Reklama

Reklama

Komédia o jednej smoliarke, jednom únose a čare Vianoc, ktoré všetko zlé na dobré obráti. Alebo nie?
Gertrude „Trudie" Chandlerová je typická smoliarka. Pracuje v reštaurácii, no práca ju nebaví. Rodičia jej ustavične vyhadzujú na oči, aká je neschopná. Ako sa dalo čakať, šéf ju tesne pred vianočnými sviatkami vyrazí. Je z toho zúfalá, priateľ sa s ňou rozišiel a ku všetkému sa má dostaviť na rodinnú oslavu. Keďže tuší, že rodičia by si na nej znovu zgustli, naštve sa a rozhodne sa im dokázať opak. Preto unesie jedného zo zákazníkov, Davida Maritna na rodinnú oslavu... (TV JOJ)

(více)

Recenze (56)

Čiban 

všechny recenze uživatele

I když měl tento film docela lehký a předvídatelný děj, tak se mi i přesto tento film líbil a skvěle jsem se bavil ()

ab.dul 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie. Byl jsem mile překvapen...Originální příběh s vánoční tématikou. Sice vánoční atmosféru u mě film nevyvolal, ale i tak se na to pěkně dívalo. ()

froid 

všechny recenze uživatele

Film spíše nic než moc, ale když jsem usínal tak jsem to moc neřešil. S trochou tolerance je to i koukatelné, ale pouze jednou. Strhávám jednu za nepřítomnost černého kocoura:) ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Tak už se na nás opět ženou ty americké vánoční pseudomoralitněvtipné příběhy. Musím říct, že jsem to sice vydržel, ale s hoooodně velkým přemáháním. Prostě od zápletky přes herecké výkony, až po konec jsem nebyl schopen rozdýchat to co se tam dělo. Jedna velká slátanina a stojí to opravdu zaprd, ehm pardon za odpad. Ten ale nedám. Blíží se Vánoce, na mne jde už taková povznešená nálada, a tak se povznáším nad tuhle blbost a dávám jednu hvězdu, která nás sice nedovede ke Spasiteli, ale mě udělá hezčí Vánoce, díky tomu, že jsem to neodpálil a udělal (z mého pohledu) dobrý skutek. ()

marosson 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, bolo to neuveriteľne tupé, s mdlými farbami v štýle začiatku 90-tych rokov, vyslovene televízna záležitosť, myšlienka zaujímavá, ale slabo rozvinutá. ()

Shinnie 

všechny recenze uživatele

Náhodou celkom príjemný film, ktorý s rada pozriem aj nabudúce. Bolo tam dosť dobrých vtipných momentov a aj keď je reálnosť deja veľmi nepravdepodobná, koho to zaujíma. Fain oddychovka. ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Melissa je pořád bláznivá rošťanda stejně jako Sabrina, mladá čarodějnice. Scénář je totální nesmysl, ale občas jsem se pousmál. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Vánoční komedie, kterou chce s ohledem na krapet ujetý děj brát s nadhledem. Někdy jsem si až říkal, proč ten blbec ještě neutekl, když už měl takovou možnost. To by však až tak moc nevadilo. Problém vidím v absenci kvalitního humoru, kdy se krom menšího pozdvižení u sváteční večeře toho až tak moc nestalo. Vyvrcholení nepřinese žádné překvapení a film dopadne tak, jak se na podobné americké pohádky sluší a patří. Škoda! Proč to taky někdy nezkusit jinak?! ()

Frank2 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru moc povedená vánoční komedie. Již léta je to u nás doma tradice si ji před Vánocemi pustit. Skvěle navodí atmosféru a vtipy jsou vkusné a nevtíravé. ()

LizzyJackson 

všechny recenze uživatele

Ani neviem, prečo som tomuto filmu dala až 4 hviezdičky... Neviem, či to už ovplyvnila predvianočná atmosféra alebo celkom sympatický hlavný hrdina :) Nerozumiem, prečo sa mi tento film tak páči. Skúste si ho pozrieť a posúďte sami. ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Snímek Vánoční únos z roku 2007 mne příjemně překvapil a opravdu celou dobu mne dokázal udržet před TV obrazovkou. A to navzdory tomu, že zámořská produkce málokdy přijde s milým vánočním filmem, na který jsme zvyklí tady u nás v České republice a i podle průměrného hodnocení zde na ČSFD se mohlo zdát, že snímek Vánoční únos může patřit mezi pořádné průšvihy. Po uplynutí 86 minut si to však rozhodně nemyslím, jelikož když jej srovnám s jinými vánočními počiny, byl to diametrální rozdíl. Nechyběl zde sníh, což bylo důležité, protože se opravdu nedokážu vánočně naladit při pohledu na americké pláže a stromečky s cinkrlátky na prosluněné Floridě. Romantika si zde rovněž našla své místo a také mne potěšila krásná příroda, která se objevila v určité části filmu. Nejdříve jsme se ale seznámili s drobnou blondýnkou Trudie, která měl v životě zatím docela smůlu. Po studiích humanitních věd si nebyla schopna najít solidní práci ani partnera, což jí rodiče vyčítali nejen o vánočních svátcích. Ty její rodina slavila každoročně spolu a k tomuto účelu si pronajali srub daleko od města. Právě v den odjezdu na rodinné setkání se s Trudie, kterou si zahrála Melissa Joan Hart, rozešel partner a ona najednou neměla s kým odjet. Rodiče však počítali s tím, že se poprvé poznají s jejím partnerem a Trudie z rozchodu byla v šoku. V zoufalství unesla z restaurace, kde zrovna pracovala, náhodného muže a odvezla jej za dramatických okolností do srubu v zasněžené krajině bez otravných sousedů, kde nebyly žádné mobilní telefony, jen úzký rodinný kruh a vánoční stromeček až do stropu a tak dále. Trudie rodičům namluvila, že se její přítel David jmenuje Nick a že se bojí nového prostředí a lidí, takže bude všem říkat, že byl unesen. tato scénka vzájemného setkání byla jednou z nejzábavnějších z celé rodinné komedie, ale i další minuty nás dokázaly rozesmát. Navíc si Trudie získala naše sympatie, ačkoliv se vlastně stala zločincem a únoskyní. Také bohatý David byl velmi sympatický a pro každý snímek je určitě důležité. aby tomu tak bylo. Za nimi v ničem nezaostávali ani rodiče Trudie, kteří mezi sebou měli poněkud netradiční vztah a velmi legrační byla i stará babička. Film byl plný překvapení a vtipu, takže jsme se smáli skoro pořád, navíc měl opravdu romantický konec, což ale nebylo vlastně nijak překvapující. Vánoční únos se tak pro nás stal filmem pro navození pohody a často si jej pouštíme nejen o vánocích. Suma sumárum, v hodnocení jsem se možná nechal trochu unést, nicméně ode mne komedie Vánoční únos získal čtyři unesené hvězdy ****. ()

Reklama

Reklama