Reklama

Reklama

Polibek, prosím

  • Francie Un baiser s'il vous plaît (více)
Trailer

Obsahy(1)

Emilie vysvětluje Gabrielovi, proč odmítá nevinný, bezvýznamný polibek. Vypráví o svých kamarádech Nicolasovi a Judith, kterým první, nevinný, bezvýznamný polibek spustil lavinu dramatických událostí. Jejich příběh se může opakovat... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Film režiséra Moureta příliš klouže po povrchu, než aby se stal něčím víc než jen pomíjivým flirtem s představou skutečně dobrého vyprávění. Film získává na eleganci díky hereckému obsazení, jemuž dominují spíše krásné herečky než poněkud slabošsky pojatí a nevýrazně zahraní hrdinové. (Alena Prokopová, Ci 08/2008) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Na sexy romantickou komedii je zde příliš mnoho scén mlčících, statických, na esej o vztazích příliš mnoho scén, které chtějí být vtipné tím, že se v nich schyluje k sexu mezi dvěmi osobami, které si nemají co říct (resp. se tak snaží tvářit). Autor myšlenky „Emmanuel Mouret je francouzský Woody Allen“ by si měl preventivně najít holku, protože jestli Mouret něčím je, pak nevýrazným hercem a nevtipným scenáristou. Další, prosím. 40% ()

Reklama

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Z námětu, který si doslova koledoval o to, aby jeho zpracováním vznikl bohapustý kýč, se nakonec podařilo - snad díky typicky francouzskému šarmantnímu přístupu a přesně zvolené poloze vyprávění - vydolovat stylově velice čistý film, který se elegantně pohybuje na hraně mezi civilně pojatou romantikou a decentním humorem, aniž by přitom sklouzával k nevkusu. Vtipně působí i formální struktura filmu, kde nejenže je „velký“ příběh vyprávěn a zarámován příběhem „malým“, ale i ono vyprávění hlavního příběhu je přerušeno dalším vloženým „ještě menším“ příběhem - struktura, která byla k dokonalosti dovedena už v renesanční literatuře (Boccaccio, Chaucer, španělský pikareskní román...). ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Můj druhý film od Moureta a opět velice jemný ;-) Děj ubíhá pomaleji a je bohatý na promyšlenou a vytříbenou konverzaci - není pro každého a ani do každé nálady ... za velmi zajímavý rukopis a také lidsky přijatelný rozměr (žádné zvrácenosti a šílenosti k upoutání, jak doba poroučí) nechybělo mnoho k pěti hvězdičkám ... když se zase dívám na ostatní hodnocení, opravdu netuším, jak se schovat v davu :-) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Roztáhnout takhle primitivní historku na víc než hodinu a půl je buď nápad geniální nebo na zabití. Spíš to druhé. Virginie Ledoyen je krásná, ale nikdo jiný ve filmu není. Furt jsem přemýšlel, kdo vedle ní postavil takového blba, a vida, on to byl scenárista a režisér v jedné osobě. Takže to asi ani lépe dopadnout nemohlo. :( ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Finální scéna filmu byla točena v terminálu na francouzském letišti v Angers v údolí Loiry. (ČSFD)

Reklama

Reklama