Reklama

Reklama

Epizody(13)

Tento seriál, natočený podle známého románu, jehož autorem je Daniel Defoe, vypráví o dobrodružném životě Robinsona Crusoe. Ten se rozhodne, že Crusoe na velké lodi s početnou posádkou opustí Anglii a vypluje na cestu kolem světa. Na otevřeném moři však koráb přepadne zuřivá bouře, vlnobití je stále silnější a po ztroskotání je Crusoe vyvržen na břeh pustého ostrova. Jako jediný, kdo ztroskotání přežil. Ve svém zachránci, domorodci Pátkovi, naštěstí nachází věrného přítele. Pátek ho později brání i proti anglickým a španělským pirátům, kteří na ostrov připlují za vidinou legendárního pokladu a domnívají se, že je neobydlený. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (31)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tahle adaptace slavné knihy Daniela Defoe se vůbec nepovedla. Nepříliš charismatičtí herci a režie pokoušející se vše pojat akčně nebyly správnou volbou .Myslel jsem si, že bude zachováno kouzlo knihy, ale tady si spíše tvůrci řadu motivů jakoby jen vypůjčily a pak je po svém přetvořily k obrazu svému. To by ale vůbec nevadilo pokud by režie uměla tohle patřičně využít a vnést do seriálového pojetí něco nového a zajímavého, ale tady se zázrak nekonal. Tohle nefunguje a seriál mě nebaví. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Na mňa nepozeraj. Ja som to nekreslil.“ Nič nové pod slnkom - len ďalší podpriemerný dobrodružný seriál s pseudoexotickou výpravou, inšpirovaný slávnou knihou, ale pôsobí dojmom, že scenáristi ju nečítali. Našťastie bol pre mizernú sledovanosť stopnutý už po 13. epizódach prvej série, tak aspoň základná spravodlivosť medzi nebom a zemou existuje. Za všetko môže Sam Raimi, ktorý ako producent stvoril Herkula s Kevinom Sorbom a keďže to bol hit, zrazu bolo všade plno podobných kusov (Xena, Stratený svet). Mizerné počítačové efekty, v titulnej úlohe muž so svalmi alebo štíhla žena, ktorý/ktorá mal/a po boku vtipného poskoka/parťáčku. K tomu dve slabé akčné scény v epizóde pozostávajúce z naprieč jednotlivými dielmi sa opakujúcich kaskadérskych výkonov. Nesmie chýbať rovnaká výprava (len sem-tam kamera stojí trocha inak, aby menej všímavý divák nepostrehol, že sa nakrúca osem rokov na jednom kopci), jednoduchý humor, detinské dialógy a podpriemerné scenáre. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Peklo není být chlápek na opuštěném ostrově, peklo je sledovat o tom seriál. Naprosto zoufalá věc bez atmosféry. Tom Hanks se otáčí v posteli, když to vidí. Příběh začíná zostra, ale vypadá to, že do minulosti se budeme vracet ve flashbacích - docela zoufalé a okoukané ze Ztracených. Robinson a Pátek vypadají, jako by právě fotili reklamu na spodní prádlo a celkový styl režie je vážně zoufalá metrosexuální sterilita. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jaká to smůla. Já sice ve svém životě doposud přečetl asi jen tři knížky, ale Robinson Crusoe mezi ně náhodou patří. A tak mám krapet představu o tom, o čem Daniel Defoe psal. Rozhodně nepsal o metrosexuálním playboyi, který zmateně pobíhá po ostrově pustém tak, až je z něj vidět pevnina na obzoru. Slavná předloha však není největším zabijákem tohoto prostoduchoučkého seriálu. Tím si je on sám. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony, scénář a režie jsou tak na úrovni Rodinných pout, škoda, že Crusoe vypadá jako městskej pojišťovák, ale aspoň ty kostýmy jsou hezké. Možná, že kdyby byl býval film němý, dám o hvězdičku víc. PS: Vždycky jsem si představoval Crusoa a plnovousem, který za sebou táhne po zemi, špínou v uších, prořídlými vlasy, smrdící individuum...ale ne, to fakt přeháním, i na skoro pustém ostrově se dá dělat velká hygiena (zvlášť když je tu Crusoe tak do hladka oholený). ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Za všetko hovorí táto scéna: Crusoe beží džungľou pred pirátmi, odrazu si sadne na zem, prebehnú flashbacky na jeho milovanú, opäť sa zdvihne a pokračuje v úteku pred prenasledovateľmi... ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie po 3 dieloch: Nenáročný, akčný, zručne natočený dobrodružný seriál, ktorí stavia na humore a celkom solídnej akcii...zatiať to vyzerá nenáročne, a preto ma to zaujalo... ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

