Reklama

Reklama

Sedm nevěst pro sedm bratrů

  • USA Seven Brides for Seven Brothers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Žoviální muzikál z období zlaté éry muzikálu perfekteně spojující zpěv, tanec a dějovou linii. Keelovo rozhodnutí oženit se přinutí jeho neotesané bratry k tomu, aby následovali jeho příkladu. (oficiální text distributora)

Recenze (31)

Matty 

všechny recenze uživatele

Humanoidní štípač dříví svým pilinným šarmem okouzlí ženušku vyhovujících proporcí, která – po chvíli předstírání dobrého rozmaru v syntetickém lesíku – usoudí, že milý i milého bratři jsou málo gay (v obou významech onoho slova) a rozhodne se je trochu zušlechtit. Je to vážně truhlíkoidní a tak vážněseberoucí, že jsem jen čekal, kdy někdo spustí „Já jsem drvoštěp a mám se fajn…“. Exteriérové scény natáčené ve studiu jsou stejně nepřesvědčivé jako herci druhého řádu, za co nemohl Donen, režírující taneční scény lehce a okázale, ale vedení MGM, které si od filmu nic velkého neslibovalo a tudíž do něj moc neinvestovalo. Kdyby nebyl tak hloupý a laciný, jde o pěkný, barev plný muzikál. 55% ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Scénář podle předlohy Stephena Vincenta Beneta. MGM plánovali western verzi Únosu Sabinek pouze jako obyčejné béčko, jenomže to si zřejmě spletli režiséra. Stanley Donen jim natočil pěvecky a tanečně (třeba tesařská rvačka) dokonalý film, překvapení roku a pro nás navždy dílo z "all time classic". ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Nenechte si ujít toto unikátní spojení amerických buranů (farmářská komunita, Oregon, 1850) a římských dějin (motiv únosu Sabinek). I bez roztomilé, leč nechtěné zoofilní asociace ("A man can't sleep when he sleeps with sheep."), by 7B47B bylo velice nadprůměrnou muzikálovou zábavou, která se zaryje do paměti kinofila především díky výborné hudbě a choreografii. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Tak toto je naozaj paradny, prijemnou atmosferou nabity muzikal a doslova prekypujuci humorom. Tento film, rovnako ako dalsie z toho obdobia, ma nutil sa pozerat nan s konstantne usmevom skrivenou tvarou. Ten lahky, vstriecny vtip z neho priam sala a po dopozerani vo mne zanechal skvelu naladu. Tou vobec najpamatnejsou scenou pre mna zostane ta, kde siesti bratia, pri praci, so sekerami a pilami v rukach, spievaju pomalu serenadu a smutne spominaju na svoje vzdialene lasky - a to zabalene v malebnej zasnezenej krajinke........skutocne kuzelne. Film taktiez ohromi paradnymi tanecno-akrobatikymi kuskami ktore by zdvihli uroven aj ktorehokolvek sucaneho filmu. Na csfd hlboko podhodnoteny film - osobne ho mam radsej ako napr. Singing in the rain. Pre milovnikov muzikalov jasna volba, a ostatny sa myslim nemusia bat tiez. (9/10) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Tá story je príliš naivná aj na 60 rokov starý hollywoodsky muzikál. Postáv je až príliš veľa a celé to pôsobí dojmom zostrihu nejakého seriálu prípadne, že sa jedná o doslovný remake nejakej animovanej disneyovky. Má to ale nespochybniteľný feel good faktor a zopár vypečených scén. Hlavne baliaca technika rodiny Pontipeeovcov nemá chybu a rozosmiala ma nahlas. 7/10 ()

burina 

všechny recenze uživatele

Príjemný muzikál s množstvom chytlavých pesničiek ale hlavne s úžasnou choreografiou( tanečná zábava, rúbanie dreva, bitka,..). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Scenár je síce napísaný podľa nejakej poviedky, ale prvých 40 minút pripomenie skôr hranú verziu Snehulienky a sedem trpaslíkov. Neskôr sa z toho stane 7 Snehulienok a 7 trpaslíkov. Pozerať film, kde tón a udalosti udávajú chlapi a ženy sa im chtiac nechtiac prispôsobia, respektíve si ich obľúbia aj vďaka dosť obhrublým spôsobom, je až anomália. Ale doporučujem ho dnešným mladým, ktorí v podniku len tak postávajú, očumujú ženy a nenaberú odvahu ich osloviť (vrátane seba). Z tohto hľadiska považujem 7 brides for 7 brothers za silno motivačný, až inštruktážny film. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Muzikálový expert - Stanley Donen, mimochodom spolurežisér hitovky - Spievanie v daždi, zvláda i sólo, choreografia je jeho chlebíkom, náramný pocit nadčasovosti, geniálna hudba - borcov - Adolpha Deutscha a Saula Chaplina, kameraman - George J. Folsey, disponuje neuveriteľnými 13. nomináciami na Oscara, jeho kamerka, je parádna, obsadenie srší krásnymi babami. Pointa je úplne primitívna. Siedmi bratia, kde je hlavným lídrom - najstarší Adam Pontipee, si zaopatrí ženu - kuchárku, sexy ženskú Milly, ona sa s ním poberie k nemu domov, kde jej ostáva rozum stáť z príchodu a nadobudnutiu presvedčenia, že čo s týmito 6. potenciálnymi ženíchmi, ktorí potrebujú 6. neviest. Na dedinskej akcii, pretekajú práve o tieto ženské srdca krásnych dám, o ktoré ale súperia - iní, ktorí sa im dvoria, pri stavaní stodoly o súťaž, sa prevalí bitka, ktorú vyprovokovali, tí závistliví, a tak Adama napadne, aby si tieto babenky uniesli, lavína zasype priechod, a teraz ostáva v pohotovosti otázka, či ich budú Ony chcieť ? Hlavné postavy - Howard Keel ako Adam a Jane Powell ako Milly, sršia pozitívnou energiou a náladou, vedia spievať a presviedčať v dobro pokroku a pochopenia, sú tu choreografické pasáže, ktoré mi vytreli zrak, to som ešte nevidel. Málo známy muzikál známeho muzikálového režiséra s brutálne krásnymi babami, ale najmä rýchle plynutie a zábava, sa postará o mimoriadne sviežu vec, ktorá posúva tento žáner na inú koľaj, po ktorej sa chcem znovu vypraviť... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Muzikál potrebuje chytľavé pesničky a dobrú choreografiu. A toto všetko tento film má. Na spestrenie pre diváka, je to westernový muzikál. Príjemné, zábavné, s krásnymi farbami. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Vyčítať muzikálu naivitu je ako vyčítať romantickej komédii šťastný koniec. Mne tu vôbec nevadila, lebo ide o veľmi príjemný film so skvelými muzikálovými scénami, pri ktorom som sa naozaj bavil. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

I když nejradši mám asi Band Wagon, z těch všech muzikálů z produkce MGM, které jsem viděl, je tenhle asi nejroztomilejší. Úžasná je scéna rvačky v pávě stavěné (!) stodole. Vřele doporučuju! Můžu se zeptat, proč gouryella hodnotil 2*? ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Štúdiová výprava dodáva tomuto inak priemernému muzikálu punc gýčovitosti a každá scéna pôsobí ako pohľadnica ( hlavne zimné sekvencie, z ktorých zábery by sa dali predávať vo vianočnom období ). Ďalší nemalým plusom je choreografia tanečných výstupov, pričom príhoda zo stavebnej veselice je viac ako dokonalou ukážkou talentu tanečníkov. Film samotný je však trochu viac feministický, tváriaci sa prihlúplo a záver mohol byť dotiahnutý do lepších proporcií. Farebný príklad duševne čiernobieleho filmu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když se na první pohled jedná o prazvláštní kombinace - westernový humorný muzikál, kde je hlavní dějová linie okolo ženitby sedmi bratrů - tak v konečném důsledku je to výborné. Pokud muzikálový western, tak rozhodně v tomhle provedení. Kromě skvělých barev a výborných písní, snímek vyniká humorem a akrobatickými scénami. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Kdyz si jde nejstarsi bratr do mesta pro nevestu, skoro to vypada jako kdyz jde do sveta Ivanek z Mrazika.-). Smes pohadky, westernu, komedie, muzikalu a romantickeho filmu. Neskutecne kycovite! Ono je to chvili roztomile, ale v druhe polovine uz me to zacalo nudit. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Nepopsatelně trhlá, prudce sexistická kombinace Sněhurky s legendou o únosu Sabinek, lacinou výpravou, ambiciózní muzikou s texty tu obyčejně banálními, tu až montypythonskými (jsem osamělý tchoř, co nemá tchořici za rytmického doprovodu pomalu rubajících seker… no mrkněte – a všimněte si, že je to celé jeden záběr, mně to došlo až napočtvrté), sebeironickým herectvím (jen to chce vzít za své, že jde o poněkud staromódní humor servírovaný s vážnou tváří a ne o vážně míněný pokus o drama, s čímž může mít dnešní divák problém) a elegantně zapasovanými choreografiemi s tanečně-akrobatickými výkony hodnými Ruského národního cirkusu (vůbec nejvíc řádí v roli nejmladšího dřevorubce dvacetiletý Russ Tamblyn alias Dr. Jacoby z Twin Peaks). Když jsem si to pouštěl se slovy „dneska byl takovej den, že už zvládnu jenom muzikál o dřevorubcích“, potomstvo prchlo na druhý konec domu, ale ta starší (16) v půlce nakoukla a bavila se tak dobře, že zůstala do konce a pak si dala ještě tu první půlku, a já s údivem zjistil, že s ní u té ptákoviny sedím znova a vůbec se mi nechce pryč. ()

Reklama

Reklama