Reklama

Reklama

Eva Braun - Hitlerova milenka

(TV film)
  • Česko Zamilovaná do Adolfa Hitlera (více)
Francie, 2007, 71 min (Alternativní 52 min)

Scénář:

Daniel Costelle

Kamera:

Eva Braun

Hrají:

Richard Berry (vypravěč), Eva Braun (a.z.), Adolf Hitler (a.z.), Hermann Göring (a.z.)

Obsahy(1)

Hitlerova přítelkyně a krátce i manželka Eva Braunová měla unikátní příležitost neoficiálně natáčet nacistickou elitu. V letech 1937 až 1944 natočila Eva Braunová řadu pozoruhodných záběrů. Její amatérské filmy mají mimořádnou historickou hodnotu, zachycují totiž osoby, které se pohybovaly v bezprostředním okolí Adolfa Hitlera. Tyto filmy a fotografie se po válce dostaly do rukou Spojenců, takže můžeme neformálně nahlédnout pod pokličku nacistické elitě a jejím hostům. Eva Braunová si představovala, že až Třetí říše ovládne celý svět a ona se stane paní Hitlerovou, vznikne z jejích záběrů jedinečný střihový film o soukromí geniálního politika a vojevůdce. Paní Hitlerovou se stala několik hodin předtím, než novomanželé v zoufalé situaci spáchali sebevraždu. Její muž byl jedním z největších masových vrahů historie a filmové záběry z jeho soukromí zůstávají cenným pohledem do zákulisí Třetí říše. (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Dokument se sice z velké části zabývá Hitlerovou ideologií, názory a jeho životem, ale přesto se tam dozvíte i věci, které jste ani netušili.. :) A to jsem viděla a četla hodně o nacismu či o tématu holocaust x Hitler. Dost mě překvapili originální nahrávky, které z větší části natočila sama Eva Braun, jelikož je tam "vůdce" viděn také z jiného světla. Dokument doporučuji. Klidně i jen z důvodu připomenutí, jaká zvěrstva Hitler provedl, jelikož je to podle mého nejhorší událost minulého století. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to velmi přitažlivě natočeno. Shlédl jsem to po dokumentu o Whitney Houston, jenž se jako slavná zamilovala do černošského lůzra, před nímž jí její matka varovala a který jí zničil, o Lady Gaga, kterou opustil podivný manžel a ona nebyla dlouho schopná v depresi nic dělat a dokumentu o Amy Whinehouse, která byla závislá na manželovi londýnském povaleči, který ji naučil brát drogy a zničil . Takže si říkám, ty ženy to mají těžké, když se zamilují do psychopatů. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pekná kolorovaná verzia približujúca osud známej a v podstate nešťastnej ženy po boku vodcu. V podstate celý čas prežila bez toho, aby vedela (alebo skôr nechcela ani vedieť), čo sa v skutočnosti v Európe deje, vo svojej individuálnej realite. Zábery, ktoré nám ponúka tento dokument, sú naozaj výnimočné a často súkromného charakteru. Za to môžeme vďačiť práve Eve Braunovej, ktorá vytrvalo a permanentne niečo natáčala. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Snimek navazuje na stejnojmenou knihu (anebo kniha na film, ted si nejsem jista rokem vydani). Je tedy rozsiren o historicke souvislosti, ale jinak je to to same. Kazdopadne film predstavuje "filmovou tvorbu" mlade reziserky a herecky, ktera zdokumentovala posledni leta jednoho z nejvetsich tyranu sveta. Ano, to je Eva Braunova. Hloupoucka a prosta divka, ktera sebou nechava manipulovat. Prave tenhle fakt je jak ve filmu, tak v knize zminen, a cele se to nese v tomhle duchu. Coz je fajn. Na druhou stranu mi chybi nejaka hlubsi sonda do Evinyho stylu uvazovani, nejaky nazor historika a tak. V kazdem pripade jde o snimek, ktery stoji za zhlednuti. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Asi mi to nebudete věřit, ale jsou takové dny v roce kdy na ČT2 v osum hodin večer nedávají hitlera v hlavní roli. Tak určitě je to první a druhý svátek Vánoční a také den, kdy vysílali tento dokument o evce braun – hitler zde totiž vystupoval jen ve vedlejší roli nejprofláknutějšího feťáka, kterýžto nedávno objevený fakt umně maskovala evíkova amatérská kamera (co by dar od vůdce).____K osobě Evy Braun se snažilo vyjádřit spousta historiků a dokumentaristů, popsáno je spousta materiálu. Nu což, říká se, že osobnost nikoho nelze shrnout do několika řádek. Já se vás přesto pokusím (a věřím že úspěšně, neboť na mnou vytvořeném psychologickém profilu zkoumané evy braun bychom se myslím mohli shodnout) přesvědčit o opaku. Tedy, že pokud si třeba i koupíte biografii evy braun, dokumenty na DVD atd., prozkoumáte to zleva zprava, podrobíte to hluboké analýze, stejně dojdete k jednomu a stejnému závěru jako já. A dovolím si se stručností a strohostí mě vlastní shrnout osobnost evy braunové do pouhých dvou slov: nazi Hure. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama