Reklama

Reklama

Sindibád a kalif z Bagdádu

  • Itálie Simbad e il califfo di Bagdad (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dobrodružný příběh na motivy pohádek Tisíce a jedné noci o okradeném námořníkovi Sindibádovi, krásné princezně Šeherezádě, o zlém perském kalifovi a o tom, jak zlo bylo po zásluze potrestáno. (Karlos80)

Recenze (4)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Popravde, nečakal som komédiu v štýl Terence Hill a Bud Spencer, toto mi proste do tohto žánru nesedí. Nevadí, že som sa nedočkal žiadnej mystiky a fantasy ingrediencií, ale tak toto zas nie. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Veľmi pohodové spracovanie niekde na úrovni polokomédie až komédie. Čiernovlasý a čiernooký Sindibád síce svaly nemá, ako nám mylne preostruje plagát filmu, ale charizmu áno. Aj keď sa nám tu ukazuje povätšinou ako blbec. Istú dobrodružnú výpravu film ukazuje, ale čakal som niečo viac. Bohužiaľ toto celé podkopáva komická línia filmu. Hodnotenie: 55% ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Sindibád bez příšer, přesto vysoce nadprůměrný a dokonce leckdy vtipný. Dvojice nezbedníků, kteří jsou se Sindibádem vysazeni na pustý ostrov, je vskutku k popukání. Škoda, že je dnes poměrně těžké tento film sehnat. 80% ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Je třeba říct, že tenhle film nemá nic společného se Sindibády z dílny Raye Harryhausena. Je to spíš dobrodružná pohádka, která se obešla bez kouzel a neobvyklých tvorů a oproti zmíněné sérii vypadá jako mírně chudší (ale ne špatný) příbuzný – a jako chudý duchem působí bůhvíproč půlku děje i sám hlavní hrdina. Co mě zaujalo: komická dvojice podvodníků, Šeherezáda, teplý eunuch, kalifova střelba na vysokou a zřejmě první bombardování v Bagdádu. ()

Reklama

Reklama