Reklama

Reklama

Šťastný člověk

  • Francie Le Bonheur de Pierre (více)

Obsahy(1)

Stárnoucí vysokoškolský profesor kvantové fyziky v Paříži, Pierre Martin patří k věčným optimistům a své studenty často zaskočí svým nekonvenčním výkladem na přednáškách. Když nečekaně zdědí po tetičce restauraci v Sainte-Simone-du-Nord, v malé vesnici v kanadském Quebecu, bere tuto zprávu jako možnost pozitivní změny. Příjezd do Kanady je mnohem méně růžovější, než si to s dcerou Catherine představovali. Drsné podmínky zimy je trochu zaskočí a ještě musí bojovat s představami místních obyvatel, kteří se obávají, že cizinec bude vnášet nepříjemnosti do jejich života. Hlavní roli v komedii vytvořil známý francouzský herec Pierre Richard. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

dyfur 

všechny recenze uživatele

....hral tu Pierre Richard to je celé pozitivum filmu.Inak to je nevtipné,kopec dialogov so snahou o humor,ktorý nepríde.Ako bonus si dajte slovenský dabing a je to celé v ....... /Pokus prekonať dvorného dabéra P.Richarda - v podaní P.Olivu- sa nekonal - ani náhodou/ Dve hviezdy dávam len pre hôavného predstaviteľa - inak by to bol odpad. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že bez přítomnosti Pierra Richarda by se tato komedie ocitla někde pod průměrem. Scénář je místy trochu hloupý, možná že taky ten překlad dělal své, režie je velmi volná, ale pořád se jedná o dobrou francouzskou komedii s klasikem světové komiky. Velký dík České televizi, že kupuje nové filmy z Francie a velký dík Petrovi Olivovi, že již téměř čtyřicet let dabuje pana Richarda... ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard už ani zdaleka nedosahuje kvalit svých někdejších ztřeštěných komedií a z jeho potrhlých podivínů zbyli jen postarší úsměvní pánové, ale stále se na ně ještě dá koukat a celkem obstojně se při tom bavit, když navíc jako bonus tvůrci své menu okořenili řevnivostí mezi metropolitní Francií a provinčním frankofonním Quebecem. Malý, ale přece milý film... ,,Štěstí není cíl cesty, štěstí je způsob cestování" ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak u mna bolo plus nielen to, ze tam hral inteligentny Pierre Richard, dalsie plus bolo to, ze aj v 75 -ke este vo filme ucil kvantovu fyziku. Ktorej ja vobec nerozumiem, len viemn, ze ma fascinovala a fascinuje. Takze mame 3 plusy. Richard konecne opustil roly roztrzitych chlapikov, a ukazuje ze aj vazne roly zvlada bez vacsich problemov. Dialogy na urovni, kulisy tiez - som rad ze ani po roku 2009 este Richard nepatri do stareho zeleza : 66 % ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Klasická průměrná komedie. Něco se povedlo to jo, ale ničím nepřekvapilo ani nezářilo. Pohodovka na parný nedělní odpoledne. Pierrova filozofie štěstí je úžasná, asi to zkusím :) Nemusím snad nějak popisovat, že Pierre R. má úžasné charisma jako bělovlasý děděček. Chcete mít pozitívní náladu? Puste si Šťastného člověka. Chválím český dabing :) Souhlasím děj je prosťounký a nezabaví, proto průměr. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama