Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Georges a jeho žena Gisele adoptují alžírského chlapce Michou. Georges však o jeho původu neví, protože by ho nikdo nepřijal. Gisele chlapci upraví jméno, obarví vlasy a vydává ho za Francouze. Michou si otce rychle získá a ještě pomůže zachránit rozpadající se manželství. (oficiální text distributora)

Recenze (35)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já vůl už málem zapoměl, že Grerad má v sobě mnohonásobně větší herecký talent než číslo na který ukázuje váha, když jí Gerard poctí svou návštěvou. Příběh je díky jeho živelnému a přirozenému hereckému projevu plný lidskosti, lásky a tolerance, který ani na chvíli nepůsobí vypočítavě a nevěrodně. Díky tomu je strašně lehký si Gerogese, Gisele a Michoua zamilovat a držet jim palce, ať se vyrovnaj sami se sebou i se značně xenofobním okolí. Film funguje i jako velmi kvalitní ukázka tehdejší francouzské společnosti a lehce se dotýká francouzské černé můry s názvem Alžírsko. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol jeden nádherný, rodinný film. Príbeh zaujímavý, pekne vybalancovaný, nič tu nebolo cez čiaru, či už tu išlo o vzťah medzi náhradnými rodičmi alebo toho malého k nim. Žiadna nátlakovosť. A asi takto nejako si predstavujem zvládnutie témy rasizmu a šovinizmu. Ten tu po celý čas bežal akoby v pozadí, pričom riadil vývoj postáv, no pritom nenarúšal hlavnú os príbehu. ide o také milé pohladenie po duši. Silný nadpriemer. 85/100 ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Michou d´Auber potvrzuje výsokou úroveň francouzské kinematografie. Nádherný, citlivý a dojemný příběh malého Alžířana, který se musí nedobrovolně nastěhovat k bývalému vojákovi a jeho ženě, kteří nemohou mít děti. Ten hošík, který hraje malého Michou, by si za svůj výkon zasloužil Oscara, stokrát lepší než nějaký přechválený Kolja. Až na konci jsem zjistil, že se jedná vlastně o film natočený podle skutečné události a malého Michoua mohu potkat zanedlouho v Paříži :-) ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Překrásná francouzská tvorba! Film u kterého jsem se přísahám ani jednou nenudila a celé dvě hodiny jsem s ním prožila. Příběh o malém nevinném arabském chlapci, který se dostal do sociální péče a našli mu rodinu - manželé Georges,Gisele s chovancem, který u nich pomáhal. Skvěle rozdělené dvě roviny - starost o chlapce a politické události tehdejší Francie, nenávist k jiným rasám a pozdější uvědomění Georgese, že rasa není vše ale že jsou mnohem důležitější věci. Bylo mi chlapečka líto, že si zvykl na oba pěstouny a musel odjet zpět se svou rodinou ale naštěstí se jejich vztahy nepřetrhly. Líbí se mi také fakt, že je to podle skutečné události. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Francuzsku kinematografiu mam od tvorby Truffauta a Luc-Godarda dost rad. Tuto sa predstavuje vyborny Gerard Depardieu v roli otca, ktoreho rodina si adoptuje akehosi moslima. Chvalim herecke koncerty pana Gerarda Depardieu, Nathalie Baye. Dokonca sa vo filme mihne aj Mathieu Amalric /Quantum of Solace/. Vyborny pocin, vrele odporucam. 85 % ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Nie je to zrovna jeden z tých filmov, čo by som potreboval opakovane vidieť, ale neľutujem jeho pozretie. Trošku ma prekvapilo, že samotní francúzi sa vykreslili aký v skutočnosti sú a asi celkvo ľudstvo. Predsudky, rasizmus, netolerancia, prehnaný nacionalizmus a ďalšie rakoviny ľudstva. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Spíš drama nežli komedie. O malém chlapci, který měl štěstí na svou dočasnou náhradní rodinu - a o náhradních rodičích, kterým přineslo štěstí svěřené dítě … Protože právě děti někdy donutí dospělé podívat se z jiného úhlu na sebe i na svět a jeho problémy - včetně národních zájmů, mocenských ambicí a náboženských rozdílů. P.S.: Podle skutečných událostí. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Depardieu sa zase predviedol, v ľudskom príjemnom filme, kde bolo aj veselo, aj dramaticky aj taký ten jemnulinký sarkasticko satiricky dotyk na francúzsko v tých rokoch. Slovenska televízia sa zase raz predviedla ... vďaka . :), až teda na ten nešťastný slovenský , :( ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Takové malé pohlazení na duši. Snímek o malém Alžirském chlapci a jeho bráchovi a o jejich nelehkém bytí v podmínkách ne úplně seriózním jejich náboženství. Mladší pojmenovaný jménem "Michel" je na tom o chloupek líp, dostane se do dobré rodiny, která ho má ráda, vychovává ho, stará se o něj ... navíc ho chce přijmout za vlastního. Ne nadarmo říká sociální pracovnice, ať si chlapce nenechá přirůst k srdci ... ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Kvalitní rodinný drama, a taky trochu komedie. Příběhem až tak extra nevyniká, ale velkým plusem je hodně dobrá, energická hra od Depardieu, v posledních letech jedna z jeho nejlepších. 4/5 ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Citlivý film o (ne)toleranci, za jehož vlastnění a veřejnou produkci možná už brzy budou velbloudí kovbojové s ručníky na kebulích uplatňovat v Evropě právo šarí’a. ()

