Reklama

Reklama

Iron Man 2

  • USA Iron Man 2
Trailer 1

Tony Stark, majitel velké zbrojařské firmy a vynálezce speciálního obleku Iron Mana, odmítá snahy vlády o vydání své technologie pro potřeby armády a tvrdí, že nepřátelé státu jsou ve vývoji o mnoho let pozadu. K jeho velkému překvapení se na závodech v Monze objeví podivný muž, který ve velmi podobném obleku vyvolá nejdříve autonehodu závodních formulí a následně napadne Starka. Útočníkem je Ivan Vanko, zneuznaný potomek ruského vědce, který kdysi pomáhal Tonyho otci založit Stark Technologies. Z vězení ho unese Tonyho konkurent Hammer, který chce, aby mu tajně vyrobil obleky Iron Mana. Jenže Vanko začne pracovat na takzvaných drondech - válečných robotech. Pro sebe si vyrobí svůj vlastní oblek Iron Mana a na výstavě technologických válečných novinek pomocí svého tajného softwaru a robotů napadne diváky a Tonyho... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 555)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film, kde z každého záběru je znát nadupaný rozpočet, kde je vidět vyšperkovaný vizuál, spousta digitálních triků, takže to tam hezky bouchá, poletuje, objevují se šokující technické vynálezy a roztomilí robůtci. Na plátně defiluje spousta hvězd, které jsou vesměs nevyužité a jen jako dekorace a tam, kde se objevují, nemají moc co hrát, protože samotný příběh stojí za zlámanou grešli. Je to typ snímku pro celou rodinu, který by bez jakýchkoli problémů mohl zkonzumovat i můj 8letý syn, protože svět a dění, které ukazuje, je když ne přímo infantilní, tak zoufale nedospělé. Tam, kde chcete vyjít trhu vstříc tak, abyste maximalizovali zisky a přilákali co nejvíc diváků, musíte jít zákonitě s nároky na obsah dolů. Protože mi osm už párkrát bylo, o děj jsem ztratil záhy zájem a osudy hrdinů mi byly ukradené stejně jako zrnko písku na Sahaře. Celkový dojem: 40 %. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Robert Downey Jr. je pravý Iron Man. Vo viacerých ohľadoch podobné ako úvod do sveta Tonyho Starka ale predsa s o trošku väčším nábojom, k čomu pomáha aj kvalitnejší záporák, charizmatický líder Avengers Nick Fury okupujúci dôležitejšiu rolu a smrtiaca agentka Natasha Romanoff. Okrem nich zostávajú takmer rovnaké pozitíva a negatíva ako v jednotke, ale i tak som narozdiel od mnohých ešte spokojnejší. Minimum akčných scén je na škodu ale teší aspoň ich nápaditosť a finále oproti prvému dielu ponúka výrazný kvalitatívny upgrade. Rezervy sa samozrejme nájdu ale že Favreu neprepadol megalomanstvu a znova vsadil skôr na kvalitných hercov a zmysluplné dialógy je do istej miery výhrou. A minimálne výmena Ramina Djawadiho za Johna Debneyho na poste hudobného skladateľa sa dá označiť za naozaj výrazný krok vpred. 85% ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Tony Stark představuje nový.... CHICK-KICK. Tak trochu Kick-Ass, tak trochu chick-flick. Iron Man získal hybridní pohon, rockový nátěr, z duše playboye zbyla jen fasáda, ale z osy hlášky-romance-militaria neuhýbá ani o píď. Tradiční comicsové kořeny konfliktů a la otec-syn-staré hříchy-rodinná pomsta sice nevymizely, ale když začnou být repliky příliš automatické, je tu kulomet hlášek Dona Cheadla, roztomilé jiskření mezi Železným mužem a jeho ocelovou magnolií či rudá Sonja Scarlett Johansson s progresivní kopací technikou. A je to překvapivě týmovka, kde Stark je pouze první mezi rovnými, ačkoli jeho bondovské charisma neslábne. Film se nevyhýbá ani reflexi změněné situace mezinárodních vztahů, v níž ukazuje, že jedno mocenské centrum už pro udržení stávajícího řádu nestačí. Na postavě senátora bezpečnostního výboru a armádních generálů nastiňuje pozice amerického vojenskoprůmyslového komplexu, který se pohybuje v poněkud jiném diskurzu. Asi proto, že mě víc než geneze hrdiny zajímá krize hrdinovy identity v pokračování, je pro mě Iron Man 2 zábavnější, ale i podnětnější film než jednička. Koneckonců kde uvidíte duel fyzikálních géniů, z nichž jeden vypadá jako jako zhýralý rocker na výsluní a druhý jako sardonický rocker nad hrobem? Originální verze: 75%. P.P.S. Český dabing je tragikomický, Iron Man mluví jako sedmnáctiletý mutant. Skoda, hlasově patří Downey k mým sexuálním ikonám. Vzhůru na titulky. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja si nemuzu pomoct, ale me to pride ani ne tak jako pokracovani, ale spis jako jina verze prvniho dilu. Takze Tony se tu tak ruzne flaka, nevi co ma delat, vylepsuje svy hracky, zaporak si taky stavi teprve oblecek a 90 minut to je vicemene az na par drobnejch potycek bez akce. Navic nechapu, proc sem nemuze dovalit nakej zajimavej zaporak a misto toho vsichni musi bejt jen slaba kopie Ironmanovskyho obleku. Aspon, ze sem si trochu spravil chut v zaverecny pulhodince, kde se skonci s kecama a rozjede se rezba, navic trikove bezchybna. Vetsinu casu to tak stoji na hercich, ty jsou sice fajnovy, ale nemaj moc co hrat. Downey haze hlasky, ale uz to nema tu udernost, Paltrow uz je spis otravna a Rourke je sice charizmatickej, ale jelikoz si hraje na rusaka, tak skoro nemluvi. Obcas sice vypomuze Rockwell nebo sexy Scarlett, ale nic co by cloveka vylozene dostalo. Jedno drobny plus je Cheadle, ale to hlavne diky tomu, ze vystridal hyper otravnyho homouse Howarda. Takze ted to vypada, ze jsem to brutalne sprcal a nebavilo me to, ale to vubec neni pravda, jasne film ani zdaleka neni dokonalej a ma spoustu chyb, ale obsazeni je fajnovy, triky spickovy, kdyz uz dojde na akci, tak je skvela a predevsim to cely ty dve hodiny moc dobre bavi, takze neni minuta, kde by se clovek mel sanci nudit, tudiz i kdyz nejsem nejak oslnenej, jsem vcelku spokojenej a popravde receno, ani jsem od toho vic necekal. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Režisér Favreau výborne využíva potenciál hviezdnej hereckej zostavy, kde i „vedľajšáci“ majú role ako napísané na telo - jednooký Samuel v koženom kabáte, predajný kravaťák Rockwell, bladeovsky sa mlátiaca Scarlett, tí všetci, samozrejme v čele s Downeym Jr., si to vychutnávajú plným dúškom (azda len ruský psycho-vynálezca Rourke si zaslúžil byť psychologicky prepracovanejší). Samotný príbeh ale absolútne nemá čím strhnúť - zdramatizovanie či napätie tu prakticky neexistuje a akčné scény sú necelé dve a pokrývajú sotva 10 minút dvojhodnovej stopáže (!). Vlastne je malý zázrak, ako sa komiksovka s tak nevzrušivým scenárom dokáže udržať v rovine tak príjemnej konverzačky. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (173)

