tebe Akademie pořád tak nějak kašle, ale není točení politického gay soft porna už fakt trochu moc tlačení na pilu?:) Tak, politicky i jinak nekorektní humor máme za sebou (tudíž už nebudou žádné další vtipy, ani o mlíku na bradě), a můžeme si říct něco o filmu jménem Milk. Je to frontální útok na Oscara, tak nezaměnitelný jak jenom může být. Je to skutečné, je to nekorektní, je to výborně nasnímané i zahrané (Josh Brolin, OMG), a je to - jak jinak - tragické. Dohromady tomu není co vytknout, a sond do nedávné minulosti největší světové demokracie (a nejenom té) není nikdy dost. Výtky, které lze mít, jsou ryze subjektivního charakteru, a já je nemám. Vřele doporučuji jako doprovodný materiál do hodin dějepisu, zejména na církevních gymnáziích:) 80%, o kterých nemíním diskutovat. Mimochodem k otázkám naší vlastní liberálnosti a demokratičnosti asi tolik - ani Nový občanský zákoník, který má "komplexně upravovat základní otázky života každého občana" - včetně práva rodinného - nebude obsahovat úpravu registrovaného partnerství. Proč? Mám-li parafrázovat to, co na přednášce o NOZ onehdy pronesla prof. Hrušáková, tak proto, že představitelé Lidovců na vládě začali prskat "že je na to zvláštní zákon, tak co jako ještě chcete". Mimochodem vřele doporučuji najít si na ivysilani Máte Slovo z 18. 3. 2010, tam se dozvíte něco o "zločinech proti Bohu a přírodě";) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • Dustin Lance Black získal Oscara za nejlepší původní scénář. (ČSFD)
  • Slavný americký filmový kritik Roger Ebert zařadil Milk na svůj výroční žebříček dvaceti nejlepších filmů roku 2008. Snímek se dostal do podobného výběru Amerického filmového institutu a časopisu Entertainment Weekly. (gattaca)

Související novinky

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

16.07.2013

Nákladná adaptace slavného a mnoha žánrovými cenami ověnčeného sci-fi románu, kterou pro studio Lionsgate natočil Gavin Hood, má problém. Jeho jméno je Orson Scott Card. Ten, kromě toho, že je… (více)

Eastwood a počátky FBI

Eastwood a počátky FBI

13.03.2010

Na úvod si dejme obvyklé: Clint Eastwood je nezastavitelný. Zatímco na Oscarech se díky hereckým nominacím mluvilo ještě o jeho Neporaženém, Clint mezitím dokončil další film (nadpřirozený thriller… (více)

Reklama

Reklama