Reklama

Reklama

Hank a Mike

Trailer

Obsahy(1)

Hank a Mike jsou nejlepší přátelé – a zajíčci. Ale nejsou to ledajací zajíčci, jsou to zajíčci velikonoční! Doplňují se jako jin a jang, jako Felix a Oskar. Hank rád pije, nadává a tráví čas s „královnami noci“; Mike je naopak uzlíček nervů, který celý život obětuje jen a jen své práci. Jakožto velikonoční zajíčci osobně roznášejí košíčky s velikonočními vajíčky poklidně spícím rodinám. Jsou dlouholetými zaměstnanci Velikonoční s. r. o., dceřiné společnosti nadnárodní korporace, která vlastní veškeré náboženské svátky. Ve snaze zvýšit své zisky se správní rada této korporace rozhodla povolat specialistu pana Conrada Hubrisse, aby zjistil, na čem se dá ušetřit a jak co nejvíce zefektivnit chod celého podniku. Ačkoliv Hank a Mike už dlouhou řadu let dělají svou práci nanejvýš poctivě (dokonce by se dalo říct s absolutním nasazením), pan Hubriss korporaci doporučí, aby velikonoční zajíčky, kteří pracují jen jeden den v roce, navíc pro svátek „druhé kategorie“ (svátky první kategorie jsou Vánoce, Chanuka, Svatý Valentýn), okamžitě propustila. Anebo, Mikeovými slovy, „poslala do prdele.“ Tato zpráva Hanka s Mikem tvrdě zasáhne. Zpočátku jí ani nechtějí věřit. Žádného velikonočního zajíčka přece nikdy nikdo nevyhodil na dlažbu! Zdráhavě se vypraví na úřad práce, kde na ně dolehne obrovská deprese. Snaží se s ní bojovat a přijmou každé zaměstnání, které jim na úřadě nabídnou. V hloubi srdce však zůstávají velikonočními zajíčky, a i když se pokouší zapadnout do kolektivu sebevíc, nedokáží potlačit svou přirozenost a v každém novém zaměstnání vždycky zoufale zklamou. Realita bizarního a nepřátelského světa začne postupně ohrožovat i jejich přátelství. Mike se opět uchýlí k alkoholu a Hank, který se od něj nikdy neodchýlil, stiskne láhev o něco pevněji. Život jim vlepil pořádnou facku, ale teprve díky ní si Hank a Mike uvědomili, že existuje něco mnohem důležitějšího než jejich práce… jejich přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

