Reklama

Reklama

Černá sanitka

(seriál)
Česko, 2008, 6 h 30 min (Minutáž: 26 min)

Předloha:

Petr Janeček (kniha)

Hrají:

Roman Zach, Jitka Schneiderová, Otto Kallus, Svatopluk Skopal, Ilona Holešínská, Bohumila Dolejšová, Kamil Pulec, Bohumil Klepl, Jitka Sedláčková (více)
(další profese)

Epizody(15)

Černá sanitka je fáma, která byla populární v Československu v osmdesátých letech minulého století. Lidé si tehdy vyprávěli o tajemném sanitním voze černé barvy, který jezdí v noci a unáší děti a mladé lidi. Ti jsou usmrceni a jejich orgány pak prodává osazenstvo sanitky boháčům na Západě za účelem transplantace. Folklorista P. Janeček tuto rozšířenou pověru využil k pojmenování svých knih zabývajících se městskými legendami. Podle nich natočila Česká televize patnáctidílný seriál a my jsme pro Vás na závěr letošního roku vybrali čtyři z nich. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Radko k tomuto seriálu (1)

Černá sanitka (2008) 

Videl som časť ZELENÉ NEBEZPEČÍ, kde ocko neúmyselne zjedol dcérami napečené marihuanové koláčiky. Bolože to smiechu po následnom uštipnutí exotickým pavúkom, ktorý vyliezol z obrovitej bytovej rastliny! V dokumentárnej časti som sa dozvedel zaujímavé bububu, že všetky voľne žijúce české pavúky sú jedovaté. Až také hrozné, ako to tu v komentároch a hodnoteniach čítam mi to neprišlo. Kolovrátkovo srandovné predvedenie mýtu samotného bolo síce o dosť slabšie oproti predlohe, ale stále pozerateľné bez väčšej ujmy. Rozbory mestských mýtov v knižke ma nedávno potešili tak, že sa nedočkavo teším sa na jej dve pokračovania - Černá sanitka: Druhá žeň a Černá sanitka: Třikrát a dost. ()

Reklama

Reklama