Reklama

Reklama

Pochmurná Paříž blízké budoucnosti je městem plným zločinu. Profesorka Brügenová se snaží zachránit život své dcery po těžké autonehodě - a to i za cenu manipulace s jejími vzpomínkami a sny. Policista Hoffman přišel o ženu a parťáka při přestřelce a touží po odplatě. Horečné pátrání jej vede ke klinice profesorky Brügenové, která skrývá nebezpečné tajemství... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (72)

fefee 

všechny recenze uživatele

Pútavé sterilné sci-fi s dobrým nápadom nešťastne odpútava od pozornosti práve takmer nulová akčnosť, malá záživnosť hlavných postáv a totálne nevyužitý potenciál scénara. Veľká škoda toho nevyužitého nápadu ktorého iba občasná štýlová hudba nezanecháva ten dravý, tajomný a brutálny pocit temného sci-fi thrilleru. Slabý podpriemer. (2,5*) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ponuré, modrobílé kriminální sci - fi z divným hudebním doprovodem z líně se vlečícím dějem a divnými herci. Po půl hodině sledování filmu jsem nechápal o co běží a co tím režisér chtěl říci. Pěkný souboj nám předvede Dimitri ( Alain Figlan ) a David ( Albert Duponte ) asi v polovině snímku, což je sice chválihodné, že se v tom filmu taky něco děje, leč divák stále neví, co se to vlastně děje a přichází tak o možnost vybrat si svého hrdinu. Komu vlastně fandit ? Okolo šedesáté minuty mě zaujala jedna věc. Kamera zde vertikálně projíždí patra nemocnice a pak se horizontálně pohybuje po silnici. Pěkné. A když připočtu podařený hudební doprovod ( což je ve filmu vyjímka ), možná bych dal i více hvězd. Ale stále je to velká nuda. Sice pak zjistíme, o co běží a co je to Chrysalis, ale to už je velice pozdě. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že já jsem moc francouzských scifi neviděl, ale budu se řadit spíše k těm, na které tento film moc velký dojem neudělal. Nechci tvrdit, že je vyloženě špatný, protože po vizuální stránce se to tvůrcům místy podařilo velice pěkně, ale největší slabinu vidím ve slabém scénáři. Akční začátek příjemně navnadil, ale potom se tempo příběhu vleklo jako hlemýžď a když na řadu přišli ony „ruční“ souboje – musel jsem se zasmát. Chlapci to měli opravdu pěkně nacvičené, ale to jejich uspávající tempo by neudělalo dojem ani na Stevena Seagala. Ten by ve svých nejlepších letech s nimi celou tu koupelku roztřískal během několika sekund. Chrysalis je opravdu především detektivkou, která nám místy nabídne potemnělou atmosféru, ale předvídatelnost scénáře a nudné tempo příběhu mi nedovolí dát víc jak 50%. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Tato francouzská sci-fi kriminálka mě nalákala právě na tu kombinaci. Nápad byl zajímavý, ale to provedení hodně pokulhávalo a zklamalo, Věřím, že víc než na příběh se soustředili na výpravu a vizuální efekty. Což na mě působilo jen chvíli, než se většina futuristických věcí a kulis začne opakovat pořad dokolečka. Občas byla zajímavá kamera, ale většinu stopáže jsem se nudil a ani vyústění mě nepřesvědčilo, tak dávám jen slabé 2hvězdy. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ten děj sám o sobě není vůbec špatný (originální ale ne, to pozor), ale na hodinu a půl v tomhle podání plném vaty a utahaných scén fakt nevystačí. Sice mě zajímalo, co z toho vypadne, ale bohužel je to celé zpracované tak vlekle, nudně a nezajímavě, že jsem chvílemi měl co dělat, abych to vůbec dokoukal. A to je to francouzské, tak jsem doufal, že to bude nejhůř tak průměrně, ale bohužel. Fakt jsem doufal ve víc. Navíc ten svět, ve kterém se vše odehrává, není moc představený. Takhle kladně můžu hodnotit snad jen samotný námět, herecké výkony a občas i kameru, ale jinak mě to nechytlo. 2* ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Jediné vozidlo, které se ve filmu objevuje, je koncept coupé Renault Talisman z roku 2002. Narozdíl od jeho elektromotorové filmové verze byl zamýšlen jako čtyři a půl litrový osmiválec do V. (Saur.us)

Reklama

Reklama