Reklama

Reklama

Iron Man 2

  • USA Iron Man 2
Trailer 2

Tony Stark, majitel velké zbrojařské firmy a vynálezce speciálního obleku Iron Mana, odmítá snahy vlády o vydání své technologie pro potřeby armády a tvrdí, že nepřátelé státu jsou ve vývoji o mnoho let pozadu. K jeho velkému překvapení se na závodech v Monze objeví podivný muž, který ve velmi podobném obleku vyvolá nejdříve autonehodu závodních formulí a následně napadne Starka. Útočníkem je Ivan Vanko, zneuznaný potomek ruského vědce, který kdysi pomáhal Tonyho otci založit Stark Technologies. Z vězení ho unese Tonyho konkurent Hammer, který chce, aby mu tajně vyrobil obleky Iron Mana. Jenže Vanko začne pracovat na takzvaných drondech - válečných robotech. Pro sebe si vyrobí svůj vlastní oblek Iron Mana a na výstavě technologických válečných novinek pomocí svého tajného softwaru a robotů napadne diváky a Tonyho... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 555)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne neuvěřitelné zklamání ... To jsem fakt nečekal. Přehlídka několika "macho-ego" týpků, zejména Roberta už byla příšerně přehnaná, podobně jako detailní záběry na rok nemytého Mickeho ... Samotný Iron Man jako pojem i obsah filmu šel v podstatě stranou, akce málo, pořád jen nějaké srandičky. Výborný byl souboj na konci s Rourkem, ovšem zase mne na něm naštvalo, že byl příliš krátký. Polibek s Gwyneth potěšil snad nejvíc ... Iron man šel tímto dílem pro mne do kopru a raději bych na něj poslal depresí zalitého Nortona Hulka, aby mu "rozmrdal" ten jeho železný obleček ... Jsem rád, že jsem nebyl na tomto v kině ... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Je mi jedno, že Robert Downey ml. hraje zpravidla sám sebe, vždyť kdo má taky lepší předpoklady zahrát Roberta Downeyho ml. než Robert Downey ml., ovšem není mi jedno, že workoholicko-hračičkovský podtón prvního dílu nahradil skřípavý orchestr s ožralým dirigentem, kde nikdo pořádně netuší, na co a kdy hrát. Ani Iron Man zkrátka není ze železa a Mickey Rourke do starého železa nepatří. Jinak k tomu nemám co dodat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Úspěšně jsem privatizoval světový mír. Co ještě chcete?" Do létajícího kusu plechu bylo málokdy při výrobě naválcováno tolik egoistického sarkasmu, jako do toho ze Stark Industries a to je dobře. Druhé poletování tryskami překypujícího týpka se mi totiž líbilo ještě o pár úderů bičem do formule víc, než seznamovací pokus a jako nenáročný konzument si dovolím vyjádřit spokojenost s duněním beden, využíváním všech barev světelného spektra i s úrovní ruského inženýrství. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus zdlouhavé, ukecané a bez pořádného příběhu. Na stranu druhou herci moc fajn a hlavně Scarlett dokazující v každé scéně, že je nejvíc sexy herečka současnosti. Lepší tři. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ucházející podívaná, která nezklame a neudělá radost. Poněkud prázdné, poněkud ploché, ale pár hlášek a vtipů to jistí. Přítomnost Nicka Furryho a otravných odkazů na Avengers tomu málem sebralo i tu třetí hvězdu, ale tak zlý bych na Tonyho být nemohl. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Příjemně komplikovaný scenáristický půdorys nakonec vyzní dosti mělce, postavy v poměrně nudných škatulkách triválně plní své funkce a předepsané povinnosti. Stopáž je trošku delší, než by se slušelo hlavně díky velkému množství dialogů, které si o genialitě mohou nechat jen zdát. Několik akčních scén je výborných, efekty rozzáří očka nejednoho fanatika do zbraní a výbuchů, nicméně je jich málo. Film se snaží zabrousit do psychologie hlavní postavy, ale nedaří se mu to, taktéž šarm a vtip Tonyho Starka nedoznal absolutně žádných vylepšení, ba naopak... Výsledek je povrchní, snad až lehce vyčpělý a snadno zapomenutelný. Druhý Iron Man smutně stojí ve stínu svého předchůdce. 5/10 ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Já jsem naprosto spokojen. Pořád stejně hravé, zábavné a sympatické. Pro mě dokonce lepší než jednička. Nemám jakýkoliv vážných výhrad. 90% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V podstatě identické jako první díl, se svými klady i zápory. Hravé konverzační a poměrně zábavné dějové vzduchoprázdno, které jen velmi ledabyle směřuje k poměrně slušnému finále. O akci ale tenhle film opravdu není a na konci je vlastně stejně nezakončený, jako jednička. Robert Downey Jr. dělá půlku filmu, dabing půlku downeyho ubírá. P.S.: Na konci je potitulková sekvence. Na novinářské projekci nám ji ale odmítli pustit, neboť nechtěli, abychom ji vyzradili.. veselé... