Reklama

Reklama

Dívka u jezera

  • Česko Dívka z jezera (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Navenek idylické horské městečko se stává dějištěm vyšetřování, jež odstartuje nález nahého těla mrtvé dívky na břehu nedalekého jezera. Místní obyvatele k sobě poutá neprůhledná změť vztahů kořenících hluboko v minulosti, ale stárnoucí policejní inspektor Sanzio neztrácí půdu pod nohama. Drama situované do úchvatného prostředí italských Dolomitů je morální detektivkou v až dürrenmattovském stylu. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (20)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní kriminálka, která je vyprávěna z pozice patrájícího, což je vždy nejlepší možný způsob, protože se může do pátrání zapojit i divák. A to je se samozřejmě zapojuju velmi rád, procvičit si mé detekivní sklony totiž nikdy neškodí. Za pachatele jsem na chvíli označil vlastní babičku, protože při sledování filmu byla až příliš klidná, ale postupné odkrývání stop ukázalo, že moje babička v tom nejede a klidná byla proto, že ten den sehnala ve slevě brambory. Na konci filmu byl odhalen skutečný viník nebo vinice, no nechte se překvapit, ale nutno říct, že právě ke konci filmu ztrácelo napětí dech. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €2,460,000Tržby Celosvetovo $4,741,986║ Ozdobou tejto drámy je pútavý príbeh s pevnou vyprávačskou kostrou, kde je všetko vykonštruované tak aby sledujúci sa nemohol stratiť v žiadnej spleti, kopiacich vyšetrovaní podozrivých. Samo o sebe nič tématicky prevratné/ ohurujúce to nie je ale za to je zručne zrežírované, bez nejakej nádstavbovej zdĺhavej vaty. /70%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Poctivá kriminálka. Poctivé výkony. Poctivá atmosféra. Prostě poctivé čtyři hvězdy. Škoda jen, že podobně geniálních momentů jako je úvodní "matení Dürrenmattem", není ve filmu přeci jen více. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímku som si pozrel kvôli krásnej a sexi talianskej herečke Valerií Golino, známej z bláznivých amerických komédií - Bláznivé strely. Román nórskej spisovateľky Karin Fossumové získal v úchvatnom prostredí talianskych Dolomitov až dürrenmattovsky znepokojujúci morálny rozmer. Nevšedný detektívny príbeh o unikavosti pravdy a odvahe prijať budúcnosť, ktorú nedokážeme ovplyvniť, získal na MFF v Benátkach debutujícímu režisérovi Andreovi Molaiolimu prestížnu cenu. Celkom zaujímavý taliansky thriller. Zase aspoň niečo trochu iného než americké filmy, ktoré sa predháňajú v násilí a akciách. Klasická detektívka s klasickým postupom hľadania vraha. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

43rd KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2008 - HORIZONS - Horizonty - 80%, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.71/553 ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Solidní detektivka z italského vnitrozemí. Pod titulkem "Mysteriózní / Thriller" jsem si představoval něco tajemnějšího a drsnějšího, ale nakonec se mi dostalo klasické (až bych řekl old-schoolové) detektivky. Zvládnutá je poměrně dobře po všech stránkách...jen to není žádný závratný počin a originalitou také moc neoplývá. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Kvalitní detektivka vyprávěná sice trochu pomaleji, ale vesnice, místo smutných událostí i všechny okolnosti si to pomalé tempo zaslouží a cokoliv rychlejšího by zbytečně zabíjelo pocity a motivy aktérů jak samotné vraždy tak komisařova soukromého života. ~~~ Moc pěkná podívaná, ač to vzhledem k událostem zní dost morbidně. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Docela slušná detektivka, ale žádný velký zázrak se zas nekoná. Komisař Sanzio mi byl i přes svou občasnou nerudnost celkem sympatický a uměla jsem si snadno představit, že by se film vyjímal jako pilot k poměrně kvalitnímu krimi seriálu z malebného italského prostředí. Ale na to, kolik to dostalo doma ocenění, mi to přišlo až moc obyčejné a neinvenční i když chápu, že pro někoho to může být i přednost. Ovšem větší záhadou, než kdo je vrahem mladé dívky, pro mě celou dobu bylo, proč to má na ČSFD nálepku muzikál, když tam nezazněla ani jedna píseň. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Když jsem se v půlce promítání rozhlédl po sále, zjistil jsem, že většina lidí kolem mě zcela spokojeně podřimuje a určitě se jim zdají moc pěkné sny. Dobrý film by takovýto efekt rozhodně mít neměl. Přestože je o nějakou tu třídu lepší, než rakouské a německé detektivky, zůstává hluboko za mým ideálem. Po pěkném, lehce mysteriózním začátku přichází pomalé a pro mě nezábavné vyšetřování, při němž se objevuje málo vtipu a nic, co by mě chytlo svou chytrostí. Nezaujaly mě nijak ani živé postavy a ani podivná disharmonická hudba. Prostředím se podobá film Vraždám v Midsomeru, ale kvalitou je daleko za nimi. ()

