Reklama

Reklama

Všechno nejlepší k mým narozeninám

  • Kanada Happy Birthday to Me (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Oblíbená studentka vysoké školy Virginia Wainwright (Melissa Sue Anderson) přežije podivnou nehodu, ale od té doby trpí ztrátou a traumatickými výpadky paměti. Pokouší se začít normálně žít a znovu se stane něco strašného - její přátelé jsou jeden po druhém krutě připravováni o život. Bude sama další obětí nebo je dokonce vražedkyní? Děsivá pravda vyjde najevo v den Virginiiných 18 narozenin... jste srdečně zváni. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Po celkom dobrých recenziách som sa rozhodol, že si film pozriem. No a vlastne keby som ho nevidel, o nič prevratné by som neprišiel. Málo krvavý slasher, alebo skôr kriminálka, ktorej bodovanie zachraňuje všehovšudy celkom podarený záver, ktorý mi svojim štýlom, nie však obsahom, trošku pripomenul NOC ŽIVÝCH MŔTVYCH, ak ste tie filmy nevideli, nemusíte sa báť, nieje to SPOILER. S klasikami ako PIATOK 13 alebo HALLOWEEN si však nezadá. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na první pohled takový naprosto klasický slasher, který vždy po určité době diváka hodí naprosto na jinou kolej, ale přitom ne nesmyslně. Všechno dává jakž takž smysl, ale pravda o tom, kdo a proč je vlastně vrah jako by divákovi stále protíkala mezi prsty. Vraždy jsou docela nápadité a celý film je kvalitně natočený. Dlouhá stopáž a pomalé vyprávění mi však docela vadilo, každopádně závěr filmu, to je pecka!! Kvůli tomu se rozhodně vyplatí u filmu vydržet. Na dobu vzniku je film opravdu velice zdařilý. ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu Halloweenu z roku 1978 se na přelomu 70. a 80. let s teenagerskými horory roztrhl pytel. Některé se povedly, jiné ne. Kanadský horor Happy Birthday to Me režiséra Mark Zimmera hledejte v té první skupině. Nejsilnější stránkou hororu je dobře napsaný scénář. Když jste zhruba po čtvrté vraždě přesvědčeni, že už všechno víte, a myslíte, že vás nic nepřekvapí, jste na omylu. Tenhle pocit pak budete mít ještě asi třikrát, ale samotné odhalení je dost překvapivé. Někdo řekne, že to je obyč béčko, ale mě se líbilo... ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Výborná vec s lišiackym vyvstavaným scenárom.Mám rada snímky ktoré ma oklamú ,,telom" z jednoduchého dôvodu a síce ako sa zvykne vravievať ,,to najlepšie prichádza na koniec".Celé tajomstvo úspechu tkvie v zapeklitej pointe i názov divákovi čo to napovedá,ale zároveň neodhaľuje to,čo má byť odkryté v správny čas.Sám detektív Colombo by mal problém rozlúsknuť tento tvrdý oriešok.Ako z jednej kníh od Agathy Christie.Dostali ma! ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

8/10 Po prvni scene dobre jsem nabyl dojmu, ze se bude opakovat stary znamy scenar tolikrat jiz videny a opredeny mraky klise a vycpany spostou vaty a nudnych mist, ale ouha. Tady se nastesti jedna o neco uplne jineho. Kanadanci se zhledli v italskem gialu, smichali ho s typickou americkou "hajsCOOL", popridavali par legracek, podmazli stylovou hudbou a okoreili to prekvapive slusnym scenarem, s nimz se nebudete ani na chvilku nudit, prestoze ma film na svuj zanr uctyhodonou stopaz. Skoda toho uplneho vysvetlovani zaveru, ktere je sice mozna prekvapive (o prekvapeni v tomto snimku neni nouze ;]]), ale bouzel shodi cely dosavadni prubeh o tridu niz, protoze nanuti divakovi svoji pochybou verzi "proc se to vlastne vsechno stalo". Presto prese vsechno je to opravdovy nadprumer, ktery by si zaslouzil vic pozornosti a mozna i remake, i kdyz pri urovni soucasnych $racicek bych so docela obaval o vysledek... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (8)

  • Vo väčšine reklám a na väčšine plagátov bol znázornený mladý muž menom John, ktorý bol prepichnutý grilovacou ihlou s mäsom a zeleninou. Vo filme však žiadna postava s menom John neexistuje. (beso74)
  • Operácia mozgu bola uskutočnená pravým neurochirurgom, samozrejme nie na skutočnom mozgu. (beso74)
  • Glenn Ford sa podľa očitých svedkov počas natáčania oddával nadmernej konzumácii alkoholických nápojov. (beso74)

Reklama

Reklama