Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování komedie Bohouš, tentokrát pod taktovkou režiséra F. Filipa.
Z notorického sázkaře Konvalinky (Vladimír Menšík) se stal postrach podniku. Dokáže proměnit v sázku cokoli. Při jedné takové sázce, kdy se nestydí pro výhru zneužít ředitele, si ho všimne bratr majitele Bohouše (Miloš Kopecký), který je zde na návštěvě u kamaráda. Po zjištění, kdo Konvalinka ve skutečnosti je, se rozhodne sázkaře vytrestat. Jelikož pracuje jako vedoucí malé jihočeské hospůdky, rozehraje velkou akci k potrestání Konvalinky. V tomto plánu mu sekundují jeho koumácký tchán (Josef Hlinomaz) a Bohoušův syn bernardýn Pepa. K jejich smůle se do komplotu vloží žena vedoucího hospůdky (Iva Janžurová), která Pepu nesnáší a tak se bohužel potrestání nezdaří. A nebo ano? (KOCOUR-1)

(více)

Recenze (54)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bohouš je zkrátka Bohouš a jen jeden. Pokračování Bohoušův syn už není tak zajímavé. A to navzdory tomu, že se v něm pohybují výborní herci. První díl měl neopakovatelnou atmosféru. Druhý díl naštěstí neleze podruhé do stejné řeky. I tak ale chybí humornější hlášky, kterých se to v prvním díle jen hemžilo. Vůbec samotná pomsta nedává smysl. Jiří Sovák se totiž chtěl vsadit sám od sebe a Vladimír Menšík rozhodně nepodváděl. I tak ale pořád dobří herci udělají i z prkotiny docela slušnou podívanou. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Velmi důstojné a skvělé pokračování prvního příběhu. Opět skvělí herci, pan Kopecký skvěl zastal úlohu protihráče a pan Hlinomaz jako vždy výborně asistoval. Vůbec nevidím důvod ke snižování hodnocení oproti prvnímu filmečku. Takže za mne opět za sto procent. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní pokračování Bohouše i díky panu Hlinomazovi, který je opravdu jedinečný originál a Laďovi, Kopejdovi či Janžurce skvěle sekunduje. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

O pár let mladší snímek než původní Bohouš. Náš starý bernardýn už není bohužel mezi námi , a tak zanechal svého potomka. Příběh je sice v bleděmodrém ten, který všichni dobře známe, ale na Silvestra to odpostíme. Sováksa nahradil neméněkvalitní Milda Kopecký. V příběhu si zahrálo víc herců. Dnes bychom řekli, že je více výoravný, nebo spíš už né tak komorní. Ale sranda, jak by řekl pan Werich, je pořád. ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Pro mě o něco méně přitažlivé, jak originál Bohoušek, každopádně neurazí. Nakonec, proč ne, alespoň je to co se příběhu týče, originální. Jen ten konec chtěl uspíšit a oživit. ()

bmx6 

všechny recenze uživatele

Sice už néé tak dobré jako předchozí Bohouš,ale stále velmi zábavné.Jejich sázka a všelijaké dohadování se mi líbilo.Jediná škoda byla v tom natahovaném závěru.To už nebylo ono,ale přesto jsem rád,že vzniklo pokračování,protože jsem se vcelku pobavil. ()

Eisenmann 

všechny recenze uživatele

Jen těžko by se toto velmi volné pokračování mohlo vyrovnat prvnímu příběhu. Ovšem stále máme před sebou velmi zdařilou komedii, která rozhodně neurazí. Veselé, příjemné, obyčejné a humorné. Herecké obsazení je opět mimořádné a kvalitní. Za mě potěšujících 75%... ()

JB001 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem to na rozdíl od Bohouše neviděl, ale nemohu říct, že by se mi to nelíbilo. Naopak. Hlavním důvodem je asi nostalgie spojená s rokem vzniku tohoto humorného dílka ()

LOVIT 

všechny recenze uživatele

kde je ten nápad prvního dílu? Tvrzníková bohužel hraje hodně špatně, příjde mi to takové celé sešité horkou jehlou.. nic moc ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu méně humorné sice jde zase o sázku s bernardýnem o košík hub ale nakonec z toho vyjde húř Menšík který vyhrál ale výhra ho přijde dráž než prohra. ()

Reklama

Reklama