Reklama

Reklama

Dobráka Ali Babu trápí nesnesitelné soužití s chamtivým bratrem. Jeho život se ale obrátí k lepšímu, když objeví jeskyni plnou pokladů. Netuší však, že jeskyně patří 40 nemilosrdným loupežníkům... (TV Prima)

Recenze (20)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Nenásilné propojení orientální pohádky s historií evropského raného středověku vyniká citlivou přiměřeností ať už jde o způsob zobrazení a četnost výskytu násilných scén, anebo o pojetí výpravnosti. Té je tak akorát, aby nepřehlušila lidský rozměr hlavních postav, čemuž ostatně napomáhají i různé polohy humoru, od černého (vše okolo mrtvoly hamižného Kásima) až po „huličský“ (džin al-Hašíš v kouzelné lampě). Gérard Jugnot, který předvedl kvality svého charakterního herectví ve Slavících v kleci, se ukázal jako neméně dobrý komik. A stejně výborná je i Michèle Bernierová v roli Aliho ženy Jasminy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €10miliónov║ Fakt úlet, ktorému by pasovala dĺžka tak 90minút, takto sú tie 3hodiny fakt nebezpečne smrtiace. /15%/ ()

Socrates odpad!

všechny recenze uživatele

Kolonizátoři Francie už se usídlili i ve vedení tamějších filmovejch a televizních studií? A komu tím prospějou, co? ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Niektoré scény sú fantastické, napríklad: let na lietajúcom koberci, príchod 40 zbojníkov k jaskyni. A tak je veľká škoda, že aj s ostatnými časťami filmu to tak nie je. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Nebol to najhoršie spracovaný príbeh o Alibabovi a čarovnej jaskyni plnej pokladov, no na môj vkus zbytočne príliš dlhé. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Strašně ukecaná, často nudná a zdlouhavá hloupost. Škoda - exteriéry jsou atraktivní a herci a herečky vcelku sympatičtí... ()

Darckol 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie! To, čo na prvý pohľad vyzeralo na lacné C-čko (hehe) sa premenilo na celkom vydarený počin. Neznámi herci, ktorí však vzali svoje role naozaj do rúk a netradičné spracovanie príbehu (neviem, ale ja som si vždy myslel, že Ali-Baba je mladší :)) by tomu vyniesli možno až 4*, avšak to by film nesmel byť dlhý ako ruská hymna. Takže plne zaslúžených 5,5/10 PS: Ahoj ja som Ali-Baba! A ja som Ivan. Chlap! ;) ()

kersten 

všechny recenze uživatele

Celkom slušné, vtipné, ale fakt naozaj dlhé, asi dvakrát som pri ňom zaspala a teda nič mi neušlo....zostrihat, zostrihat... ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Variácia na jeden z mnohých príbehov, ktoré Šeherezáda rozprávala počas Tisíc a jednej noci. Zaujalo ma modernejším a voľnejším spracovaním, vtipnými scénkami aj prepojením Orientu s Franskou ríšou Karola Veľkého. Farebnosť, prostredie aj herci sú tiež plusmi. Problémom snímku ale je, že že zatiaľ čo začiatok a priebeh má pomerne svižné tempo, čím bližšie sa dostávame k záveru, akoby si autori až vtedy uvedomili, koľko postáv do snímku vložili a snažia sa rýchlo dorozprávať ako všetci skončili, skôr než padne posledná klapka. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Hm, taková pohádková kostýmní komedie. Pravdaže ne pro děti, na to se tam příliš často podřezávají krky. No, moc jsem se nebavil... ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Velkolepé provedení zejména co se exteriéru týče, které zejména v druhé části má hluchá místa a není jich málo. ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Náhodou v SK dabingu dobré, aj keď popri 2hod.reklamy ale vydržal som, lebo: vtipné, originálne, akčné, zápletka, zauzlenie, na 2007 trocha mohlo byt viac prepracované ale vcelku výborný oddych na zlepšenie nálady upršaného nedelného popoludnia. ()

Mazmen 

všechny recenze uživatele

Klasický TV dobrodružný film z orientu, který má být rozdělený na 2 díly. Jelikož jsem se na to díval na TV Markíza, která to vysílala v kuse, tak už jsem se začínal po 2 hodinách docela vrtět a přemýšlel jsem zda to nevypnu. No vydržel jsem to, ale řekl bych že jednou mi ten film stačil. ()

PekoK2 

všechny recenze uživatele

Určite slabšia verzia slávnej rozprávky, škoda že sa novodobý režiséri nedržia podľa knižného vydania. Príde mi to slabé vo viacerých smeroch, hlavne nedodržanie a celkové spracovanie deju. Na môj vkus málo čarovných efektov a scén s akciami slávneho čarodeja. Celkovo to je pre modernizované a v druhej časti filmu uponáhľaný dej. Chýba mi tam hlavne taká typická charakteristika rozprávky, aby som mal z pozerania zážitok ako malé dieťa. ()

mdf 

všechny recenze uživatele

Modernější,místy i vtipné,ale asi neuměrně dlouhé, jsou určitě daleko lepší verze tohoto příběhu. Takový slabší průměr. ()

Reklama

Reklama