Reklama

Reklama

Tai ji

(seriál)
všechny plakáty

Recenze (3)

kitano 

všechny recenze uživatele

Kung-fu filmov som uz videl naozaj dost a medzi nimi aj vela takych, ktore by som ani nahodou neoznacil za kvalitne. Napriek tomu vsak aj tieto nie prave najlepsie kusky pozeram velmi rad. Pribeh byva v tomto pripade naozaj slaby, no to tolerujem z toho dovodu, ze su to vsetko filmy tradicne. Poznate to. Vrazda, pomsta, trening, kung-fu majstri, shaolinsky mnisi, superiace skoly bojovych umeni a podobne. V tych filmoch sa proste neriesi nic ine a v tom je ich kuzlo. Absencia pribehu preto viac menej nevadi. Rozdiel vsak je, ked sa mame bavit o 25-dielnom kung-fu seriali. Tu pribeh figuruje ako zakladny kamen uspechu. A ked to po tejto stranke nefunguje, nepomozu ani kvalitne suboje. Pribeh serialu The Master of Tai Chi je uvareny z vody. Zakladna zapletka rozvijajuca sa v uvodnych dieloch je fatalne hlupa a nepresvedciva, podobne ako vsetky charaktery. A to, akym sposobom sa serial vyvija a co sa v nom riesi, sa neda prirovnat k nicomu lepsie ako k telenovele. Pletky medzi hlavnymi charaktermi, rozvody, navraty, "laska a nenavist" a vsetky mozne aj nemozne klise, to je bohuzial hlavnou naplnou celeho serialu. Tradicnych prvkov je oproti tomu velmi malo. To, ze sa priblizne v polovici zacne rozvijat celkom zaujimava dejova linka tociaca sa okolo skol bojovych umeni uz nic nezmeni na velmi slabom celkovom dojme. A nezmenia na tom nic ani suboje, z ktorych su niektore naozaj famozne prevedene a natocene (na suboj dvoch tai chi majstrov, z ktorych kazdy ovlada inu odnoz tohto bojoveho umenia, naozaj nezabudnem). Otrly kung-fu fans vsak serial urcite bez problemov zvladnu a vychutnaju si pocetne, skvelo prevedene suboje. Ale treba povedat, ze prehryzavat sa tymto serialom je obcas skutocne utrpenie. (4/10) ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Tak tady budu asi přísná...na spojení Vincent Zhao, Raymond Lam, Derek Kwok, David Chiang a taiji jsem se více, než těšila. A přitom neměla nijak vsoká očekávání, už jen proto, že od čínských seriálů jsem prostě zvyklá si nic neslibovat a vzít, to, co je. Bohužel i přes nízkou laťku, kterou jsem seriálu pomyslně nasadila to celé dopadlo mnohem hůř a i když je melodrama nedílnou součástí hongkongské rutiny, tady je slzotvorných a ukníkaných scén tolik, že se skrz ně skoro nedalo propracovat k ději a pokud náhodou došlo k souboji, byl díky masivnímu střihu vlastně neviditelný....a akční seriál bez jediného pěkného souboje, s topornými postavami podvedených, oddaných manželek, němých krasavic a chrabrých milovníků, je poněkud pitomá záležitost. Tai Chi Master s Jasonem Wu měl svoje chyby, ale celkově to byl strašně fajn seriál. Vlastně i trochu nudný Kung Fu Master s Donniem Yenem se dal kousnout, ale tohle ne. Ani pro někoho, kdo je schopen prožívat do posledního dechu skoro cokoli, co Hong Kong vyprodukuje.....jedna hvězdička za dobré role mistrů a staříků obecně. Jinak se kymácím nad hodnocením odpad.... ()

MarxIsmus 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit negativními komentáři níže. Jen je prostě dobré si uvědomit, že se díváte na seriál. Tzn. pokud hledáte nějaké hlubší informace o Taichi tak se tomuto a dalším jiným snímkům vyhněte obloukem. K tomu jsou jiné filmy a dokumenty (Například většina dokumentů televizní stanice CCTV - obzvláště devíti dílný "Taichi of Wudang" a dvou dílný Taijiquan Mijing ... což bych přeložil jako Taijiquan Nezmapovaný). Takže zpět k seriálu. Vynikající choreografie bojových scén. Nádherné exteriéry. A na posledním místě příběh, který je prostě ... no slabší neřkuli slabý. Takže jen upozorňuji, že se jedná o seriál a proto bych chtěl požádat další přispěvatele, aby na to brali ohled...protože tento snímek si opravdu nezaslouží hodnocení pod 3 hvězdičky. Tedy pokud nemáte rádi Kung Fu, Taijiquan, Čínu a seriály obecně - pak si ale předtím než sem něco napíšete položte otázka proč jste se na tohle proboha dívali?! ()

Reklama

Reklama