Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Juliette, Florence a Marie jsou přítelkyněmi od dětství. Je jim mezi třiceti a čtyřiceti, ale to není vůbec důležité. Každá má své starosti, problémy a mají to štěstí, že si nezávidí a že naopak dokáží jedna druhou povzbudit nebo naopak, říct si někdy ne zrovna příjemnou pravdu jedna o druhé. Marie je lékařka a její manžel je umělec - malíř. Má tedy zaměstnání, které vyžaduje řád a preciznost. Stále ho velmi miluje a přesto jí "přejde přes cestu" filmový herec. Florence je atraktivní žena, která dělí svůj čas mezi práci v firmě a svým synem. Její manželství sice ochladlo, ale když se dozví, že muž má milenku, najde v sobě nečekanou sílu k rozhodnutí. Juliette je stále svobodná, jako advokátka shání klientelu a vedle toho i vyrovnaný vztah s mužem. Má neustále finanční problémy, a když je krize největší, řeší jí tím, že přečerpává konto nesmyslně drahými věcmi, které vůbec nepotřebuje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

A. Murray 

všechny recenze uživatele

Film který pobaví a neurazí. Nečekejte nic velkého, ale rozhodně si u filmu odpočinete. Pěkná Francouzská komedie na příjemně strávený večer po práci. Dabing: Martina Menšíková, Kateřina Brožová, Simona Postlerová, Jan Šťastný, Lumír Olšovský, Ivan Jiřík, Svatopluk Šuler, Daniel Rous, Stanislav Lehký, Luděk Nešleha Vedoucí dramaturg: Alena poleďňáková Překlad: Jolana Kubíková Dialogy: Alena Fišerová Zvuk: Zdeněk Dušek Režie: Jitka Vacková vyrobilo: Česká Televize 2007 ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Takový Sex ve městě po francouzsku. Názorné příklady, jak na první pohled excelentně fungující vztahy mohou uvnitř zmírat a usychat. Nevím, zda to byl režisérův záměr, ale všechny tři hrdinky ztělesňovaly různé živly (oheň, voda, vítr), stejně tak barvou vlasů. Mnohé jejich názory na život a muže sdílím, dámské dýchánky obvykle o tomto jsou:-) Manžel Florence byl strašný nadutec a mašina hovořící ve frázích, naopak milý byl Mariin manžel. Herci mi nijak neučarovali, ale mělo to styl a eleganci pro Francii tak typickou. ()

Reklama

alpeew 

všechny recenze uživatele

Koukám, že na digitálních programech se stále častěji dají najít velice dobré věci - soudě dle názvu nepustila bych si tuto francouzskou komedii ani omylem! Humorné story tří kamarádek z různorodého prostředí v nejrůznějších životních situacích mne velmi pobavil. Bridget Jones má za kanálem zdrařilé následovnice... ()

fNdEsIECLE 

všechny recenze uživatele

Tak Tanner mě předběhl... Spíše Sex ve městě, nežli vskutku dobrý francouzský film. Opravdu to mají Francouzi zapotřebí lísat se k Americe? Ale nevím, zas na druhou stranu hlavní představitelka mi připomněla moji francouzskou kamarádku; a malíř vypadal a byl podobné trdlo jako kamarád. Takové věci svým způsobem potěší. Celkově však spíše zklamání, ale něco to přece jen do sebe mělo. Jsem dneska holt měkký sýr. (Po druhém zhlédnutí lepší pocit.) ()

FoxMulder 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se zdá chování žen jako skutečné chování žen a ne jen jako scénaristický kalkul... Chvíli se mi zdálo, že vykreslení mužů je slabší, ale nakonec ani to nijak nepokulhává. Chci se Líbit není feministický, jen bere ženy jako živé bytosti z masa a krve, plné pocitů, smutků a radostí na které mají neoddiskutovatelné právo. Věřím tomu, že moderní ženy jsou přesně takové, jako zde vykreslené, ať už je to pro ně dobře nebo špatně. Trochu mi to připomnělo Tajnosti Alice Nellis. Ty ale zdaleka nedosahují skutečnosti a naléhavosti tohoto dílka. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama