Reklama

Reklama

VOD (1)

Sandy (Catherine Zeta-Jones) je šťastně vdaná, má dvě děti a myslí, že už jí v životě nic nechybí. Jednoho dne náhodou odhalí nevěru svého manžela. Rozhodne se k radikální- mu kroku: opustí ho a přestěhuje se i s dětmi do New Yorku, najde si práci, přátele a začíná nový život. Brzy po příjezdu Sandy nečekaně vstoupí do života sympatický mladíček Aram (Justin Bartha), který pracuje v kavárně pod jejím bytem. Aram Sandy občas hlídá děti, které jeho společnost a zábavné hry přímo zbožňují. Také Sandy začíná nechtěně podléhat jeho neodolatelnému klukovskému šarmu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (397)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Catherine Zeta-Jones si může před své jméno klidně dát ještě jedno křestní a to "sexy", beztak už má jméno jak žížalu, tak je to jedno a co se týče číslovky tak tam může mít 40, ale klidně i 60, protože když je jednou ženská krásná, tak je hold krásná a hotovo. Není to však jen Catherine co je na filmu sexy, ale i pocit z tohoto bijásku. Esence komedie a romantiky jsou zde skvěle propletený a čím víc se film blíží ke konci, tím víc jsem z něj cítil pohodu a uvolněnost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ač to nevypadá, film je docela solidně ujetá záležitost. To, že Catherine Zeta-Jones do filmu padla, to je vcelku jasná věc. Také je film o sexy čtyřicítce a ona si tohle pojmenování určitě zaslouží. Ale, co jsem nečekal, že se na první pohled normální romantická komedie zvrhne na naprosto neobvyklý příběh, který překvapí svojí originalitou, včetně samotných dětí sexy čtyřicítky. Nečekal jsem to, překvapilo mě to a vysloužilo si to ode mě čtverku čerstvě nepadaných filmových hvězd. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Uf, asi ma zastihla nejaka sentimentalna chvilka, ale po velmi rozpacitom zaciatku sa z tohto skveleho filmu vyklubal pre po PRIME jeden z najvacsich skvostov v tomto zanri. Ten zaciatok bol naozaj dost zmateny, prvoplanove vtipky, takmer az nudne dialogy, ale charizma Justina, jeho uhrancivost a uzasne fluidum Catherine sposobili, ze som postupne upadala do nadherneho pribehu velmi netradicnej, ale velmi vyspelej lasky. No co sa viac budem rozkecavat, je mi jasne, ze mnohi sa so mnou nestotoznia, pretoze to mozno nie je take vtipne ako Proposal, sexisticke ako Ugly Truth, ale rozhodne pre mna uveritelnejsie ako obidva filmy dokopy. A este aj mnohe dalsie. Preto odporucam, nechajte sa unasat vlnou romantiky a nezabudnite, laska kvitne v kazdom veku :) ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, který mě mile překvapil. Catherine byla nepopsatelně božská. Charakter Justina Barthy skvěle postavil film tam kam měl. Jsem opravdu nadšená, tím jak tvůrci udělali z tuctového příběhu netuctový a originální film. Pochvala patří i dětským představitelům..zábavné výkony. Pro mě jednička, absolutní. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sexy 40 mě docela zklamala. Především humorná stránka mě vůbec nezaujala. Jestli někdo považuje všechny ty dialogy o tělesných tekutinách za vtipné, já tedy ne. Sice jich bylo docela málo, ale i tak mě komediálnost tohoto snímku příliš nerozesmála. Také vychytralé "U.S. Kids" mě nijak neohromily. Káťa je sexy ženská, to snad pozná každý člověk, který dobře vidí a Justin Bartha je zase sympaťák. Spolu jim to pasovalo a fungovalo by to ještě lépe, kdyby tvůrci zvolili trošku odlehčenější, ne tolik americký styl. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Stokrát premletý, prežutý a preobracaný scenár na tú istú tému stálle dookola. Niekedy je z toho totálny výplach, niekedy sa tvorcom podarí z toho spraviť aspoň ako-tak pozerateľnú záležitosť, čo sa v tomto prípade potvrdilo a podarilo najmä vďaka hercom. Ale inak okej, neurazí, neprekvapí, zasmejete sa a príjemný film na dlhý večer je za vami. 60%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Uživatelka larelay má naprostou pravdu. V prvních patnácti minutách na nějaký ten slabší moment narazíte, jinak ale musím rozdpovědně prohlásit, že příjemnější romantickou komedii made in USA jsem v kině už dlouho neviděla a to navzdory naprosto příšernému názvu, který jsem se styděla uvaděčkám na lístku vůbec ukázat. Oproti mému očekávání tvůrci nevsadili na sexistické vtipy za každé situace a věnovali vzájemnému, neromantickému poznávání hlavní dvojice 3/4 filmu, právě tato pomalejší složka mi ale velmi sedla a skoro-závěr u lékaře na uvěřitelnosti celému příběhu jen přidal. A to říkám jakožto člověk, který něco podobného jako Justin Bartha nyní zkouší na vlastní kůži. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, ale buď mám hodně špatnou ruku při výběru nových komedií, nebo už fakt nejsou to, co dřív… A proč? Třeba proto, že (opět) jedna vynikající herečka a jeden lepší herec odříkávají dialogy, které jsme milionkrát slyšeli, protože to „je ze života“… Samozřejmě i vychytralé děti jsou zcela reálné… A takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho, ale nechci. To, že Catherine JE Sexy 40 nepopírám a klidně to podepíšu krví, jenže to neznamená, že se kvůli tomu musím dívat na hodně, hodně dlouhý film, který mě nudil a který jsem v podstatě dokoukal jen kvůli Catherine (tak jo, ani ten Justin nebyl špatný.) P. S. Když jsem v titulcích uviděl, že hudba je od génia Clinta Mansella (který složil dokonalou hudbu pro filmy Requiem za sen nebo Moon) tak jsem zpozorněl, nicméně tohle nebylo ani zdaleka to, na co jsem od génia jeho formátu zvyklý. Zcela rutinní, ničím nezajímavý hudební doprovod. Pro tohle je vás škoda, Clinte a Catherine… P. S. 2. A české distributory bych ocenil medailí (kolikátou už?) za přesný překlad, kdy vystihli ty malé drobnosti a proto The Rebound přeložili jako Sexy 40. ()

castor 

všechny recenze uživatele

On oslavil pětadvacetiny, její věk se přehoupl přes pro ženu nevábnou číslovku čtyřicet. On žije u rodičů, od kterých dostává „cenné“ životní rady a pracuje v kavárně, ona zabředla ve stereotypu života na předměstí, vychovávajíc dvě děti. On se přiopije po jednom pivu, pro ni jsou rána po flámu horší a horší. On se momentálně vyrovnává s milostným francouzským fiaskem, ona přistihla manžela, kterak strká svůj úd do úst jiné. Oba jsou ve fázi, kdy je třeba vykročit tou správnou nohou. A samozřejmě to přes „chůvovskou linii“ dají dohromady. Právě hrdinčiny prostořeké děti se starají o komediální vsuvky, nutno podotknout poměrně funkční vsuvky, on a ona zde vystupují jako vcelku postavy z masa a kostí a s docela uvěřitelnými starostmi a radostmi. Vyhneme se tak násilným „jejda, ooops“ scénám, u kterých se divák cítí trapně za hrdiny. Catherine Zeta-Jones (výtečné první a rovnou i poslední rande s chiropraktikem) a Justin Bartha naštěstí dávají téhle látce civilní nádech, a abych to víc neprotahoval, tuctová romantická komedie se tentokrát naštěstí nekoná. I proto dám čtyři hvězdy, protože v téhle sestavě mi bylo až překvapivě příjemně a nic na tom nemění fakt, že se ve finále vše jen tak mimochodem vyřeší. Vlastně se to nevyřešilo vůbec špatně!! Vtipné, dojemné, vkusné. A Zeta-Jones JE proklatě sexy.. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Úvodná predstavovačka mala (na romantickú komédiu) slušné tempo a v prvej tretine boli aj nejaké tie fóry. Bohužiaľ potom sa to zvrhlo na klasický romantický marazmus, čiže močiar plný cukru. Poučný epilóg už len utvrdil presvedčenie, že je to ďalšia zbytočná a presladená blbina, po tisíci krát opakovaná dojímavá idylka snažiaca sa byť moderná malými zrnkami (pre istotu tiež v karamele obaleného) realizmu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Navzdory nablblému českému názvu jde o vcelku příjemnou podívanou. Neděje se v ní sice nic překvapivého a všechno se vyvíjí přesně tak, jak očekáváte, ale díky sympatickým hercům, kteří se k sobě vážně hodí, a několika opravdu vtipným momentům to ani nevadí. Navíc mě potěšil i (tak trochu) otevřený konec. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ve čtyřiceti život nekončí aneb jak je důležité míti mužskou chůvu. I takhle by mohl znít podtitul této příjemné romantické komedie, která se zabývá jednoduchou věcí, a to sice co dělat, když žena zjistí, že jí muž podvádí. Hlavní hrdinka zvolila to nejméně pohodlné řešení, odstěhovala se z maloměsta do velkoměsta i se svými dvěma dětmi a po dlouhé době nastupuje do práce, přičemž má shodou okolností štěstí na sympatického mladíka, který začne fungovat jako chůva jejích dětí. Samo o sobě to zní docela obyčejně a tuctově, ale tahle komedie má v sobě jakési zvláštní pohodové kouzlo, děj si plyne tak nějak klidně a nekonfliktně, děti jsou rády, že si maminka našla partnera a nesnaží se jí to překazit, oba hlavní hrdinové jsou ve svém vztahu spokojeni, není zde žádný nátlak ze strany příbuzných a známých na jejich rozchod, zkrátka úžasně bezkonfliktní děj. A o to více mě překvapilo, že se vztah i přesto rozpadnul, ale to je zkrátka život a otevřený konec dal naději mnohým beznadějným romantikům, mezi které se řadím i já. Navíc tento film mě i mnohokrát rozesmál, hlavně mě bavilo, když kamera zabrala hlavního hrdinu, jak si čte Harryho Pottera. Já jsem si to zkrátka užil od začátku do konce a nemohu hodnotit jinak než nadprůměrně. Je to za čtyři hvězdy. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Věk nehraje roli a to hlavní náplň ve filmu. Čtyřicetiletá Catherine Zeta-Jones a pětadvacetiletý mladík Justin Bartha se do sebe zamilují, jenže rozdíl věku si vybere svoji daň a hlavní hrdinové si projdou určitou zkouškou. Dva oblíbení herci si zahráli v hlavních rolích a o dobrý romantický příběh byl na světě. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nástupca Prime. Že Catherine je ozaj sexy 40tka vás presvedčí v tejto milej romantickej komédii. Zasmial som sa, len Prime tu bol prvý, a do vzťahu lepšie zatiahol i vedľajšie postavy, preto o hviezdičku menej. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takovou čtyřicitku by si asi nechal líbit každý :) Puritánská Amerika to samozřejmě řeší. Justin Bartha je možná dřevo, ale tady se hodil. Catherine připomíná, že je stále nejen krásná, ale že umí i solidně hrát. Trošku se na ní v poslední době zapomnělo a tak ve všem romantických komediích účinkuje jen Jennifer Aniston. Škoda. Film je v první polovině komedií a v druhé čistokrevným dramatem o generačním soužití. Nebýt ovšem dvojice malých darebů a jejich vždy včasného příchodu na scénu, první polovina by byla o dost nudnější. Ty děti jsou opravdu kouzelné. 55% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Zeta Jones je faaakt sexy ženská. Ale Bartha je slizkej ňouma. Ti dva prostě nejdou dohromady. CHtělo to možná trošku mladšího herce nebo aspoň někoho, kdo mlaději vypadá. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, jejíž humor je místy možná na hraně únosnosti pro starší generaci. Catherine Zeta-Jones je vskutku sexy čtyřicítka, tak se mi ani nechce zdát, že by jí manžel zanášel s nějakou "kouzelnicí" a pokud ano, tak bych chtěl vidět, jak vypadá! :) Justin Bartha mi na svou roli seděl, zhostil se jí velmi dobře a spolu s Catherine tvořili sympatický pár. Občas jsem v tomto snímku viděl i značnou podobnost s filmem Prime. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Katka Zeta ako rozvedená matka je divácka stávka na istotu - charizma jej nechýba, no ako herečka žiadna extra trieda. Čo viac napísať o filme, kde je úvod rozpačitý, divák je vždy 10 minút pred scenárom a len pár momentov sa vyhne očakávanému klišé. V závere sa podarilo dotiahnuť sladkú sentimentálnu bodku po americky a všetky romantické duše sú spokojné. Vo svojej kategórii čistý priemer, na ktorý zabudnem už zajtra ráno, žiaden emocionálny prevrat sa nekonal...P.S.: Tento film ma akurát tak podnietil k tomu, že budem naďalej sledovať herecké kreácie Justina Barthu a skúmať, či v každom filme hrá ako "trtko" alebo mu to v tomto prípade len scenár doprial. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Romantická limonáda, která ovšem rychle příjde o to zajímavé, a to je nápad a atmosféra Jediné, co zůstalo až do konce zajímavé, je stále krásná Catherine Zeta. ()

Reklama

Reklama