Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Juliette, Florence a Marie jsou přítelkyněmi od dětství. Je jim mezi třiceti a čtyřiceti, ale to není vůbec důležité. Každá má své starosti, problémy a mají to štěstí, že si nezávidí a že naopak dokáží jedna druhou povzbudit nebo naopak, říct si někdy ne zrovna příjemnou pravdu jedna o druhé. Marie je lékařka a její manžel je umělec - malíř. Má tedy zaměstnání, které vyžaduje řád a preciznost. Stále ho velmi miluje a přesto jí "přejde přes cestu" filmový herec. Florence je atraktivní žena, která dělí svůj čas mezi práci v firmě a svým synem. Její manželství sice ochladlo, ale když se dozví, že muž má milenku, najde v sobě nečekanou sílu k rozhodnutí. Juliette je stále svobodná, jako advokátka shání klientelu a vedle toho i vyrovnaný vztah s mužem. Má neustále finanční problémy, a když je krize největší, řeší jí tím, že přečerpává konto nesmyslně drahými věcmi, které vůbec nepotřebuje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Tradiční francouzská jemnost a noblesa slaví úspěch i ve velmi feministickém pojetí. Zdánlivě všední příběh tří přátelských žen, které se navzájem podporují nejspíš už od společných středoškolských let, má v propracovaném scénáři všedního vzruchu všedního dne svůj rytmus, svá rozhodnutí i klíčové změny. Tři mušketýři v sukních si se svými slavnými předchůdci v ničem nezadají: partneři - i ti manželští - přicházejí a odcházejí, děti, ony a jejich pevný vztah zůstávají. Vzdor odlišnostem povolání, temperamentu, povah, ideálů sdílejí jak své vrcholy, tak i pády a propady. Mozaika všednodenních detailů, nesnází v zaměstnání, problémů s dětmi, nečekaného těhotenství, potkávání nových lidí a událostí nachází v jejich pravidelných týdenních setkáních pevnou osnovu, která je dostatečnou protiváhou zmatků, v nichž žijí své životy. Neobyčejná obyčejnost těchto lidsky, mravně i kulturně bohatých a silných žen neobyčejně připomíná hrané - také české a československé - filmy zlatých šedesátých let minulého století. Svým kladným přitakáním životu (života bído, přec tě mám rád! napsal kdysi básník) mohou ledaskoho odradit, ale také přitáhnout a potěšit, dodat síly. I oáza všedního dne má své nevyčerpatelné zdroje; nenápadnost formy je u ní pravidlem, které téměř nezná výjimky, vyvažována silou a bohatostí obsahu, misí slušnosti, která neklape podpatky a je-li třeba, umí si i drsnou rázností zjednat potřebné místo a váhu. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Konec je důležitý, i když se prošvihne začátek.... Prošvihnete-li tento snímek o feministických úvahách o lásce, nevadí, mrkněte na nějaký díl ze seriálu Sex ve městě. Lehce zaměnitelné, ale neurazí. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Tři baby po třicítce řeší chlapy, prachy, práci, sex, vztahy, no zkrátka život. Je to pohodové, zábavné, něco jako BOKOVKA po francouzsku. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Ten film byl v podstatě o ničem, nebo spíš o tom, co už tady bylo mockrát a v lepším provedení, ale podařilo se ho naočit tak, že alespoň vůbec nenudí a celé to tak nějak uběhne na té hladině průměru, aniž by to nějak prudilo či otravovalo. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Po "Nic víc než sex" další podařené komediální drama, u kterého se člověk zasměje a to nejen nad vtípky, ale nad životními osudy ženských, co opět dokazují, že nikdy neví co chtějí a nedají pokoj, dokud to nedostanou. Jak pravdivé. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

No vida, teprve teď jsem zjistila, co mi opravdu chybí: Osobní finanční poradce ... ;-))) ... Vtipná sonda do životů tří kamarádek, ve které nezbylo moc místa na zmapování jejich protějšků ... 3,5* ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Sex ve městě po francouzsku, akorát postavy tady, narozdíl od Sexu ve městě mají možná i mozek, nejen lanko co drží uši. Obvzláště povedená je postava bankéře. ()

