Reklama

Reklama

Samantha se vydává se svou nejlepší kamarádkou Corey z Virginie do Kalifornie, kde se chtějí stát profesionálními tanečnicemi. Jejich sen ale skončí v malém městečku v Utahu, kde se začíná rozbíhat sled podivných událostí... (oficiální text distributora)

Recenze (83)

novoten 

všechny recenze uživatele

Na svět se možná řítí zkáza, ale pořádná spoušť už byla nadělána s předstihem. Extrémně špatný scénář totiž hercům vůbec nepadá na tělo, kroutí šílené dialogy a na závěr naděluje pointy, které ani při největší snaze smysl dát neumí. Donnie Darko pro mě nebyl zázrakem, který jsem do něj čekal, ale mysteriózní a zcela originální sci-fi už ano. Tohle je pouze patvar, který drží nad odpadem nešťastně obsazení (a přesto v rámci úzkých možností snaživí a dobří) James Lafferty a Ed Westwick. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Nyní, o sedm let později, Donnieho mladší sestra Samantha, zdánlivě osamocená a ztracená, utekla z domova zničená smrtí svého bratra. Utápí se ve smutku, nedokáže snít, a propadá se hlouběji a hlouběji do temnot spánku. A až temnota pohltí světlo hvězd, noc ovládnou noční můry. Natáčet pokračování kultovního filmu Donnie Darko je bláhový nápad, a tento titulek, kterým film začíná, rozhodně mnoho důvěry nevzbuzuje. Scénáristé tento prakticky nesplnitelný úkol pojali tak, že prostě vzali co nejvíc prvků z původního filmu a poskládali je do nového filmu. Najdete tu prakticky všechno, na co si z prvního filmu vzpomenete. Odpočítávání do "konce světa". Zrychlené záběry na plující mračna. Červí díry a vracení v čase. Předměty padající z nebe. Králičí masku. Pedofila. Vyhořelý dům. "They made me do it". Náměsíčnictví a halucinace. Dokonce i některé nové postavy typově připomínají Maggie a Jacka Gyllenhaalovy. Prostě společných prvků je až moc, je jich tolik, že to už snad ani není neschopnost scénáristů, ale nějaký rafinovaný úmysl. No a jak to celé dopadlo? Překvapivě dobře. Neznámý režisér Chris Fisher a celý štáb odvedli výbornou práci, a pokud zapomenete, že jste někdy nějakého Donnieho Darka viděli, budete nadšení. Stejně působivá atmosféra, opět skvělý soundtrack (Cocteau Twins, Dead Can Dance a další nádherné songy), Daveigh Chase (Samara z Kruhu) vyrostla do pěkné roštěnky a po většinu filmu nosí šortky tak krátké, že už ani kratší být nemůžou. Takže já jsem spokojený, ale pokud někdo dostane zase nějaký úžasný nápad na další pokračování, tak doufám, že už to pojmou trochu jinak. ()

Pavka5 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od filmu neočekávala. Pro mě příjemné herecké obsazení. S Donniem jsem to nesrovnávala, to by hodnocení dopadlo zdaleka jinak ;-). 55% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

... a smysl (vzniku) filmu? Smrt - přetočení času - smrt - přetočení času - *spoiler* happy-end *konec spoileru*. Seriously? Donnie, ty musíš *spoiler* rotovat v hrobě *konec spoileru*, protože tvůj "osobní" příběh se (vzhledem k tomuhle "globálnímu" problému) stává méněcenným. Jak mohl R. Kelly dopustit pokračování, je mi záhadou. Aha, prachy... ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Ano, je to parazit, ale překvapivě ne tak strašný, jak by jeden očekával. Vlastně se to snaží seč může, aby to mělo stejnou atmosféru jako původní Donnie Darko. Nemá, ani zdaleka ne, ale jsou tam miniaturní momenty, u kterých mé fandovské srdce plesalo. Je jich hodně málo, ale jsou tam. Jinak je to skutečně příšerný parazit, který se dokonce ani nesnaží vymyslet něco nového. Vlastně kopíruje celého Donnieho Darka se vším všudy. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

