Reklama

Reklama

Ten kluk

  • Česko Chlapec A (festivalový název) (více)
Trailer

Eric Wilson vychází po mnoha letech z vězení pro mladistvé a pod jiným jménem se pokouší začít nový život v tichém městečku poblíž Manchesteru. Pomáhá mu v tom sociální pracovník Terry, jenž pro něj najde práci a je nablízku, kdykoli Jack potřebuje podporu. Naivní, citlivý a otevřený mladík, který strávil dlouhé roky v izolaci, se snaží zorientovat se v prostředí, jež je pro něj zcela cizí. Nachází si kamaráda Chrise i přítelkyni Michelle a vrhá se do nového života s nadějí a ochotou vyhovět všem jeho nárokům. Zvládne nástrahy dospělého světa a dokáže se ubránit stínům vlastní minulosti? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film je skvěle natočený, zahraný... ovšem jak velmi násilně tlačí diváka k sympatizování s hlavním hrdinou (a při vykreslování jeho charakteru ako by 14 let vězení nehrálo roli), je naprosto nevhodné a místy mě to vyloženě iritovalo. Vše je tu v pořádku - možná jen odhadnutelnost děje místy vadí -, ale nepřirozená manipulace s emocemi je tu vážně za hranou. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

O tom, jak i ten nejhodnější z nejhodnějších si může v útlém věku definitivně podělat život . Trošku mi tam neseděl ten závěr, jak se najednou slehne zem po jeho "vyvolené" a ani to imaginární setkání na molu s ní nebylo zrovna nejšťastnější, pár věcí nedořešených, nebo nevysvětlených (např. vztah jeho kurátora k synovi). ()

Reklama

Traffic 

všechny recenze uživatele

Film jednoznačně táhne Garfield svým přesvědčivým ztělesněním zakřiknutého lůzra, nešťastné hříčky osudu. Hořkosladké momenty rozhodně potěší všechny tuzemské hřebejkofily; díky jedinečné britské atmosféře a sociální/celospolečenské kritice jde ale naštěstí přece jen i o něco víc. Dvě roviny příběhu do sebe postupně zapadají jako skládanka, jejíž závěrečný dílek možná až příliš tlačí na emocionální pilu. Přesto za 5, nemohl jsem od toho odtrhnout oči. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Britský snímek o chlapci, jenž se díky špatným vlivům dostal na mnoho let do vězení. Z něho pak vychází jako napravený člověk snažící se začlenit do společnosti, bohužel stále pronásledovaný minulostí. Našel si práci, poznal nové lidi a činy minulosti skryté na dně řeky se postupně vyplavují na hladinu, kde tak snadno neuniknou veřejnému zraku. Pocity ze zhlédnutí mám ale chudší než jsem očekával. Herecké výkony jinak povedené, scénář zručný (který ale nepřekvapí), příběh a jeho zpracování je už slabší a režie pouze průměrná. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vezměte hromádku malých, ale osobnost formujících dílků a složte je do celku - rozmnoží se na hromadu neštěstí... přesně takový osud byl připraven pro Erica - zasloužila se o něj především nejbližší rodina - jaké to musí být, vracet se do domova, kde tě nemilují, kde nemáš zastání před zlým světem, z nelásky a lhostejnosti podvědomě utíkáš pod ochranu ještě většího zoufalce, než jsi sám, s ještě větší nenávistí v srdci. A i když se zázrakem zvedneš z prachu a výčitek, zase je strach hlavním pocitem, vstáváš i usínáš s otázkou, kdy tě minulost dožene a přes všechno, co ti namlouvají, víš, že ten pravý trest přijde ve chvíli, kdy konečně začneš žít. A já, z pozice diváka a svědka teď nevím, jestli zaslouženě, jistě, každý má dostat druhou šanci, jinak to však budou vidět rodiče mrtvé dívky... Velmi dobře je do příběhu zakomponována i druhá linie, která potvrzuje, že dětství jen napůl po sobě zanechává vztahové vzduchoprázdno. Hezký a zároveň i krutý film, stejně, jako sám život. Výborní Andrew Garfield a Peter Mullan. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Film je voľne inšpirovaný skutočnou udalosťou z roku 1993, kedy dvaja chlapci uniesli a zavraždili trojročného Jamesa Bulgera. (Avathar)
  • V 56. minutě, když se Terry (Peter Mullan) vrací domů a najde svého syna spát na gauči, je slyšet komentář z dostihu, který v dabované verzi jmenuje koně Lady Anne, Koran a Grifel. Jsou to jména ze slavné deskové hry „Dostihy a sázky“. (Dvojirakri)
  • Boty, které Jack/Erik (Andrew Garfield) dostane na začátku filmu od kurátora, jsou Nike Air Max 90 - Escape v barvě natural/black-greenend brown. (FFilipCZ)

Související novinky

Saoirse míří do Ameriky

Saoirse míří do Ameriky

06.04.2014

Saoirse Ronan patří mezi současné nejtalentovanější mladé herečky. Již ve svých třinácti letech byla nominována na Oscara za vedlejší roli ve filmu Pokání a od té doby jde z filmu do filmu. Nyní bude… (více)

Reklama

Reklama