Reklama

Reklama

Všechno nejlepší k mým narozeninám

  • Kanada Happy Birthday to Me (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Oblíbená studentka vysoké školy Virginia Wainwright (Melissa Sue Anderson) přežije podivnou nehodu, ale od té doby trpí ztrátou a traumatickými výpadky paměti. Pokouší se začít normálně žít a znovu se stane něco strašného - její přátelé jsou jeden po druhém krutě připravováni o život. Bude sama další obětí nebo je dokonce vražedkyní? Děsivá pravda vyjde najevo v den Virginiiných 18 narozenin... jste srdečně zváni. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (58)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tohle šlo trochu mimo mě. Je to slušně natočená, na poměry slasheru (po téhle stránce) áčková záležitost. Nějak při zemi se to také nedrží, snaha o neobvyklý průběh i zápletku samotnou je patrná. Vmixovat do slasheru oplétačky se ztrátou paměti, proč ne... Ale můj problém byl takový, že mi to nějak moc nedrželo pohromadě, a taky.... už jsem prostě unavený z vyvražďovaček bez maskovaného vraha, to není můj šálek čaje. Jinak ale jedna dobrá vražda, jak si to týpek dával na bench (jen s tím malým detailem, že to takhle vůbec není problém pustit za hlavu). (screeny) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na první pohled takový naprosto klasický slasher, který vždy po určité době diváka hodí naprosto na jinou kolej, ale přitom ne nesmyslně. Všechno dává jakž takž smysl, ale pravda o tom, kdo a proč je vlastně vrah jako by divákovi stále protíkala mezi prsty. Vraždy jsou docela nápadité a celý film je kvalitně natočený. Dlouhá stopáž a pomalé vyprávění mi však docela vadilo, každopádně závěr filmu, to je pecka!! Kvůli tomu se rozhodně vyplatí u filmu vydržet. Na dobu vzniku je film opravdu velice zdařilý. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Režisér J. Lee Thompson, známý díky původnímu Mysu hrůzy, se zhostil i tohoto extrémně zábavného slasheru. Proto se člověku ani nechce věřit tomu, že vzniknul před 30 lety, tedy v době pouze vážně míněných kouscích typu Pátek třináctého, druhého Halloweenu nebo Vraha Rosemary. Díky chytře vystavěnému scénáři si divák nemůže být ani na chvilku jistý, kdopak nám to tu vraždí. V jednu chvíli se zdá vrahova identita jasná, vzápětí nám tu domněnku vyvrátí a fikaně nám předhodí další možnou variantu. Závěr vás pak musí stoprocentně mile překvapit. Jasně, do dokonalosti má tenhle slasher daleko, jelikož i tady se nevyhnul křečovitým momentům (vrah po sobě nevídaně rychle a pečlivě uklízí stopy, studenti pořádají ples a vůbec jim nevadí, že venku se ztrácejí jejich kamarádi), ale tohle není záležitost pro detailisty. Delší stopáž mi tentokrát vůbec nevadila a mírnější bodycount s číslem 8 zastiňuje nápaditost samotných mordů. Pro fanšmejkry, co rádi původní My Bloody Valentine nebo podobně laděný April Fool's Day, je tohle jasná volba. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Šílený! Ale není to tentokrát myšleno v dobrým. Na slasher pěkně natočený, ale jinak dost mimo. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Typickej slasher z 80tých let, kterej ale kvůli svý délce je protahovanej, zdlouhavej a následně i trochu nudnej, nicméně vraždy, ač sou podle mě dost zbytečně cenzurovaný, tak jsou velice nápaditý a propracovanost závěrečný pointy je, na tenhle typ hororu, skvělá ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Typický osmdesátkový slasher s pěknou kamerou, dobrou hudbou a podařenými vraždami, i když ani ty z průměru nijak nevybočují. Autoři počítali s tím, že divák se bude jen bavit a sledovat přímočaře děj, nikoliv přemýšlet. Jak dokázal vrah tak rychle uklízet mrtvoly a zahlazovat stopy, mi stále vrtalo v hlavě. Aktivita policie rovněž minimální, nálada ve škole veselá, jako by se nic nedělo. Odhalení vraha je nápadité, i když podobnou oslavu již bylo možné vidět ve více filmech, byť tenhle byl možná mezi prvními. Krve sice není tolik (i když jedna slušně ohozená stěna se najde), ale její absenci vyvažují pohledné herečky... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna fanoušek hororů, ale tento má něco do sebe. Atmosféra, která postupně houstne, je tu víc než dobrá a celkově se mi líbilo, že tvůrci nevsázeli na samé lekačky, jak tomu je ve většině nových hororů. Hodnotím jako průměr, je tu spousta logických chyb.. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tuhle za mnou přišla máma a zeptala se, co bych si přál k narozeninám. Usmál jsem se na ní a řekl jí "nic, matičko. Jen přijďte na oslavu. Po svých." ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V prvých troch štvrtinách je film dosť kúskovitý, po dvoch nudných teenagerských dialógoch nastupuje jedna vražda a tak to ide dookola. Chvalabohu finále, príjemné rozuzlenie, úžasný posledný záber a ďalšie drobnosti v poslednej štvrtine to zachraňujú. Gore je dosť slabé, zväčša sa gro udeje mimo záber a my len sledujeme výsledný "produkt". Ale divák sa môže tešiť na kvalitnú dávku mizerných hereckých výkonov a absurdných dialógov. Príjemný 80s slasher štandard. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Díky šílené našponovanosti jsem byl přesvědčený o průměru, ale finále zajistilo ještě jednu hvězdičku navíc, protože když pominu těch 110 minut, pak se jedná o vysoce nadprůměrný 80's slasher, který vypadá neprávem zapomenutě. Bavil jsem se, i když jsem občas zívnul. 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nastolenie záhady v podobe tajomného vraha bolo vynikajúce. Aj pokračovanie dejovej linky mi prišlo ako veľmi vydarené, teda okrem pár slabších pasáží v strede, pričom krvi tiež mohlo byť viac. Navyše mordovačky sa mi zdali až príliš odbité a často mimo záber. Najviac ma však dostalo rozuzlenie, ktoré asi čakal málokto. Celkovo to vidím na mierne nadpriemerný slasher kde hrá prím hlavne výborný scenár. Na hororových prvkoch sa však mohlo viac popracovať. 70/100 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tenhle slasher na dobré formální úrovni (a s výbornou hudbou) má mírně přepálenou délku, což se dá přežít. Na silnou scénu s narozeninovou oslavou si zkrátka člověk musí hodnou chvíli počkat. Ovšem finální odhalení vraha je docela podvod na divákovi a působí, jak kdyby s předchozím děním ani nekorespondovalo. Trochu je z toho cítit bezmoc scenáristů, jak z děje vybruslit. Ve zbylých ohledech v rámci žánru mírný nadprůměr. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak řekl bych, že tohle je jeden z těch lepších osmdesátkovejch slasherů. Do poslední chvíle vlastně není jasný kdo je vrah. Můžete si myslet, že jo ale konec vás vyvede z omylu. Samotný vraždy jsou celkem různorodý. Škoda jen absence gore efektů. Kdyby to mělo kratší stopáž, víc krve a gore dám klidně 5 hvězd. Takhle to jsou slabší 4. I tak spokojenost. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Stavím sa, že vraha neuhádol nikto. A nenudil sa tiež asi nikto. Pri tomto filme to hádam ani nejde, to je neustále nejaký zvrat, falošná stopa, nápad, vtip.. Parádny mix všetkého, čo mám na osemdesiatych rokoch rád - ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Pro slashery z první poloviny 80. let mám docela slabost... U Happy Birthday to Me je zásadní problém zbytečná délka, v prvních dvou třetinách filmu se divák chvílemi docela nudí, i když jsou vraždy docela nápadité a herci dobří... Vše vynahrazuje výborná poslední třetina, u které se na diváka valí jeden zvrat za druhým a poslední záběr je vynikající... Být film tak o dvacet minut kratší a vraždy trochu krvavější, šel bych s hodnocením asi na maximum... Ale i tak je to nadprůměrná vyvražďovačka, která většinu dnešní produkce hravě strčí do kapsy... ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Viděno na youtube. Nevýhodu vidím v dlouhé stopáži,ale na druhou stranu jsem byl příjemně spokojen s vraždama a celkový dějem filmu,který je vyprávěn. První vražda v autě je dobrá,ale lepší byla následovná s břitvou,přesto s ní nic moc nemáme. Celkově vypadá na rok 1981 velmi dobře a nejedná se o žádnou brakovou záležitost,protože to není až takové béčko má totiž nápaditost a pointu. Vraždy stejně jao ve fitku s činkou nebo v lese jsou obstojeně natočené a závěr taky. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Slashery mám dost rád. A proto jsem se těšil na tohle dílo, ale popravdě mě vyloženě děsila ta délka která byla opravdu moc přemrštěná. Ale Thompson si s tím poradil a tak díky tomu žádná scéna nevypadá špatně. Ted ale přijde to horší a to třeba to že tu není ani ždibet atmosféry, těšil jsem se že se budu aspoň trochu bát ale nakonec ne. Hlavní hrdinové jsou děsně nesympatický a střádá se s těma nejklišovitějšíma postavama co znám. Navíc vraždy taky nejsou žádný terno, takže gore moc nečekejte. Co mě ale překvapilo byl konec který sem tak nějak nečekal. HBtM je průměrný slasher se skvělým příběhem, přemrštěnou stopáží a ucházejícím soundtrackem. Na jedno zkouknutí to jde. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Klasický slasher 80. let téměř bez osmdesátkového "looku" a schematického způsobu vyprávění. Příjemné staromilské překvapení. ()

Reklama

Reklama