po pilotním dvoudílu 4..zatim to vypada celkem sympaticky a vypořádávání se už s nesčetněkrát omletym námětem se podle mě, právě díky předchozím(některým podařeným)filmům, daří v rámci možností solidně..budu ale zvědavej, čím autoři vyplní další díly...EDIT/: po prvnich 8mi dílech zůstává hodnocení pořád na 4, ač je to k nevíře kolik lidí na tom ostrově je, takže jestli čekáte nějakou single párty, tak jste na omylu../Ben Nevis: tvoje poslední věta je k smíchu- podle toho, co v ní říkáš, koukáš buď jenom na porno a nebo na akční střílečky typu novýho Ramba..btw. já v popisu nikde nevidim napsáno akční/erotický.. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo být co? S románem to nemá nic společního až na jména hlavních představitelů, ale jinak je to úplně něco jiného. Což mě dost mrzí, nebot román je nepřekonatelný a tohle je hodně divný. Stačilo dát jiný jména a viděl bych to jinak. ()

MarekT odpad!

všechny recenze uživatele

Robinsona jsem spolu s dalšími příběhy často a rád sledoval v předškolním věku u nás doma na diaprojektoru, tudíž si jej částečně díky nostalgii ještě dnes pamatuji aspoň v hrubých rysech. Tudíž nemůžu konstatovat nic jiného, než že tohle je stejný případ jako zfilmovaná "Cesta kolem světa za 80 dní" s Jackie Chanem - tj. nevkusné zneuctění původní Defoeovy předlohy. ()

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Pre mňa pomerne príjemné prekvapenie, ktorému sa darí navodiť atmosféru starých dobrodružných filmov, vrátane sviežeho humoru a bláznivej akcie. Možno keby autori menej šetrili na krvi, pridalo by to seriálu temnejší nádych, čo by nebolo na škodu. Po prvých štyroch častiach 3,5/5. "To už nikdy nebudeš jesť ľudské mäso?" "Nie pokiaľ budú na tomto ostrove kozy." "A keď sa minú?" "Tak nezaspávaj." ()

U.Tarare odpad!

všechny recenze uživatele

Tak abych se díval na tohle, to už by musela bejt opravdu krize. Nejenom, že to s Defoeovou předlohou nemá moc společnýho, ale to, co se na ten původní obrys Robinsona nabalilo, je totálně blbý. Navíc herecké výkony nestojí za nic. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Parádní případ, kdy celý scénaristický, režisérský a producenský tým se ožrali, zfetovali a pak se pustili do adaptace literální klasiky. Opravdu děsné, směšné, ubohé. **dávám jen za kvalitní tv výpravu a pěknou přírodu. ()

Paity odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli jste to někdo viděl, musíte mi dát za pravdu. To není takový ten seriál "v něčem blbý, ale jinak se na to dá i dívat, když nemám co dělat". To je takový ten seriál, kdy si říkáte, "kdo na tohle mohl dát peníze a viděli to vůbec majitelé té TV, která to právě teď vysílá a kteří museli zaplatit za práva na tuhle kravinu?". ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Po 4 dílech: dvě hvězdičky za děj + jedna za přírodu a charismatického Pátka. Pořád váhám, jestli se mám na to koukat. Pilot, ač nabitý akcí, mě málem unudil. Už čtvrtá epizoda naznačuje, že to, co jsme viděli v pilotu, má být schéma: připlave loď, Crusoe se na ni snaží odplout domů, ale nějak se to nepovede. Bitvy se obejdou bez krve a nahotinky ukazují pouze záda, z toho usuzuji, že seriál je pro děti 6-13 let. ()

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama