Reklama

Reklama

Černá sanitka

(seriál)
Česko, 2008, 6 h 30 min (Minutáž: 26 min)

Předloha:

Petr Janeček (kniha)

Hrají:

Roman Zach, Jitka Schneiderová, Otto Kallus, Svatopluk Skopal, Ilona Holešínská, Bohumila Dolejšová, Kamil Pulec, Bohumil Klepl, Jitka Sedláčková (více)
(další profese)

Epizody(15)

Černá sanitka je fáma, která byla populární v Československu v osmdesátých letech minulého století. Lidé si tehdy vyprávěli o tajemném sanitním voze černé barvy, který jezdí v noci a unáší děti a mladé lidi. Ti jsou usmrceni a jejich orgány pak prodává osazenstvo sanitky boháčům na Západě za účelem transplantace. Folklorista P. Janeček tuto rozšířenou pověru využil k pojmenování svých knih zabývajících se městskými legendami. Podle nich natočila Česká televize patnáctidílný seriál a my jsme pro Vás na závěr letošního roku vybrali čtyři z nich. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele gjjm k tomuto seriálu (1)

Černá sanitka (2008) 

Zajímavý projekt, zpracování dost pajdá. Skvělá znělka, někdy debilní scénáře (ovšem debilní v rámci debility původního příběhu, který je upřímně řečeno debilní dost často) , zajímavý způsob kombinace dokumentu a hraného filmu (možná ty dokumentární pasáže mohly být trochu profesionálněji natočené). Vizuálně taky hezké. Příjemně mě překvapilo, jak se motivy jednotlivých příběhů kombinují do jednoho celku. Dal bych tři, ale čtvrtá je za úžasný díl o revizorovi - IMUO je to jedna z nejlepších věcí, co kdy byly v ČR natočené v thrillerovém žánru. ()

Reklama

Reklama