JFL 

všechny recenze uživatele

Nezáměrné retro devadesátkových indie filmů plných velkohubé rebelie a reakčních alegorií bohužel nezapře svůj skečový původ. Vyprávění sestává z kolísavýchz epizodek na téma zajíčci v kontaktu s kapitalistickou společností, které zřídky přinášejí k základní premise cokoli dalšího. Prostě film jako šestý odvar z lógru dobrého kafe. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je to takové mírně nedotažené. Králičí ztroskotanci jsou sice vtipní, filmu však chybí něco k tomu, abych mu zcela uvěřil, že není jen prvoplánovým úletem, ale chytrou kousavou kritikou. Čímž neříkám, že prvoplánový úlet je něčím špatným. 6/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ano, velikonoční zajíci to mají v životě těžké. Představí Vám to tato komedie / drama, která se drží klasické zápletky a neklasických hlavních hrdinů. Nic víc v tom není. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paolo Mancini, Thomas Michael .. LIFE IS SCHYTT. __ Svébytná kritika dnešních společensko-kapitalistických poměrů zasazená do světa, kde Velikonoční králíček jest obyčejná součást pracující populace. Jenže co nastane, když o práci dojde? Hank a Mike nejednou rozesmějí, ale ještě více než jejich všední zážitky chci vyzdvihnout parádní hudební doprovod, který je doplněn o skvělé texty písní. Paolo Mancini a Thomas Michael si svoje herecké role evidentně užívají, ale při rozvádění svého původního krátkometrážního snímku se mohly při sepisování příběhu přeci jen více zapotit - má spoustu nedostatků a snaží se hlavně pobavit (kamarádskou rozpravou, šukáním, hulením, zevlováním, sebevražděním, ...) na úkor jiných aspektů. ____ Vidět to ve Varech s partou kamarádů a flaškou nějakého moku, rozhodně by šlo o festivalovou hitovku! 70%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Proklínám ten dobrej plakát, kvůli kterýmu jsem na ten film šel. Je to hrozně nudný a k zábavě vám má stačit, že lidi v kostýmech zajíčků kouří, chlastaj a šukaj. Možná kdyby mi bylo pět tak mě to rozesměje. Samozřejmě, má to být sžíravá satira na současné pracovní poměry ve velkých společnostech, ale co naplat, když je to úplně nevtipně podané. Děj se táhne od nikud nikam a 86 minut utíká veeeeeeelmi pomalu. Herecké výkony jsou ale dobré a ten hlavní hajzl v kvádru, co vypadal trochu jak Jason Lee byl super. Na konec dodám, že je prostě špatně, když nejlepší věci z filmu jsou plakát a song ze závěrečnejch titulků. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me fakt hodne prijemne prekvapilo. Cely se to tvari jak typicky nezazivny nezavisly komedio drama, jenze omyl, tohle je naprosto brutalni komedie. Jiste, je tu par kokotin, ktery clovek proste musi prejit, velka firma se stara jen o to, aby lidi dostali o Velikonocich az do bytu vajicko, zadny prachy za to nebere a zamestnanci se do bytu dostavaj jak lupici. Zaroven je dalsi firma, ktera provozuje sponzorovany sebevrazdy, pokud nekdo netusi, co to je, tak si predstavte typka, co vyskoci z panelaku a ma za prdel privazanou reklamu. No ale tohle neni nic oproti tomu, ze se musi prekousnout fakt, ze hlavni dvojka a nejen oni chodi v obleku zajice celej rok, nejspis se neprevlikaj, v oblecich spi, v oblecich se sprchujou a jejich spodary bych teda fakt nechtel videt. Tohle je vlastne to, cim se film lisi od jinejch podobnejch komedii. Jinak je to klasicka historka o dvou nejlepsich kamosich, jeden slusnak, co cvici, odvadi perfektni "praci" a dostal cenu zlatyho vejce. Druhej vecne nality, zkoureny a chlastajici pako, kterej obtahne kazdou, co potka, mluvi sproste a je to lempl. Pribeh neni nijak zvlast podstatnej, o nic moc tu nejde, proste jen jak se hlavni dvojka protlouka zivotem, jenze to je fakt perfektne svizne natoceny, paradni hudba, o fuckovani neni nouze a neustale je prival nejakejch foru, vtipnejch scenek nebo hlasek. A prekvapive to ani moc nevyuziva ty kostymy zajicu, nikomu to totiz neprijde divny. I kdyz to ma par hluchsich mist, tech 5* dam. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hm, velikonoce holt nejsou vánoce, že... %-/ . . . Každopádně čučet na dva zapruzené velikonoční chlapokrálíky v zapařených ušmudlaných růžových overalech, kterak dostali padáka, protože vyjebali s čokoškou pro jednu fakin ufňukanou holčičku a poté hledají nějakou novou výnosnou pozici a prožívají všelijaká protivenství v bídě svých zmr(k)vených životů... no ...může být velká taškařice ale taky docela opruz - a on je to spíš opruz a pár vskutku lekračních momentů nepřebije zbytek všelijakého tlachacího plácání a plácání se od scénky ke skeči a jak to bylo dál... °-] . . . Tak ještě že to zase nakonec všechno spasí to přátelství a láska a vejce a... Ach... . . . Škoda, Hank a Mike >na TO< měli, ale nakonec spíš klouzali po králičích bobcích a čokotěstovinách od níčeho nikam... A jestli tahle satirka měla být nějaké podobenství o něčem v čem je víc, než jsem pochopil, tak pak jsem to teda asi nepochopil... °-[ . . . Tři hvězdy tedy jen se sebezapřením, protože igitátor má rád všelijaké podobné bizarnosti a i ke králíčkům má milý vztah, i když nejde zrovna o ty Playboyovský nebo Azuřiťky... A víc už nic, leda tak snad zastříhat ušiskama a skrčit nosík... ;o] - - - - - (Poprvé viděno 18.7.2011 na >králičím prostoru< , hodnocení 1080., komentář zde jako stočtrnáctý - 18.7.2011) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