Heraldika 

všechny recenze uživatele

Další libůstka z mojí současné francouzské vlnky :-) Nejlépe se dívá na filmy, které jsou o někom vám podobném.. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Takový Sex ve městě po francouzsku. Názorné příklady, jak na první pohled excelentně fungující vztahy mohou uvnitř zmírat a usychat. Nevím, zda to byl režisérův záměr, ale všechny tři hrdinky ztělesňovaly různé živly (oheň, voda, vítr), stejně tak barvou vlasů. Mnohé jejich názory na život a muže sdílím, dámské dýchánky obvykle o tomto jsou:-) Manžel Florence byl strašný nadutec a mašina hovořící ve frázích, naopak milý byl Mariin manžel. Herci mi nijak neučarovali, ale mělo to styl a eleganci pro Francii tak typickou. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší a inteligentnější než Sex ve městě. Ale přecejenom jsem chlap a moje hodnocení tak může být zkreslené. Koukat se na to dá. ()

Aldanar 

všechny recenze uživatele

Nebýt přítelkyně, asi bych se na to nedíval. Nebýt přítelkyně, bylo by hodnocení ještě horší... Kecací fraška o vztazích, kde jsou chlapi tím nejhorším plepsem na světě, a ženský, jsou královny (i když se chovají jako k***y). ()

A. Murray 

všechny recenze uživatele

Film který pobaví a neurazí. Nečekejte nic velkého, ale rozhodně si u filmu odpočinete. Pěkná Francouzská komedie na příjemně strávený večer po práci. Dabing: Martina Menšíková, Kateřina Brožová, Simona Postlerová, Jan Šťastný, Lumír Olšovský, Ivan Jiřík, Svatopluk Šuler, Daniel Rous, Stanislav Lehký, Luděk Nešleha Vedoucí dramaturg: Alena poleďňáková Překlad: Jolana Kubíková Dialogy: Alena Fišerová Zvuk: Zdeněk Dušek Režie: Jitka Vacková vyrobilo: Česká Televize 2007 ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný pohodový snímek od francouzsko-belgických tvůrců. Osudy tří kamarádek jež by se skutečně mohly stát, natočené v pohodově věrohodném duchu. Hlavní představitelky půosbí příjemně jako opravdové tři kamarádky. Tomuhle říkám opravdu dobrý snímek. 70% "S tebou? Vždyť si měl beďary, brejle jak dva popelníky, vypadal si jak omyl přírody." ()

fNdEsIECLE 

všechny recenze uživatele

Tak Tanner mě předběhl... Spíše Sex ve městě, nežli vskutku dobrý francouzský film. Opravdu to mají Francouzi zapotřebí lísat se k Americe? Ale nevím, zas na druhou stranu hlavní představitelka mi připomněla moji francouzskou kamarádku; a malíř vypadal a byl podobné trdlo jako kamarád. Takové věci svým způsobem potěší. Celkově však spíše zklamání, ale něco to přece jen do sebe mělo. Jsem dneska holt měkký sýr. (Po druhém zhlédnutí lepší pocit.) ()

mmJitule 

všechny recenze uživatele

Nečekaně příjemný film a zároveň nepříjemně ze života. Je to sice ne zrovna pozitivní zjištění, ale která z protagonistek je ve skutečnosti šťastná nebo nešťastná je těžké posoudit. Na první dojem vlastně ani jedna, ale co je to štěstí ...? Život je tak relativní, zamotaný a .. krásný ()

FoxMulder 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se zdá chování žen jako skutečné chování žen a ne jen jako scénaristický kalkul... Chvíli se mi zdálo, že vykreslení mužů je slabší, ale nakonec ani to nijak nepokulhává. Chci se Líbit není feministický, jen bere ženy jako živé bytosti z masa a krve, plné pocitů, smutků a radostí na které mají neoddiskutovatelné právo. Věřím tomu, že moderní ženy jsou přesně takové, jako zde vykreslené, ať už je to pro ně dobře nebo špatně. Trochu mi to připomnělo Tajnosti Alice Nellis. Ty ale zdaleka nedosahují skutečnosti a naléhavosti tohoto dílka. ()

Reklama

Reklama