Reklama

Reklama

Hank a Mike

Trailer

Obsahy(1)

Hank a Mike jsou nejlepší přátelé – a zajíčci. Ale nejsou to ledajací zajíčci, jsou to zajíčci velikonoční! Doplňují se jako jin a jang, jako Felix a Oskar. Hank rád pije, nadává a tráví čas s „královnami noci“; Mike je naopak uzlíček nervů, který celý život obětuje jen a jen své práci. Jakožto velikonoční zajíčci osobně roznášejí košíčky s velikonočními vajíčky poklidně spícím rodinám. Jsou dlouholetými zaměstnanci Velikonoční s. r. o., dceřiné společnosti nadnárodní korporace, která vlastní veškeré náboženské svátky. Ve snaze zvýšit své zisky se správní rada této korporace rozhodla povolat specialistu pana Conrada Hubrisse, aby zjistil, na čem se dá ušetřit a jak co nejvíce zefektivnit chod celého podniku. Ačkoliv Hank a Mike už dlouhou řadu let dělají svou práci nanejvýš poctivě (dokonce by se dalo říct s absolutním nasazením), pan Hubriss korporaci doporučí, aby velikonoční zajíčky, kteří pracují jen jeden den v roce, navíc pro svátek „druhé kategorie“ (svátky první kategorie jsou Vánoce, Chanuka, Svatý Valentýn), okamžitě propustila. Anebo, Mikeovými slovy, „poslala do prdele.“ Tato zpráva Hanka s Mikem tvrdě zasáhne. Zpočátku jí ani nechtějí věřit. Žádného velikonočního zajíčka přece nikdy nikdo nevyhodil na dlažbu! Zdráhavě se vypraví na úřad práce, kde na ně dolehne obrovská deprese. Snaží se s ní bojovat a přijmou každé zaměstnání, které jim na úřadě nabídnou. V hloubi srdce však zůstávají velikonočními zajíčky, a i když se pokouší zapadnout do kolektivu sebevíc, nedokáží potlačit svou přirozenost a v každém novém zaměstnání vždycky zoufale zklamou. Realita bizarního a nepřátelského světa začne postupně ohrožovat i jejich přátelství. Mike se opět uchýlí k alkoholu a Hank, který se od něj nikdy neodchýlil, stiskne láhev o něco pevněji. Život jim vlepil pořádnou facku, ale teprve díky ní si Hank a Mike uvědomili, že existuje něco mnohem důležitějšího než jejich práce… jejich přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Podtitul filmu: Pink, pissed, unemployed. Hank a Mike jsou nejlepší přátelé, bydlí spolu, pracují spolu. Jenže nejsou to ledajací přátelé a nevykonávají ledajakou práci. Jsou to zajíčci, ale ne ledajací, nýbrž velikonoční. A i když pracují vlastně jen pár dní v roce, svůj růžový (PINK) slušivý oblek nosí 24/7/365. Bez sebemenších problémů se vkradou do každého domu. Nic si neodnesou, dokonce tam něco důmyslně ukryto ponechají. Ano, velikonoční vajíčka... Jenže jeden dům opomenou obdarovat. A protože jejich zaměstnavatel zrovna neprosperuje, připraví jim nemilé překvapení, ze kterého nadšením do vzduchu rozhodně skákat nebudou (PISSED). Ocitnou se totiž na dlažbě (UNEMPLOYED). Charakterová odlišnost obou hlavních hrdinů-zajíčků se naplno projeví ve scéně těsně následující po sekvenci jejich vyhazovu. Každý totiž své emoce dává najevo jiným způsobem. Zatímco Hank svému již bývalému zaměstnavateli zdemoluje téměř celou kancelář, Mike ho jen tiše a uznale pozoruje, jelikož se ale dostane také do laufu, rozhodne se..... svrhnout hrnek s kávou. Oba kámoši jdou poté zapít žal, splín se pokusí zahnat lehká diva, které Hank slibuje nejlepších 8 a půl sekundy jejího života. Mike se mezitím připravuje na svou první misi ve vesmíru. Z toho ale nakonec také sejde. Na ÚP jsou jim nabídnuta kvanta různých zaměstnání. Téměř v každé nové práci se jim v rukách ocitá hnědé cosi, konzistence je pokaždé jiná, a když Mikeovi mohutný proud hnědého čehosi stříkne do obličeje, ihned si stěžuje na poškození rohovky. Také sousedy mají zajíčci výstavní.. Příliš mnoha lidem se nepoštěstí, že jim soused nabídne za 50 dolarů vylízat... no, nebudu raději dokončovat. Abych to uzavřel, tento humor mi opravdu sedl, bavil jsem se od začátku do konce, skvělý hudební doprovod zážitek ještě umocnil a já po několika dnech uležení dávám s klidným svědomím 5*. Pozn.: Role hlavních hrdinů se zhostili scénáristé snímku Paolo Mancini a Thomas Michael a je vidět, že si to velmi užívají. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl na Seattle True Independent Film Festival. Pokud na něm ale titul Nejlepší komedie získávají filmy typu Hank a Mike, asi ho do hledáčku jen tak nezařadím. Jistě, duo blbounů v růžových zaječích převlecích je od pohledu vtipné, ale kouzla odnáší postupující čas. A tak se ti mrkvožrouti zkrátka po chvíli přejedí a v paměti utkví jen pár humorných štěků, které by však stěží naplnily jeden díl Šprťouchlat. Jediným zajímavým elementem tedy zůstává samotné zpracování. Na něm je ovšem paradoxní, že je netradiční možná až moc. Otázka názoru, ale v mém vnímání toto pojetí ničilo komičnost, kterou jsem tím pádem pouze tušil v jakémsi mlžném oparu. No... Sice jsem se zdržel fundovaných a odborných výrazů, snad vám ale tento amatérský pohled něco řekne i tak. Možná mám jen averzi vůči kanadským zajícům... :-) ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Filmov o Vianociach a Santovi sú desiatky, no film o Veľkej noci - to sa len tak nevidí. Ale ak majú byť všetky veľkonočné filmy takéto, tak to radšej potom nech nie sú žiadne. Netuším akým zázrakom som sa dostal k tomuto zajačiemu "klenotu", ale zrejme som o tom niekde čítal a pomyslel som si, že to môže byť srandovný film. Ale nebol, vôbec nie. Síce dej to malo celkom zaujímavý, ale inak to bola hodina a pol absurdností a trápnej akože "irónie". Jediné čo stálo za to bol skvelý anti-lovesong "It Happens in Florida" v podaní Chrisa Kleina. No a ešte možno pár vydarených scén a hlášok, ale inak ma to akosi nezaujalo. Predsa len, pozerať sa hodinu a pol na dvoch ružových zajacov, ktorí už nevedia čo od radosti - tak to radšej nie. ()

