Reklama

Reklama

Eva Braun - Hitlerova milenka

(TV film)
  • Česko Zamilovaná do Adolfa Hitlera (více)
Francie, 2007, 71 min (Alternativní 52 min)

Scénář:

Daniel Costelle

Kamera:

Eva Braun

Hrají:

Richard Berry (vypravěč), Eva Braun (a.z.), Adolf Hitler (a.z.), Hermann Göring (a.z.)

Obsahy(1)

Hitlerova přítelkyně a krátce i manželka Eva Braunová měla unikátní příležitost neoficiálně natáčet nacistickou elitu. V letech 1937 až 1944 natočila Eva Braunová řadu pozoruhodných záběrů. Její amatérské filmy mají mimořádnou historickou hodnotu, zachycují totiž osoby, které se pohybovaly v bezprostředním okolí Adolfa Hitlera. Tyto filmy a fotografie se po válce dostaly do rukou Spojenců, takže můžeme neformálně nahlédnout pod pokličku nacistické elitě a jejím hostům. Eva Braunová si představovala, že až Třetí říše ovládne celý svět a ona se stane paní Hitlerovou, vznikne z jejích záběrů jedinečný střihový film o soukromí geniálního politika a vojevůdce. Paní Hitlerovou se stala několik hodin předtím, než novomanželé v zoufalé situaci spáchali sebevraždu. Její muž byl jedním z největších masových vrahů historie a filmové záběry z jeho soukromí zůstávají cenným pohledem do zákulisí Třetí říše. (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

transbeskyd 

všechny recenze uživatele

Hitlerova osudová žena s "telecím" pohledem vytvořila záběry, které by jinak nikdy nevznikly. Takhle blízko si vůdce kromě ní nikoho nepustil. Nebýt toho morbidného a historicky děsivého podtextu a obsazení, bylo by to docela roztomilé domácí video, co Evo.. ()

Clar 

všechny recenze uživatele

Těžko se podobná díla hodnotí, protože by je měl povinně vidět každý. Nicméně zde dostával hodně prostoru i Hitler, válka a ve všech válečných dokumentech již mnohokrát slyšené věci. Každopádně nikdy nepochopím, jak se tohle mohlo stát před 60/70-ti lety... ()

Reklama

Reklama