Reklama

Reklama

Zpívání v dešti

  • USA Singin' in the Rain (více)
Trailer

Jeden z nejlepších muzikálů, které kdy spatřily stříbro plátna, je zároveň výtečnou romantickou komedií, hravou satirou na Hollywood 20. let i mimoděčnou historickou lekcí o jedné z klíčových etap vývoje kinematografie. Hvězdy němé éry se ocitají v osidlech lásky a zvukového filmu a s obojím se vyrovnávají vtipně, vynalézavě a s grácií. A navíc jaksi mimochodem vynaleznou i dabing. (AČFK)

(více)

Recenze (455)

hazaba 

všechny recenze uživatele

Jeden snad ze čtyř muzikálů, které mě opravdu nadchly. Scéna tančení a zpívání v dešti je neopakovatelná. ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

Chytlavé, hravé a skrz naskrz pozitivní. Totálně mě to rozložilo na maličký kousíčky. I po tolika letech fungující, jak z hlediska romantické linie, tak dokonalé choreografie. Těžko vybrat jen jednu scénu. Ten film je po všech stránkách geniální! ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Neskutečně pohodový film s takovým optimistickým náhledem na život,že člověk na pokraji sebevraždy po něm začne rozdávat radost všude,kam vkročí.Film,který nezestárnul ani o píď. ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Nádherná kamera s uchvacujícími, dlouhými záběry. Vtipný příběh a skvělé písničky. Klasika muzikálových padesátých let. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání!!! Vyjma skvělé hudby neexistuje jediný důvod, proč se na tento výtvor dívat podruhé. 3* dávám spíše ze soucitu s touhle muzikálovou klasikou. ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma nejak minulo. Zasadenie pribehu do casu zaciatkov hovorenych filmov (a veci s tym suvisiace) je dobre a aj zopar songov je fajn, ale vacsinu filmu som cakal co sa bude diat a pri zopar (najma tych dlhych) tanecnych scenach som sa aj nudil. Ale na ten rok, kedy to bolo natocene, to obsahuje slusny pocet technickych hratok, v tej dobe to bolo mozno az sci-fi :) [#24/2013] ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Další z těch příjemných komedií / muzikálů. Čímpak to je, že ty satrší a staré filmy jsou 100x lepší než ty moderní kraviny plné digitálních triků a strašně kůl hlášek. Tenhle film krásně ukazuje, jak má vypadat romantika. ()

Mr.FreeZer 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Nejsem teda fanoušek muzikálů, ale tenhle stojí za to. Mnoho vyjímečné taneční akce a příjemných písní, hlavně té Singin´ in the Rain. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

"Rád vás tu vidím. Hledali jsme vás ve všech dortech." Každý dobrý film má něco na čem stojí. U Zpívání v dešti jsou to úžasné herecké výkony všech titulních rolí. Gene Kelly, Donald O'Connor a Debbie Reynoldsová ukázali svou neuvěřitelnou všestranost. Navíc devatenáctiletá Debbie si svou roztomilostí nezadá ani s Mrazíkovskou Nasťou. Bohužel příběh je vlastně taková kravinka, což by ani nevadilo, protože vsunuté taneční a pěvecké scény jsou v prvních dvou třetinách úžasný. Jenže poslední půl hodina mi přišla celkem mdlá a proto dávám "jen" 4*. ()

cogi 

všechny recenze uživatele

Doslova mi to vyrazilo dech. ... příběh je opravdo nápaditý. Každopádně ale doporučuji shlídnout snímek v originále. Lina Lamontová se nedá předabovat. Když ji posloucháte její "líbezný" hlásek, tak vás napadne, že snad musí hodinu co hodinu šlukovat helium. Najdou se i chvíle, kdy se opravdu nasmějete. Tahle situace nastává, když hlavní hrdinové natáčejí první mluvený film, při promítání v kině se nesmějí jen diváci ve filmu ale i já. ()

..Anya 

všechny recenze uživatele

Kolikrát se člověku stane, že dokouká film a má prostě neodolatelnou touhu pustit si jej znovu? A znovu? Takové kouzlo ve mě Gene Kelly zanechal. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Naprosté pohlazení po duši. Vše je od začátku až do konce dokonalé bez jediného klopítnutí. Skvěle vymyšlené, zahrané, odtancované i odzpívané, krásně vyvážené a přechodově vymyšlené, že se po celou dobu vezete na vlně čisté krásy. Taková scéna zpívání a tancování v dešti je pro mě tou z vůbec nejlepších co film kdy ukázal. Opravdu překrásný muzikál, který předběhl svojí dobu o několik desítek let, klenot světové kinematografie. ()

Rorka 

všechny recenze uživatele

Tančili bravurně u toho stále cenili své americky bílé zuby a vypadali, jako by nezapršelo. Sice je ten optimismus jen hraný, ale zahraný fakticky dobře. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Výborný muzikál, optimistická nálada z neho srší na všetky strany a zasadenie príbehu do Hollywoodu 20-tych rokov prechádzajúceho z nemého na hovorený film mi veľmi padlo do noty... ale Broadway Melody v záverečnej tretine filmu nemá čo robiť - veľmi dlhá, s príbehom absolútne nesúvisiaca pasáž. Bez nej by som pokukoval po piatej hviezde, s ňou sú to pevné štyri. 8/10 ()

Související novinky

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

02.12.2022

Britský měsíčník Sight and Sound po deseti letech opět požádal kritiky o aktualizovaný seznam nejlepších filmů všech dob, a díky obří anketě, v níž se zúčastnilo rekordních 1639 recenzentů, kinařů,… (více)

Reklama

Reklama