asanakis 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem něco ulítlýho, ale bohužel jsem se dočkal naprosto průměrnýho filmu, který mě sice místy pobavil, ale mnohdy hraničil s trapností. Psychologie postav byla sice výborná, na druhou stranu některé scény tak předvídatelné, že jsem si říkal, že jediné co tento film odlišuje od ostatních průměrů jsou právě kostýmy zajíčků. Problém je v tom, že pokud by to fungovalo, tak by filmu nepochybně pomohly, ale v tomto případě film spíše degradovaly na lehký podprůměr, jelikož kostýmy ve většině děje neměly žádné opodstatnění. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Velikonoční zajíčci Hank a Mike zapomenou doručit čokoládové vajíčko jedné holčičce a díky tomu dostanou padáka z práce. Jsou otrávení, růžoví, bez peněz a bez naděje na jinou práci. To je stručný obsah filmu. Byla jsem natěšená na ulítlou komedii a zklamaná spíš slabším průměrem. Některé momenty jsou opravdu geniální, jako třeba postava úřednice na úřadu práce, ale celkově je děj bez dynamiky, film trochu zadrhává a nudí. Nemůžu se zbavit pocitu, že by stačilo docela málo a film by se dal o docela dost zvednout. Skvělé jsou písničky, soused s toustovačem, úřednice, sponzorovaná sebevražda. Ale film neutáhnou. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Film vyhrál kategorii "nejlepší komedie" na filmovém festivalu "Seattle True Independent Film Festival" v roce 2008. (Riker)
  • Úvodní titulky se objeví až po dvaadvacetiminutovém intru. (Pepinec)
  • Natáčení filmu začalo 1.2.2007 v opuštěném skladišti společnosti Canadian Tire ve městě Toronto. (Riker)

Reklama

Reklama