Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vnuk se rozhodne prozkoumat nehostinné hory, ve kterých jeho dědeček (Glenn Ford) před dávnými lety údajně objevil zlatý důl. Postupně rozkrývá příběh o zlaté horečce a o několikanásobné zradě, kterou vyvolala. Sám se přitom ocitne v ohrožení života, protože legenda o pohádkovém bohatství dosud nedává některým lidem spát. (rikitiki)

(více)

Recenze (8)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zlákal mě poster a western-noirový příslib. Bohužel únavná a hloupá zlatokopecká story plná otravných postav, občas se holt člověk ustřelí... ()

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

Trochu jako hybrid Neskutečných historek Palina a Jonese a zlatokopeckého filmu typu Poklad na Sierra Madre. Celek ale překvapivě funguje - hlavně díky zručné režii a charismatickému Fordovi. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemná westernová krimi podívaná, která zaujme prolínáním příběhu z mladší doby a retrospektivně vyprávěným děním o honbě za zlatem. Glenn Ford jako vždy vynikající. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Netradičný western s detektívnou zápletkou. Mladý dedič zlatého náleziska pátra po stopách svojho starého otca, ktorý našiel legendárny arizonsky poklad. Príbeh je prerozprávaný pomocou retrospektív, má rýchly spád, napatie a je veľmi dobre natočený. Druhý komentár. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nikdy nevěřte ženě, která hněte těsto ve svých nejlepších šatech a ani si na ně nedá zástěru. Zvlášť, když tvrdí, že o zlato jí vůbec nejde. Ehm. Ehm. ____ Retrospektivně vyprávěný příběh o zlaté horečce a mnohonásobné zradě kvůli nalezenému bohatství trpí amatérskou režií. Rvačky byly uboze nakašírované, indiánské šípy zabily každého, kdo se na ně jen podíval, pády byly k smíchu a smrtelně jedovatý had měnil bleskurychle vzorek na své kůži - to podle toho, jestli byl v záběru umělý nebo živý jedinec. ____ Další věc je nesmyslnost celého projektu s retrospektivním vyprávěním, když zobrazovalo situace, jež nemohl znát nikdo jiný než jejich přímý účastník. A z těch jaksi už nezbyl nikdo, kdo by vyprávět mohl. Aniž bych souhlasila s jeho hodnocením filmu, tak z těchto důvodů mám stejný názor jako uživatel MEJLA - totiž, že film místy připomíná některé skeče Monty Phyton. Jenže neúmyslně a natahovaně. /25. 7. 14./ ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Western, kriminálka, drama antického rozsahu, femme fatale, katastrofický - tohle všechno najdete v tomhle obskurním filmu. Začátek a konec je trochu úsměvný, no středná část s Glennem Fordem má něco do sebe. Samozřejmě, musíte počítat, že jde o laciné béčko. V rámci žánru za 3. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Béčkový černowestern s málo nápaditým, ale přesným názvem, žvanivým rámcovým voiceoverem a prapodivnou douškou mě příjemně překvapil množstvím realistických detailů a důsledností v psychologii postav a provedení akčních scén. Marshalla v režisérském křesle prý na poslední chvíli nahradil producent Simon; Ford v netypické roli nezklamal, Lupinová jako obvykle září. Závislost na starším (a podstatně lepším) "Pokladu na Sierra Madre" je zjevná stejně jako vliv na pozdější "Mackennovo zlato". ()

Reklama

Reklama