Millanium 

všechny recenze uživatele

Milý ale ninak nevýrazný film o Alžírském chlapci, který najde svůj domov v jedné Francouzské rodině. Gérard Depardieu odvádí jeho standardní, tedy výborný herecký výkon. 65% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film sa chvíľu hraje na drámu o malom opustenom synovi imigrantov a inokedy zase na komédiu o snaživom ale jednoduchom otcovi. Toto spojenie mi nesadlo. Plno línií filmu, ktoré sú rozpracované a nedokončené, a koho si Georges vybral ako objekt svojej túžby, bolo celkom scestné. Záverečné zmierenie a protirasistický záver ma ale celkom potešili, keby to nebolo melodramatické, bolo by to naozaj dobré. –––– To je tvoj brat? Tak sa rozlúč a ideme. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

65%. Vcelku zábavný film s troškou televizního zpracování. Depardieu výborný. Škoda, že v druhé půli film ztratil trošku tempo a zavánělo to nudou. Docela mě překval´pilo, že to ja na základě skutečné události. Rodinný film, který by se měl pouštět dětem školního věku k většímu rozhledu. ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

"Doporučuji pouze náklonnost, ne lásku.. " To říká sociální pracovnice náhradní matce..a to je pro mě problém, jelikož se s tím neumím nějak sžít.. dospělí ať se pozabíjí ale na děti mi nechytejte, takže chvílema jsem dost bojovala s vlastním přesvědčením, ale to já vždycky u filmů, kde jsou děti. Každopádně ten francouzský nádech, krásná Nathalie Baye a celý Gerard mě mile vedli snímkem takže vyvážených 3*... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Velmi poučný snímek o xenofobii k islámu. Nenávist vůči těmto lidem může být cílená a to hlavně z opatrnosti, ale když se jedná o dítě z dětského domova? Ruku na srdce, kolik lidí by si ho vzalo domů do výchovy a přitom tolerovalo jeho náboženské zvyky? Citlivý námět rozpracovaný do odlišnosti názorů mezi manželským párem. Samozřejmě nejde jen o ně, i okolí dá o sobě patřičně vědět. Trochu jsem čekal více umělečtější zpravování, ale musím uznat, že toto je taktéž vcelku povedené. Střet názorů na všech frontách a uprostřed malý chlapec obarvený na blond, aby nebyl jeho původ znatelný. Film může u někoho rozšířit obzory, u někoho naopak prohloubit vztek. Každopádně se tímto způsobem upozorňuje na určitý problém, který by neměl zůstat bez povšimnutí. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to je velmi zajímavý film o rasismu, xenofobii, ale hlavně o lidskosti a lásce. Je to navíc pojato s lehkým humorem, takže opravdu příjemný film. ()

Reklama

Reklama