Magyar 

všechny recenze uživatele

Poklidně plynoucí detektivka klasického střihu, s čímž zajímavě kontrastuje nervně elektronický soundtrack. Nejsem ale tím správným cílovým divákem, vadí mi rutinní pojímání smrti podivně spojené s plytkým estetizováním (např. okolností násilného ukončení života) v tomto žánru obvykle přítomným; ani zde tomu není jinak. ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Jde spíš o psychologický snímek než kriminální příběh, i když na začátku je vražda a na konci dopadení vraha. Postupně se ukazují motivace jednotlivých postav a způsob jejich uvažování. Vraha člověk odhalí s předstihem před oficiálním odhalením vyšetřujícím komisařem, tím pádem se konec filmu stává už trochu zbytečným a nudným, místo toho, aby děj gradoval. Nejlepší byl začátek - hlavně ztvárnění ohledávání místa činu, které bylo pojaté podobně pohádkově, jako působí jezero na místní obyvatele. ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Vyšetřování záhadné smrti mladé dívky, která byla nalezena nahá na břehu jezera. Z tohoto filmu je cítit velmi zvláštní, dusivou, nepříjemně neklidnou atmosféru, která diváka neopustí ani po jeho skončení. Film získal za rok 2007 nejvyšší italské filmové ocenění, sošku Davida (obdoba našeho Českého lva), a to hned v deseti kategoriích včetně "Nejlepší film" a "Nejlepší režie". ()

Bety88 

všechny recenze uživatele

Klasická detektivka. Nic mysteriózního jsem tam nespatřila. Přišlo mi to spíš jako jeden díl z nějakého detektivního seriálu, např. Vraždy v Midsomeru, akorát v italské vesnici a hodně pomalém tempu. ()

Yoss 

všechny recenze uživatele

Krimi po taliansky. A musím povedať, že veľmi vydarené, oldschoolové. Mňa to chytilo od začiatku do konca a pripomenulo mi, že nastal opäť čas a mám chuť na taliansku kinematografiu. A nielen na kúsky o mafii, ale aj na nenápadné veci akou je práve La Ragazza del lago. ()

docmen 

všechny recenze uživatele

Od filmu nečekejte nějakou složitou kriminální zápletku. Jde spíš o zachycení mezilidských vztahů, které musí inspektor Sanzio rozplést k vyšetření vraždy. Částečně je dílo prostoupeno jeho osobními problémy. Atmosféra člověka to vtáhne úplně dokonale. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

70% - Psychologicky laděný komorní příběh o vyšetřování smrti mladé dívky. Nečekejte žádné velké efekty, žádnou akci, pouze příběh a postupné odhalování motivů, také trochu nahlédneme do nelehkého soukromí vyšetřujícího komisaře. Snad proto se mi film líbil, na nic si nehraje, nikam neuhýbá. ()

Reklama

Reklama