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Prvý Iron Man bol osviežujúci. Problém nebol ani v nedostatku akcie, lebo neakčné pasáže boli veľmi zaujímavé. V novom pokračovaní to už tak neplatí. Akcie je stále málo a keď akcia nie je, už je to nuda. Nezachraňuje to ani plejáda hercov v cameách. Napríklad taká Scarlett Johansson je stále viac a viac otravná. Hlavný záporák je síce vymyslený dobre, ale je menej charizmatickejší ako Jeff Bridges z jednotky, ten bol až démonický. Celé to je o triedu slabšie ako jednotka. 6/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrá akce, skvělý triky a když se Iron Man rozhodne to rozjet, tak je to teda pořádná destruktivní akce na entou, navíc všechno dobrý z jedničky zůstalo a ještě se to rozrostlo o kočku Scarlett Johansson a to prosim pěkně se tam ještě natřásá v přiléhavým oblečku a jen tak mimochodem tam seřeže hromadu nějakých elitních borců, ale to co je hlavní je, že přibyl i v posledních letech znovu zrozenej Mickey Rourke, kterej se na záporáka hodí, to tu snad ani nemusim vyprávět, jenomže málá chybka je, že se tu neobjevuje tak často, jak by bylo záhodno a jeho nástupy do filmu to vždycky jenom potvrdí, obzvlášť jeho úvodní návštěva Iron Mana je fakt ukázkově hustá. Další mínus je taky život Starka, kterýmu tu je vyměřenej trochu moc velkej prostor, ale zábava to je dobrá a to je hlavní u takovýhleho filmu. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Robert Downey Jr. je pravý Iron Man. Vo viacerých ohľadoch podobné ako úvod do sveta Tonyho Starka ale predsa s o trošku väčším nábojom, k čomu pomáha aj kvalitnejší záporák, charizmatický líder Avengers Nick Fury okupujúci dôležitejšiu rolu a smrtiaca agentka Natasha Romanoff. Okrem nich zostávajú takmer rovnaké pozitíva a negatíva ako v jednotke, ale i tak som narozdiel od mnohých ešte spokojnejší. Minimum akčných scén je na škodu ale teší aspoň ich nápaditosť a finále oproti prvému dielu ponúka výrazný kvalitatívny upgrade. Rezervy sa samozrejme nájdu ale že Favreu neprepadol megalomanstvu a znova vsadil skôr na kvalitných hercov a zmysluplné dialógy je do istej miery výhrou. A minimálne výmena Ramina Djawadiho za Johna Debneyho na poste hudobného skladateľa sa dá označiť za naozaj výrazný krok vpred. 85% ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Iron Man 2 je pouhým předobrazem dalšího pokračování a snaha o akční pecku jako v prvním dílu Iron Mana, hodně kazí ukecanost a nesrovnalosti v příběhu. U mě film celkem vyzvedla hudba asi stejně jako v jedničce, AC/DC se prostě do Iron Mana hodí. Akce i triků bylo dost, stejně tak i robotů, jen mě trošku zklamal Stark vyvíjející nedokončenou technologii od které jsem čekal prostě něco lepšího, než jen Double Ultimate Laser Sword na jedno použití a myslím si že tvůrci mohly tohoto potenciálu využít víc. Celkově je Iron Man 2 menším zklamáním, které doufám diváka pouze mělo připravit na pokračování a více rozvinout příběh, z velké většiny se v IR M2 opakují ty nejlepší věci z jedničky, jen jsou trošku okořeněny, aby to divákům nebylo líto a přidáno trošku vtipu, . . . herecké i hudební stránce není co vytknout, jen by mohli vypustit do kin i Anglickou verzi s titulky. Spoiler U filmu jsem se rozhodně nenudil a akce bylo dost, jen jsem čekal na konci monstrózní bitku mezi Starkem a Whiplashem, u které Stark předvede nové vymoženosti jak obleku tak vylepšeného pohonu, ale toho jsem se nedočkal a i když scéna, kdy dva Iron Mani kosí hordu robotů v Japonské zahradě jako APU Tanky likvidovali Sentinely v Matrixu neměla chybu, tak si Iron Man 2 vysloužil Slabší 4 *. Výborná Popcornová zábava. 70 % ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Ach, tak tohle bolelo. Navíc jsem si uvědomila, že už jsem se na to snažila jednou koukat někdy předtím, ale po začátku jsem to vzdala s tím, že každý film má svého diváka a já nejsem divák pro tento film. Ale když už jsem se tomu odevzdala, tak jsem si také slíbila, že začnu něčím pozitivním. A to jsou vlasy Černé vdovy. Ó božíčku, tu jednu scénu, kdy je při otočce v chodbě snímána ze shora a její kadeře se kolem ní na svítivě bílém pozadí podlahy zatočí a zavlní, jsem si užila víc, než celou trilogii dohromady. Vím, že je to dost povrchní a že většina žen, které se mi líbí, má velký nos, ale přesto, kdybych někdy sestavovala seznam bohyní (jako že ho