"Have you seen Apocalypse Now? And have you seen 'The Making of Apocalypse Now?' Good.. So we understand each other..." Bizarní nápad, výborný scénář, skvěle zvolená hudba s geniálními texty... A výborný Chris Klein!! Já se bavil :) ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Velcí, chlupatí, růžoví, ušatí, špinaví, zklamaní... a divní. Ostatně jako tenhle film. Dvě "pohádkové" bytosti zasazené do syrově reálného prostředí (reálného obrazem, prostředím, atmosférou). Mně se tahle symbolická alegorie na současnost líbila, a to snad i zvrhlým způsobem. 4 a půl *. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Podtitul filmu: Pink, pissed, unemployed. Hank a Mike jsou nejlepší přátelé, bydlí spolu, pracují spolu. Jenže nejsou to ledajací přátelé a nevykonávají ledajakou práci. Jsou to zajíčci, ale ne ledajací, nýbrž velikonoční. A i když pracují vlastně jen pár dní v roce, svůj růžový (PINK) slušivý oblek nosí 24/7/365. Bez sebemenších problémů se vkradou do každého domu. Nic si neodnesou, dokonce tam něco důmyslně ukryto ponechají. Ano, velikonoční vajíčka... Jenže jeden dům opomenou obdarovat. A protože jejich zaměstnavatel zrovna neprosperuje, připraví jim nemilé překvapení, ze kterého nadšením do vzduchu rozhodně skákat nebudou (PISSED). Ocitnou se totiž na dlažbě (UNEMPLOYED). Charakterová odlišnost obou hlavních hrdinů-zajíčků se naplno projeví ve scéně těsně následující po sekvenci jejich vyhazovu. Každý totiž své emoce dává najevo jiným způsobem. Zatímco Hank svému již bývalému zaměstnavateli zdemoluje téměř celou kancelář, Mike ho jen tiše a uznale pozoruje, jelikož se ale dostane také do laufu, rozhodne se..... svrhnout hrnek s kávou. Oba kámoši jdou poté zapít žal, splín se pokusí zahnat lehká diva, které Hank slibuje nejlepších 8 a půl sekundy jejího života. Mike se mezitím připravuje na svou první misi ve vesmíru. Z toho ale nakonec také sejde. Na ÚP jsou jim nabídnuta kvanta různých zaměstnání. Téměř v každé nové práci se jim v rukách ocitá hnědé cosi, konzistence je pokaždé jiná, a když Mikeovi mohutný proud hnědého čehosi stříkne do obličeje, ihned si stěžuje na poškození rohovky. Také sousedy mají zajíčci výstavní.. Příliš mnoha lidem se nepoštěstí, že jim soused nabídne za 50 dolarů vylízat... no, nebudu raději dokončovat. Abych to uzavřel, tento humor mi opravdu sedl, bavil jsem se od začátku do konce, skvělý hudební doprovod zážitek ještě umocnil a já po několika dnech uležení dávám s klidným svědomím 5*. Pozn.: Role hlavních hrdinů se zhostili scénáristé snímku Paolo Mancini a Thomas Michael a je vidět, že si to velmi užívají. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Expozice a konec je napsrosto dokonalý. Prostřední část má své nedostatky, které příběh vlečou pomalým tempem. Měl jsem možnost si pokecat s režisérem Matthiew Klinckem, který je opravdu příjemný a hlavně vtipný chlápek. A do filmu dal i něco ze sebe. Dá se říct, že Hank je jeho alter ego :) Kdybych film viděl, před jeho setkáním, tak bych nejspíš dal tři hvězdičky. Po pokecu jsem si uvědomil, že to musím brát s nadsázkou a věnovat se příběhu a na ostatní filmové prostředky nebrat ohled. Proto by jste neměli dávat ohled na moje vysoké hodnocení. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa sa tvorcovia vôbec netrafili tam, kde sa pôvodne chceli. Namiesto uletenej komédie sa jedná skôr o čiernu komédiu, pôsobiacu ako kritika dnešného byrokratického systému, ktorá však nastavila zrkadlo svojmu obrazu po d nesprávnym uhlom a tak pointa skončila niekde v pred polovicou. Škoda. 