Reklama

Reklama

Podivný případ Angeliky

(festivalový název)
  • Portugalsko Estranho Caso de Angélica, O (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fotograf Isaac je uprostřed noci vyburcován, aby přijel vyfotografovat mladou Angeliku, která zemřela jen pár dní po své svatbě. Mladíka okamžitě uhrane dívčina krása. To, co spatří za další okamžik, mu však převrátí veškerou dosavadní existenci. Podlehne Isaac vábivému přeludu, nebo se vymaní z milostného okouzlení? Portugalský režisérský veterán Manoel de Oliveira se ve svém novém filmu vrací do oblasti u řeky Douro, kde před bezmála osmdesáti lety natočil i svůj debutový dokument. Pečlivě komponovaný snímek zaujme nejen modelovým příběhem o lásce, jež nebere na nic ohledy, ale též specifickým stylem, který směruje divákovu pozornost vždy na jedinou činnost nebo téma. Ač je příběh zasazen do současnosti, obestírá jej starosvětská patina, která mu dodává obecnější vyznění i tajemnou atmosféru. „Láska je abstraktní a láska je absolutní,“ říká režisér. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (5)

bassator odpad!

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - OPEN EYES - Otevřené oči (O estranho caso de Angélica / THE STRANGE CASE OF ANGELICA / Podivný případ Angeliky) - Tohle měl být reálný film kterému by měl člověk uvěřit, nebo alespoň trošku věřit? Absolutní směšnost, trapnost, příšernost. Po sto letech života by měl režisér konečně odejít do důchodu a svoji práci přenechat mladším... - 5. 7. 2010 - kino Lázně III - Karlovy Vary - 0% ()

Jim_Beam

všechny recenze uživatele

Příběh o ničem, vizuálně marný, dialogy tragický k smíchu - jen malá ukázka (není to zcela přesně, ale zhruba takhle nějak ten rozhovor probíhal: Žena v obleku jeptišky: Víte, jsem jeptiška. Fotograf: Ano, já vím. Žena v obleku jeptišky: Jsem ráda, že vám nevadí, že jsem jeptiška. Tak tohle byl jeden z vrcholných okamžiků. Všechno bylo tak špatně, že si ten film koledoval o odpad. Jediný, co ho od něj zachránilo, je, že nehodnotím filmy, který jsem neviděl celý, a na tohle jsem vydržel koukat asi hodinu. ()

skaann 

všechny recenze uživatele

Podivný případ Angeliky je film téměř bez děje a prakticky o ničem s dlouhými záběry, při kterých máte pocit, že se film zasekl. První polovinu filmu nevěřícně koukáte, jak někdo mohl vypustit do světa takovou ptákovinu a druhou polovinu se už musíte absurditě filmu smát. Vrcholem filmu je, když po prozkoumání hrudníku hlavního hrdiny stetoskopem, který ani nemá nasazený v uších, doktor prohlásí, že neslyší srdce. Dávám jednu hvězdičku za atmosféru v kině na MFF KV, kde si vydrživší tu druhou půlku filmu docela užili. :-) ()

Reklama

Reklama