sestavuji), tak Scarlett na něm určitě bude. A potom k filmu, já vím, že to má být vtipné, ale v některých momentech mi zatrnulo: Je to vážně komedie? Úvod je vážně děsivý, strašidelný. Potom ten odér americké vlajky vlající na každém monitoru trochu vyvane, respektive není tak explicitní, ale vážně, brrrr. Je to tak zvrácené, jako stavět uprostřed vybetonovaného města pavilon s umělou zahradou. Nejlépe to symbolizuje Pepper a její boty. Já osobně sice trpím tím, co se ženám často přisuzuje, a totiž jakousi primární a nepřenosnou posedlostí botami, ale jehlové podpatky se mi nelíbily nikdy a film nabízí několik krásných ilustrací proč. Když v nich chodí, a jsou to docela důležité momenty, tak to vypadá, jako by se soustředila na jednu jedinou věc - a to na chůzi v těch botách. Její kroky vypadají úplně jinak než lidí v pohodlnějších botách, kteří chodí kolem ní, její tempo je pomalejší, její nohy jsou neustále pokrčené v kolenou. A to trochu ubírá na uvěřitelnosti její postavy, která jde právě zachránit někoho, koho miluje, a tak podobně. Respektive ona jako postava neexistuje. A potom je tam ta nebetyčně děsivá scéna, ve které jdou do schodů obě, Pepper a moje bohyně. Obě mají pouzdrové sukně ke kolenům a lodičky na jehlách, obě se dívají pod nohy a obě trochu vyvrací nohy, aby vůbec v těch sukních zvládaly dělat ty kroky, Scarlett s tím má tedy větší problémy. A aby toho nebylo málo, následuje střih na na Sama Rockwella, který tančí. Tančí! Kde jsou všechny feministky světa? Jestli tohle není peklo, tak nevím. (A abych tedy nevypadala příliš vyšinutě, tak ještě poznámka k Tonymu: jeho figura v tomto filmu trpí častým scenáristickým nešvarem, a to totiž tím, kdy z nutnosti vytvořit drama a napětí mezi postavami se jedinec začne chovat nekonzistentně/křečovitě/nebo-zkrátka-jako-idiot. Když Bruce Wayne na svém večírku předstírá opilost, tak to dělá proto, aby vyhnal lidi a tím je dostal z nebezpečné zóny. Když je Tony Stark na svém večírku doopravdy opilý a dělá bordel - místo aby dělal věci, které chce, s těmi, se kterými chce - tak ho vnímám jako slabocha a ztrácí můj respekt.) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film, kde z každého záběru je znát nadupaný rozpočet, kde je vidět vyšperkovaný vizuál, spousta digitálních triků, takže to tam hezky bouchá, poletuje, objevují se šokující technické vynálezy a roztomilí robůtci. Na plátně defiluje spousta hvězd, které jsou vesměs nevyužité a jen jako dekorace a tam, kde se objevují, nemají moc co hrát, protože samotný příběh stojí za zlámanou grešli. Je to typ snímku pro celou rodinu, který by bez jakýchkoli problémů mohl zkonzumovat i můj 8letý syn, protože svět a dění, které ukazuje, je když ne přímo infantilní, tak zoufale nedospělé. Tam, kde chcete vyjít trhu vstříc tak, abyste maximalizovali zisky a přilákali co nejvíc diváků, musíte jít zákonitě s nároky na obsah dolů. Protože mi osm už párkrát bylo, o děj jsem ztratil záhy zájem a osudy hrdinů mi byly ukradené stejně jako zrnko písku na Sahaře. Celkový dojem: 40 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Favreau má do Nolana daleko, takže mě nálepka "konverzačky za 200 mega" odrazovala, ale dvojka mě nakonec bavila o něco víc než přeceňovaná jednička. Tony nám tu (opět) umírá, takže má dle mého nárok na nějaké ty boty, které ho nečiní nesympatickým, ale naopak lidštějším, obzvlášť když nezapomíná hláškovat a prďácky sklápět helmu přes obličej. Rourkeho charizma by mohlo podpírat věž v Pise a Scarlett Johansson září, ač potupně nucena stepovat za vyšeptalou Gwyneth Paltrow, takže nezbývá než se modlit, ať se brzy dočkáme spinoffu s její Black Widow. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Narcis, co úspěšně zprivatizoval světový mír, je zpět! Za předpokladu, že ten chloroform nebyla Zelená, trápí Anthonyho už jen nerusky vypadající Rus s trýznivým holobičem a existenčně-milostně-pracovní problémy, ale to není nic, co by zbrojař milénia s nukleární hercnou nevyřešil.. Favreau se držel osvědčeného schématu jedničky, kdy akce bylo poskrovnu a vše se točilo kolem charismatické aury Downeyho jr., což byla myslím správná volba i vzhledem k tomu, že dětem přístupné scény s "hammeroidy" se utápěly v nepřehlednosti a nudě. Pokud Marvel pomýšlí na trojku, měl by ji pojmenovat podle hvězdy, na které vše stojí - Tony Star(k). Ušetří se spousta peněz za triky a rudozlaté brnění může klidně zamířit do sběrny cenných kovů.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