45%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je definice zvláštnosti. Děje se zde tolik přehnaných věcí a přitom se zde nestane nic pořádného, vlastně jen sledujeme dva losery, kteří nám předávají vzkaz "být velikonočním králíčkem je na nic" (slušně řečeno). Ale z nějakého důvodu mě tenhle film bavil a myslím, že v sobě něco má. Nevím přesně co, ale něco mě na tom bavilo a nedovolilo mi, abych z tohohle filmu na vteřinu spustil oči. Takže proto 80 %. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem rozhodně čekal více. Bohužel ze zajímavého námětu se vyklubal jen průměrný film, který i přes svou kratší stopáž dokáže v určitých chvílích dost nudit a který mi celkově přišel jako hodně nepodařené zmaření ohromného potenciálu, který film s takovýmto netypickým námětem jistě měl. Největší chybou tohoto filmu je asi to, že není příliš vtipný, já osobně jsem se zasmál jen asi dvakrát, což je u komedie ten hlavní nedostatek. Jistě něco zde bylo zajímavé a originální, a díky těm pár věcem také film nepošlu do podprůměru, ale celkově to je bohužel velká bída a jedno velké ohromné zklamání z toho, že jsem neviděl to, co jsem od tohoto filmu očekával. Hlavní dva hrdiny jsem od sebe ani nedokázal rozpoznat, protože jim celou dobu byly vidět pouze hlavy, a to ještě navíc bez vlasů, takže jsem nevěděl, který je Hank a který Mike, což mi také velice vadilo. Co však musím ocenit jsou scénky z úřadu práce, ty opravdu stály za to a byla to asi nejhumornější část příběhu, což ale bohužel nedokázalo zachránit kvality celého filmu. Když to mám nějakým způsobem zesumarizovat, tak tenhle film sice zůstává alespoň v tom průměru, ale ten nevyužitý potenciál je obrovský a velice mě mrzí, že nemohu dát kvalitnější hodnocení. Z mého pohledu si film více než tři hvězdy nezaslouží. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nuuuuuda, u který jsem se zasmál pouze párkrát ze začátku. To se mi líbilo, že tam ti kluci jsou převlečení za zajíce a neustále chlastaj, hulej a souložej. Když mi ale po chvilce došlo, že tam v tom kostýmu budou pravděpodobně celej film, tak už mi moc do smíchu nebylo a začínal jsem pomalu ale jistě trpět. Jako satira mi to moc nepřišlo, celý to bylo o ničem a hlavně na svojí krátkou stopáž neskutečně pomalý. A Chrise Kleina ať už někam zahrabou, já už ho nemůžu ani vidět. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tahle mírně nadprůměrná komedie těží svůj humor z námětu o velikočních králičcích, jež se za pomocí chlastu, drog a sexu pokoušejí srovnat s tím, že dostali padáka z nadnárodní firmy. Kupodivu si s tím tahle komedie vystačí a po většinu stopáže funguje. Hank a Mike připomínají takovou amatérštější kanadskou verzi filmu Santa je úchyl, přičemž hlavní rozdíl je v tom, že jsou dva a na rozdíl od Thorotna nejsou v červenobílém, ale v růžovém chlupatém ohozu. Co film trochu sráží, je všudypřítomný amatérismus. Produkce se sice očividně snažila nic neošidit, ale ať již jde o kameru, střih, nebo herce, vše nese znaky nízkorozpočtového debutu. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je komédia. Kto veľmi hľadá, nájde v tomto príšerne nudne nakrútenom snímku maximálne tak priemerne inteligentnú paródiu. Chlpaté zajovské kostýmečky ma bavili prvých desať minúť a potom som sa už nemala na čo pozerať. a tie pseudointelektuálne a zároveň strašne cool myšlienky o láske a cynizme..Bŕŕŕŕŕŕ!! ()

Reklama

Reklama