Reklama

Reklama

Iron Man 2

  • USA Iron Man 2
Trailer 2

Tony Stark, majitel velké zbrojařské firmy a vynálezce speciálního obleku Iron Mana, odmítá snahy vlády o vydání své technologie pro potřeby armády a tvrdí, že nepřátelé státu jsou ve vývoji o mnoho let pozadu. K jeho velkému překvapení se na závodech v Monze objeví podivný muž, který ve velmi podobném obleku vyvolá nejdříve autonehodu závodních formulí a následně napadne Starka. Útočníkem je Ivan Vanko, zneuznaný potomek ruského vědce, který kdysi pomáhal Tonyho otci založit Stark Technologies. Z vězení ho unese Tonyho konkurent Hammer, který chce, aby mu tajně vyrobil obleky Iron Mana. Jenže Vanko začne pracovat na takzvaných drondech - válečných robotech. Pro sebe si vyrobí svůj vlastní oblek Iron Mana a na výstavě technologických válečných novinek pomocí svého tajného softwaru a robotů napadne diváky a Tonyho... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 555)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Tak takhle to dopadá, když se snažíte vytunit formuli, která už je sama o sobě skvělá. Zkusili na ni přimontovat více vtipu, připevnit více akce, nechat nainstalovat autorádio, co hraje jen samé pecky, dovnitř posadit další oblíbené herce a nechat káru projet exkluzivními lokacemi. Výsledek je tak na půli cesty - a to zamrzí, obvzlášť proto, že jedničku mám hodně ráda.. Strýček fašírka! [28.5. 2010, Slovanský dům, titulky. (Zásadně).] ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V podstatě identické jako první díl, se svými klady i zápory. Hravé konverzační a poměrně zábavné dějové vzduchoprázdno, které jen velmi ledabyle směřuje k poměrně slušnému finále. O akci ale tenhle film opravdu není a na konci je vlastně stejně nezakončený, jako jednička. Robert Downey Jr. dělá půlku filmu, dabing půlku downeyho ubírá. P.S.: Na konci je potitulková sekvence. Na novinářské projekci nám ji ale odmítli pustit, neboť nechtěli, abychom ji vyzradili.. veselé... ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne neuvěřitelné zklamání ... To jsem fakt nečekal. Přehlídka několika "macho-ego" týpků, zejména Roberta už byla příšerně přehnaná, podobně jako detailní záběry na rok nemytého Mickeho ... Samotný Iron Man jako pojem i obsah filmu šel v podstatě stranou, akce málo, pořád jen nějaké srandičky. Výborný byl souboj na konci s Rourkem, ovšem zase mne na něm naštvalo, že byl příliš krátký. Polibek s Gwyneth potěšil snad nejvíc ... Iron man šel tímto dílem pro mne do kopru a raději bych na něj poslal depresí zalitého Nortona Hulka, aby mu "rozmrdal" ten jeho železný obleček ... Jsem rád, že jsem nebyl na tomto v kině ... ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Herec Robert Downey Jr mne už vytáčel svým arogantním chováním ve filmu Sherlock Holmes, ale utržená loď byla parádní a tak jsem mu to odpustil. Jelikož IRON MAN I se mi líbil, docela jsem se těšil na dvojku. Bohužel jsem byl velice zklamán. Prvních 50 minut jsme jen koukali na nafoukance, pupka světa.. Akce naprosto žádná, pak se objevil opičák Rourke a začal švihat svými elektrickými švihadly. Konečně 10 minutová akce. Pak zase nic, občas pokus o trapný humor. Z filmu jsem si vzal jediné poučení, nikdy nebrat drogy a mohutně nechlastat, abych nevypadal jako MONSTRUM "Mickey Rourke". ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Minimálně stejně zábavné jako jednička (ta si to zkazila nijakým závěrem - teda né že by tady byl bůhvíjaký). Hned po sympaticky nevážně nakopnutém úvodu jsem byla | TAKHLE | blízko tomu, abych si v kině zakřičela a zaplácala ručičkama - nepamatuju si, kdy naposledy jsem byla u nějakého blockbusteru tak rozjetá hned zkraje. Ale ono to bylo skvělý vlastně skoro celý, takhle nějak si asi představuji ideální popkorňák (snad až na nějaké ty logické kiksy, které se ale dají prominout taaak snadno) - akorát místo Skárlet mohli vybrat herečku, která na tu roli "bude mít", protože dívka s perlou vypadala při tom hraní si na drsňačku vážně směšně. ... Každopádně Jon Favreau je šikovnej kluk, hned bych se mrkla znovu! (Iron Man 3, poď k Barunce) ()

Galerie (155)

Zajímavosti (173)

  • Hlavní záporák tohoto filmu Whiplash (Mickey Rourke) se poprvé objevil v komiksu „Tales of Suspense číslo 97“ v červnu 1968, ovšem ne jako Ivan Vanko, ale jako Marco Scarlotti. (JG9)

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Olivia Munn u X-Menů

Olivia Munn u X-Menů

15.04.2015

V Iron Manovi 2 se mihly hned dvě herečky, které čeká superhrdinská budoucnost u konkurence. Nejdřív se studiu 20th Century Fox zalíbila Kate Mara, která poslala Tonyho Starka na slyšení do… (více)

Reklama

Reklama