S dabingem utrpení, v originále... vcelku slušná zábava. Ukecanost mi nevadí, protože když se Downey a spol. rozjedou, jsou jednoduše k nezastavení, mezi Pepper a Tonym to stále jiskří a Sam Rockwell (s tradičním tanečkem) vykouzlí nejeden úsměv na tváři. Jen ta akce by si zasloužila větší péči, a obávám se, že příště už za ni budu Favreauovi silně strhávat body. Ne že by ji špatně komponoval, anebo si neuměl pohlídat její smysl a triky (vadily mi snad jen formule), jen ji neumí vůbec prodat způsobem, který by mě trochu zaujal. Prostě tu hromada CGI lítá vzduchem, v pozadí vybuchuje všechno možné, a mně je to úplně jedno, protože se v záběru ani na vteřinu neukáže kamarádka dynamika, aby dodala potřebný říz. Iron Man 2 nenudí, jen je zjevné, že se Favreau pokouší vydat jinou cestou, než na kterou jsou všichni zvyklí, a ne každý je ochotný mu volbu "ukecaného blockbusteru" bezezbytku baštit. Prozatím zůstávám na jeho straně, ale nepopírám, že mě na IM2 nejvíc baví odkazy na Avengers a za největšího borce považuji agenta Coulsona. 7/10 ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.9/10] | me: Výborná zábava. Pokračovanie, ktoré sa nestalo iba superakčnou naháňačkou. Celkový náboj a spirit filmu ostal nepokazený. Áno, viac akcie so sebou síce prináša viac nelogických brejkov, ale toto je komixovka a preto to až tak neprekáža. Dôležité je, že celkový balans medzi akciou, dejom a humorom je dokonalý a tak sa jedná o parádnu dvojhodinovú zábavu. Robert Downey je jednoznačne opäť hlavným faktorom a korením filmu. Ostatné herecké obsadenie mu výborne sekunduje a tak je celková atmosféra príjemná. Je to proste film, ktorý baví svojským humorom a výbornou akciou v presne kalibrovanom pomere. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Tak daleko jako poprvé Iron Man nedoletěl, přesto předvedl to, co se tak nějak obecně čekalo. Ne uplně blbý popcorn, perfektní akci, nějaké to satirické rýpnutí a svěží nápad. Což ve světle nebetyčné sterility posledních blockbusterů nakonec vůbec není málo. Věčná škoda té občasné ztráty energie a tempa, pád na hubu někdy v polovině je skoro smrtelný. Ty tři a půl hvězdy dávám neviděné originální verzi, dabing to pohřbívá takřka dokonale (aneb slyšet diskuzi Rockwella a Rourka o ptáčcích a svíjet se v bolestech). Zatím 70% s potenciálem klesat. ()

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Olivia Munn u X-Menů

Olivia Munn u X-Menů

15.04.2015

V Iron Manovi 2 se mihly hned dvě herečky, které čeká superhrdinská budoucnost u konkurence. Nejdřív se studiu 20th Century Fox zalíbila Kate Mara, která poslala Tonyho Starka na slyšení do… (více)

Reklama

Reklama