  • Soudní síň, ve které se odehrává přelíčení ohledně Tonyho (Robert Downey Jr.) obleku, nebyla vyplněna pouze komparzem. V zadních řadách byly většinou figuríny. (Kubaaa97)
  • Scarlett Johansson (Black Widow) několik dní po premiéře filmu obdržela od Marvel Studios zvláštní zásilku do svého domu. Doručení předcházelo urputné ujišťování, zda Scarlett bude skutečně doma. Když poté otevřela, aby balíček přebrala, byl jí předán se slovy: „Tady je vaše další mise.“ Mezi několika komiksy s Black Widow a detailní historií postavy se nacházela taška na oděv s logem S.H.I.E.L.D.u s poznámkou: „Uvidíme se na Vaší příští misi.“ V tašce byl její stealth kostým pro film Avengers (2012). (Kubaaa97)
  • Když Justin Hammer (Sam Rockwell) představuje různé skupiny dronů, tak znějí v pozadí hymny jednotlivých vojenských složek USA: „The Army Goes Rolling Along“ – hymna armády. „Anchors Aweigh“ – hymna námořní akademie a neoficiální pochodová skladba námořnictva. „The U.S. Air Force“ – hymna letectva. „Marines‘ Hymn“ – hymna námořní pěchoty. (Kubaaa97)

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Olivia Munn u X-Menů

Olivia Munn u X-Menů

15.04.2015

V Iron Manovi 2 se mihly hned dvě herečky, které čeká superhrdinská budoucnost u konkurence. Nejdřív se studiu 20th Century Fox zalíbila Kate Mara, která poslala Tonyho Starka na slyšení do… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Reklama

Reklama