"Conejo Springs bolo slušné mesto. A potom prišli drogy a análny sex." Pôvodne som chcel dať dve hviezdičky; technická stránka újde, soundtrack je takmer zrovnateľný s jednotkou a je to vcelku dobre natočené. Lenže je to nezmysel. Už Donnie bol v závere trochu nezrozumiteľný, ale rozhodne mal hlavu a pätu a jeho vyústenie logiku. Dvojka sa snaží tváriť ako najkompaktnejší film histórie a pritom je iba nepriznanou surrealistickou kravinou, nepochopiteľnou z dôvodu totálneho scenáristického pozérstva a bezradnosti. Podľa môjho názoru scenár vznikal od konca. Niekto si asi povedal, že to bude dobre vyzerať a ako sa k tomu dopracovať, už je ďalšia vec. Na záverečnú (mimochodom nepostačujúcu) pointu by mal pasovať aj nejaký príbeh a nie len hromada postáv - do jednej iných ako sa zdajú byť; a mätenie diváka by tiež nemalo fungovať iba z princípu. Jeden zvrat, druhý zvrat, tretí zvrat... To dokáže vymyslieť hocikto. S. Darko si vlastne sám podráža nohy prehnaným úsilím byť sofistikovaný a cudzopasiť na úspechu prvej časti. Čo sa dalo čakať. Jak rád by som si pozrel sequel, keby bol chronologicky pozliepaným jednoduchým príbehom bez jediného twistu a s normálnymi hercami! Casting zas prebehol v modelingovej agentúre a keď dáte zlým hercom papierové dialógy, výsledok sa blíži tragédii. A najhoršie na tom celom je, že ak sa aj dokážete preniesť cez všetky tie magoriny (ktoré sa tam rozprávajú a dejú) až k záveru, dostanete ten istý koniec ako mala jednička, akurát out of topic. Z tohoto kult nebude. "Mám osobný vzťah s Ježišom Kristom. Naozaj? A aký je? Je... hm.. veľký a silný. Vysoký, veľa svalov. A z očí mu šlahajú blesky..." ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Donnie Darka jsem viděl jednou a nehodnotil, páč jsem to moc nepobral a chci tomu někdy v budoucnu dat druhou šanci, ale tohle? Tomuhle jsem šanci dávat neměl. Tohle už je opravdu stupidita. To poznáš. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Taková kombinace Smrti panen, Princezny a bojovníka a Southland Tales... Co v Donnie Darkovi fungovalo díky teorii o cestování časem a dávalo to nakonec smysl, je zde jen mozaika náhodných jevů, které se na konci vrátí v časové smyčce... Přišlo mi to otravné, celý ten film. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Řemeslně sice dobře provedené, ale zoufale nudné a nezajímavé volné (rádoby)pokračování Donnieho Darka, kterému se sice S.Darko křečovitě snaží vnějškově připodobnit seč může, ale jehož obsah a herecké obsazení je na úrovni telenovely pro mírně retardované teenagery. Dvě hlavní "herečky" v rolích povrchních, duchoprázdných a vrcholně otravných a vypatlaných husiček, jsou od první minuty na odstřel. Nejvtipnější (nejtragičtější) je, když se snaží tvářit a mluvit vážně a dospěle. Nejzajímavější z celého tohohle blábolu byla pro mě duhovkově heterochromicky krásná Elizabeth Berkley s tváří kurtizány a s duší pohlcenou osobním vztahem s "vysokým a svalnatým" Džýzysem; škoda, že její přitažlivě šílená postava nedostala víc prostoru... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zbytocny film. Skoro doslovna vykradacka jednotky, z horsim scenarom, hercami, hudbou, proste vsetkym a hlavne bez akejkolvek atmosfery, ktora urobila z jednotky tak vynimocny film. Zobrali vsetky ingrediencie z jednotky, zmixovali ich, ale tentokrat z toho nevysiel chutny koktail, ale nechutna sracka. ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele

Pokračování druhého filmu, které akorát vykrádá hlavní linii a obohacuje ji o nějaké vlastní nápady. Je až s podivem, jak mi James Lafferty připomínal Jakea Gyllenhaala. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Donnie Darko byl zabit, když tryskový motor spadl z nebe.....ale to byl jen začátek tragédie.....a záhady. Nyní, o 7 let později, Donniho sestra Samantha........... Prvních deset patnáct minut se film tváří jako road movie, že si divák zpočátku ani neuvědomuje, zda to vůbec alespoň trochu bude připomínat svého předchůdce z názvem Donnie Darko. Ale pak se to rozjede. CITÁT - Jseš připravena zemřít ? ........ 4 dny, 17 hodin, 26 minut, 3 vteřiny - však to už znáte. Ve filmu má svou roli i kniha Roberty Sparow " Filosofie cestování časem ". Donnie Darko byl složitý příběh, který nakonec skončil tím nejjednodušším způsobem. Samantha Darko je jednoduchý příběh, který je minutu od minuty složitější. CITÁT - Pokud se chceš znovu narodit, musíš zapomenou minulost - mnoho z nich si nevzpomene, ale........ Hudba - Ed Harcourt. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, jako kdyby tvůrci tohoto pokračování původní film vůbec nepochopili a stvořili béčkovou sračku jen proto, aby se přiživili na kultovním názvu. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Takže zaprvé, jakkoli se to může zdát nefér: tenhle film jednoduše neměl nikdy vzniknout. Prostě tak. Pokud si totiž uvědomíte, jak pečlivě a hrozně křehce, ale přesto perfektně je všechno v Donniem poskládáno do solidního smysl dávajícího celku, je snad nemožné na něco takového vůbec navázat. Tím hůř, pokud se "navázáním" myslí jednoduchá kopie se zasazením do jiné lokality, s jinými herci a absolutně nesmyslným scénářem. Snaha je to ale strašně marná: Máme tu všechny kamerové vychytávky z Donnieho, otáčení, zpomalování, zrychlování, záběry bez střihu. Máme tu dokonce stejné dialogy, které ovšem probíhají mezi naprosto jinými osobami a mají být odkazem, ale ve výsledku působí strašně. Máme tu Franka, máme tu mumlající mrtvoly, hady z hrudníku, vracení v čase, pedofila, večírek, žhářství, Sparrow, konec světa a taky jednu stejnou herečku :) přidaly se do toho ještě zavirovaný Kryptonit, Superman a válka v Iráku... a je z toho brutální a nudný mišmaš. Co stojí za to? Bezpochyby roztomilá a do krásy vyrostlá Samantha, její ještě mnohem nádhernější kamarádka (kdyby je ukázala, přihodim 2 hvězdičky :)), místy sympatický Jack, který ale dostal opravdu málo prostoru a několik výborných záběrů (bazén). A to je bohužel všechno. Když je trailer lepší než samotný film, je zle. ()

Raketka29 

všechny recenze uživatele

To že jsem místy tápala v Donnie Darko jsem nakonec pochopila ale S.Darko pro mě bylo opravdu více nepochopitelné. Místy jsem si připadala jako když koukám na béčkový horor a něco pro mě neslo stopy Butterfly Effect. Myslím, že kdyby to tak bylo i pojaté, ocenila bych to více. V tomto "druhém" díle se mi líbila jen přítomnost Eda Westwicka jelikož je to pro mě charismatický "bad guy". ()

Reklama

Reklama