Reklama

Reklama

Zpívání v dešti

  • USA Singin' in the Rain (více)
Trailer

Jeden z nejlepších muzikálů, které kdy spatřily stříbro plátna, je zároveň výtečnou romantickou komedií, hravou satirou na Hollywood 20. let i mimoděčnou historickou lekcí o jedné z klíčových etap vývoje kinematografie. Hvězdy němé éry se ocitají v osidlech lásky a zvukového filmu a s obojím se vyrovnávají vtipně, vynalézavě a s grácií. A navíc jaksi mimochodem vynaleznou i dabing. (AČFK)

(více)

Recenze (455)

m.xFuck 

všechny recenze uživatele

Děj je sice prostinký, ale o ten tu asi opravdu nejde. Taneční výstupy jsou skvělé, písničky pěkné a celé je to prostě happy :) ()

Jochys 

všechny recenze uživatele

Film je milý, optimistický, plný života. Děj příjemně plyne, nejsou zde žádná hluchá či nudná místa. Zpěv, tanec, úchvatná choreografie, sympatičtí herci - to vše zasazené do okouzlující doby. Po shlédnutí tohoto muzikálu mám vždy radostnější náladu a nejraději bych si sama v dešti píseň Singing in the rain zazpívala a zatančila... ()

Osvícený 

všechny recenze uživatele

Ó, jaký jsem to šťastlivec, že jsem měl možnost zhlédnout tento starý drahokam na velkém plátně! Zpívání v dešti je filmem, jenž v análech filmové historie nemá žánrové konkurence. Muzikál čítá bezpočet klasik. I přes to však emocionálně vyšperkované Vlasy, shakespearovský cumel West Side Story, Rocky Horror na tripu, ani leskem parketu prodchnutý Svět valčíků pouze sekundují této formě hollywoodských klasik. A já, díky šviháckému Kellymu, bodrému Donaldovi a rozkošné Dennis, za vřeštění trumpet a uprostřed petsrých barev filmových studií, schytávám rázové vlny lásky k filmové tvorbě a v plné šíři začínám chápat pojem stříbrné plátno. ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Absolútne nádherný muzikál s geniálnym a povedal by som, až nadčasovým prevedením. Úžasní herci, nádherné piesne, perfektné tanečné kreácie, rozmanité pestrofarebné kostými a scény, strih, tá neskutočne pozitívna energia, ktorá z celého filmu priam srší, krásna ukážka prevedenia technického prechodu z nemých filmov na zvukové - dialógové, proste audio-vyzuálny SKVOST - TOP !!! Odporúčam všetkým, i keď si myslím, že tento film je už sám o sebe dávno notoricky známy. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Nejsem skoro vůbec fanoušek muzikálů, anebo jsem si to aspoň myslel. I do Zpívání v dešti jsem šel s pocitem, že to nějak přetrpím a kdo ví, třeba to nakonec nebude tak zlé... A to bylo možná to nejlepší, co jsem mohl udělat! Jelikož s žádnými očekáváními mě pověst filmu nijak nesvazovala a já si mohl užívat, jak moc mě Zpívání v dešti překvapuje a převrací prvotní mínění.. Podobně jako nedávný Babylon je i Zpívání v dešti o době kdy končí starý Hollywood, díky největšímu milníku v historii filmu, tedy přechodu od němého filmu na ten mluvený a začíná tak nová éra tohoto umění, kterou už dnes vnímám jako samozřejmost.. První co si lidé se zvukem spojí je překvapivě hudba, protože ať si každý říká, co chce, není lepší zachycení a následné vyjádření emocí. A i když už dneska jsme obrazem schopni zachytit kde co, pořád platí, že není-li pod tím vším ještě správný hudební doprovod nedá se do toho plně ponořit.. A proto i ve filmu, když se objevil zvuk první, co filmaři udělali bylo přenesení hudebních čísel či kapelových vystoupení na plátna, aby si je mohl užít každý a nejen zrovna ten, kdo sedí v sále.. Jde o čiré přenesení emoce a o jeden z nejkrásnějších filmů, co jsme kdy vymysleli.. Kde uvidíte takovou ochutnávku filmařiny v tak romantické podobě. Skutečné řešení problémů s mikrofony, záznamem zvukové stopy, s tím vším si příběh vyhrává s humorem. Kombinace hereckého obsazení je možná jedna v nejlepších vůbec a to říkám i s tím, že vlastně kromě jmen mně toho moc neříkají.. Vrcholem je Donald O'Connor, který prodává svůj komediální talent s podobnou energií jako třeba Charlie Chaplin a v případě toho svého sólo tanečního čísla mě zvedá ze židle. A jen krůček za ním pak nápad okolo Jean Hagenové a jejího hlasu, který i na posté nutil k úsměvným reakcím. Navíc kromě toho všeho se celým filmem line překrásná romantická linka, která vrcholí nádhernou katarzí a jedním z nejdojemnějších finále v rámci historie filmu vůbec.. Každý zná písně z Zpívání v dešti i když si to vnitřně neuvědomuje, ale slyšet je znovu v partech kam patří, je ještě pozvedává.. Viděl jsem hodně filmů, ale žádný nebyl poctou filmařině a současně exceloval na tolika různých žánrových rovinách (snad kromě loňského Babylonu, který se zdejšími tématy inspiroval).. Nakonec i s českým dabingem neztrácí nic na svém pozitivním kouzlu a faktu, že ani po 70ti letech jde o jeden z nejsympatičtějších filmů všech dob! Pohádková radost, kterou nejde nemít rád. 100% ()

FISSSH 

všechny recenze uživatele

Tenhle film můžu už od prvního shlédnutí. Naprosto výborná muzika, herecké výkony i taneční čísla. I když to musela být pěkná zabíračka, všichni vypadali, jako že si to dokonale užívají - to oceňuju. ()

Bruce_cz 

všechny recenze uživatele

Krása! Tenhle film mě naprosto dostal, je skvělý zdroj pozitivní nálady a na ty taneční kreace a písně jsem koukal z otevřenou pusou - rok 1952? Naprostý respekt! 100% ()

jaňule 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že jsem tento film neviděla už dávno, opravdu obrovský zážitek, klasika nad klasiky. Muzikály nemám moc v oblibě, ale tohle je prostě......prostě klasika :) nádherná hudba, kostýmy, navíc vtipné, neskutečné ve všech ohledech, krásně milé. Nic mě už dlouho takhle nepotěšilo na srdci. ()

kverula 

všechny recenze uživatele

Krásný barevný, pozitivní film s mimořádnými mužskými tanečními výkony. Současné muzikály se stále mají co učit. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem muzikálů, ale tenhle se více než povedl. Několikrát jsem si během filmu říkal, že je naprosto neuvěřitelné jak obtížné a dlouhé scény herci hráli. I když bych se na to znovu nepodíval, práci zde odvedenou obdivuji. Ještě stojí za zmínku závěr filmu. Ztrapnění nemorálního člověka chcete-li "na každou svini se vaří voda" vždycky potěší. =) ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zaplnila i tuto díru v mém filmovém vzdělání :) Zpívání v dešti už se stalo natolik legendou, že jsem několik hudebních čísel již viděla v jiných pořadech, filmech nebo prostě jinak převzaté a teď jsem konečně zhlédla i všemi milovanou předlohu. Všichni herci jsou sympaťáci, Cosmo byl srandovní, připomínal mi našeho Šlitra, Don byl švihák a jak zamilovaně dokázal na Kathy koukat, no a Kathy byla tak sladká, roztomilá a neskutečně sympatická až jsem žasla, jestli se taková osůbka vůbec kdy na planetě Zemi objevila. Ta taneční čísla byla super, muzikál se povedl a já na filmové muzikály zrovna moc nejsem. Ale tady byly písně naopak vítaným osvěžením děje. Stejně nejlepší číslo je prostě Singing in the rain, kdy se Gene Kelly protancovává ulicemi v dešti, užívá si své nové lásky ke Kathy, vidí vše pozitivně i přes to, že je už celý promáčený a naopak se ještě pořádně vyráchá v té obrovské kaluži, načež kolemjdoucí policista nechápavě kroutí hlavou :D ()

Foogas 

všechny recenze uživatele

Posel dobré nálady, není-liž pravda? Muzikál, ve kterym zpěv a tanec neni těžko stravitelnej kýč, ale skvělá podívaná. Slušná lovestorka a komediální prvky, co víc si přát? ()

Amalberga 

všechny recenze uživatele

Další haliwůdská klasika, která mi nic neříká. Neskutečná nuda místy proložená dobrým vtípkem nebo skvělou choreografií. Jinak děsná nuda. Pokud si chcete užít skvělou písničku Singin in the Rain, mrkněte na Mechanický pomeranč. ()

Mydlivoj 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální dílo. Geniální,neuvěřitelně dlouhá taneční čísla,častokrát bez jediného střihu.. Kdyby tu bylo možno dát hvězd šest,dám šest. Kdyby sedm,dám sedm. Pro milovníky filmových muzikálů povinnost shlédnout! Zamiloval jsem se do tohoto filmu. A asi i do Debbie Reynolds. :) ()

Související novinky

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

02.12.2022

Britský měsíčník Sight and Sound po deseti letech opět požádal kritiky o aktualizovaný seznam nejlepších filmů všech dob, a díky obří anketě, v níž se zúčastnilo rekordních 1639 recenzentů, kinařů,… (více)

Reklama

Reklama