Reklama

Reklama

Senzační Spider-Man

(seriál)
  • USA The Spectacular Spider-Man (více)

Série(2) / Epizody(26)

Peter Parker je docela obyčejný mladík, dokud ho nekousne geneticky upravený pavouk. V té chvíli získá nadlidské schopnosti a je rozhodnutý použít je proti všem, kteří ohrozí jeho přátele nebo páchají nebezpečné zločiny! (oficiální text distributora)

Recenze (37)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Čekat od superhrdinskýho animáku pro primárně dětského diváka něco jiného, než superhrdinský animák pro primárně dětského diváka je asi jako čekat od spolupráce Zdeňka Trošky s Tomášem magnuskem intelektuální artové drama o životě siamských trojčat, pastevců kozoovcí z Mongolska. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Víte, na co jsem se nejvíc těšil v předškolních letech, v půl šestý ráno, ihned po teleshoppingu s Horstem Fuchsem? (samozřejmě nepočítaje legendy jako TMNT, Rychlá rota, My z Kačerova, a další...) Ano, ano, hádáte správně: na souseda Spideyho a jeho stylovou znělku! ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Za senzační by se tentokrát dala označit snad jen ta výborná úvodní titulková sekvence.. Tak trochu Spiderman pro kojence, který drama nahrazuje moralizováním a pavučinou vtípků.. ()

Gazy 

všechny recenze uživatele

Tenhle Spidey je jednoznačně určen menším divákům, tomu se podřizuje animace i hodně zjednodušený děj. Postupem času se v seriálu ukáží všichni ultimátní protihráči Pavoučího muže, v každé epizodě většinou vidíme zároveň zrod i pád zloducha. Díly mají vzestupnou kvalitativní tendenci a hlavně 12. epizoda, kde se "Spíďa" potýá se symbiontem je vynikající a Sam Raimi by si ji měl po příšerném Spider-Manovi 3 pořádně prostudovat. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když zkousnete zpočátku poněkud šokézní vizuál s těmi naštípnutými nosy a děsivě prázdnými kukadly, tak budete po zásluze potrestáni a Spider konzervy jako já, kteří skončily s pavoukem v éře 80tek a dál už nešly (přesto alespoň z povzdálí sledovaly po očku co se s tím hmyzákem děje v comicsech), odměněny. Páč zde se nějakým zázrakem podařilo fachmanům, kteří stojí za 2 THE BEST X men TAS vůbec, vytvořiti přesnou kopii atmosphéry Spider-mana (včetně spousty perfektních fórků a hlášek u kterých jsem se fakt řezal/řežu smíchy, viz např. pan papoušek v hořícím domě) od Stana Leeho (to se 90tkové TAS, přestože adaptuje konkrétní příběhy z 60.-70.let, tedy tu éru, kteru považuji za nejlepší vůbec, i přes své quality nepodařilo) a dáti to do ´´současnosi´´ a nebylo přitom potřeba žádných laserů střílejících z tanků US army či policejních pistolí. Perfektní úvodní znělka, kterou jsem zpočátku nesnášel, pak (jak se to tak stává) si ji zamiloval a tímto se tato TASka stává asi jediným případem, kdy ji nikdy nepřetáčím. Ironií je i to, že díky předčasnému ukončení, je to jeden z mála př., kdy zde nestačí zemříti Gwen Stacyová (kterou pěkně mluví ta mladší holčina z Lost in Space 1998 a jejího otce nesmrtelný Kurgan aka Clancy Brown), heh. Greg Wiseman (má vskutku trefné příjmení) doufal v 5 sérií. No, uvidíme. v souč. prý probíhá velká fanouškovská kampaň za pokr. a když se stala i ZSJL, tak proč ne i toto?;-) Absolutními vrcholy ( i když je jich zde vícero) jsou díly s Venomen, který pochopitelně v 60-70 ještě nebyl.:) Dokonce jest tu i scéna, která kopíruje asi jedinou TOP sequenci ze S-M 3, ale zde jde ještě dál. Osbornovi mají ten svůj kultovní účes, Peter je absolutně ok, teta May není naštěstí (tak je to taky v 21.st.) vystresovaná chudinka nad hrobem, Gwen (i přes ten celkový vzhled, ugh) je bezchybná a Spíďa zde má pavučiny v podpaží;-) Zaporáci jsou kouzelní, včetně poněkud uťáplého dr.Octopuse. Je zde akce, napětí a romantika (co je např. vytýkáno Amazing Spider-Man 2), tedy TO, co já považuji za esenciální soli (copyright Ch.D.Ward) přátelského kluka za sousedství. Chceme 3.s. Ale ne, že odděláte Gwen. Nechte ji na pokoji. Když už, tak raději Mary Jane. I když tahle zdejší verze je zatím nejsympatičtější vůbec. P.s. proč je z toho milostný dopis? Nu, když jsem to viďál po1. , kroutil jsem hlavou, co to WTF je? A když jsem tomu dal šanci.... zbytek je historie, jak se říká. Když chci viděti parádního Pavouka (a nechci se dívat na Tarantulu z 50tek, haha) tak tohle nahazuji jako 1. Na 2.místě mám tu výbornou cgi  13.dílnou TAS verzi z 2003 a 3.místo okupuje samoz. TAS z 90tek. A za největší bizarr považuji fakt, že 1.s. běžela na CW. Ano. Na TOM CW. To je jako by MCU filmy produkovali WB s New Line Cinema, hahahaha. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Až moc dětské a animace je poměrně ošklivá. Klasického Spider-Mana z roku 1994 už zřejmě žádný další nepřekoná. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Komiksy začínám sledovat čím dál víc (ne že by to předtím nebylo málo) a tyhle ty kreslenáče se superhrdiny sleduji už dlouho. Tenhle Spiderman není sice dokonalý, ale já se u něj fakt Senzačně bavím. Jsou tu všichni známí padouši i Petovy spolužáci, celkově epizody výborné. 80%. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Je to samozřejmě o úhlu pohledu. Těžko se mi může líbit nový spider-man, když jsem vyrůstal na tom původním, nebo skoro původním. ()

Daae 

všechny recenze uživatele

Je to taková oddychovější a zábavnější verze Spider-Mana. Peter Parker je zde studentem střední školy, žije s poměrně mladou tetou May a jeho nejlepšími přáteli jsou Gwen Stacy (nikoliv hvězda party jako v komiksu, ale spíš taková "hermionovská" kamarádka), Harry Osborn (který šílí ještě dřív než tatík) a Eddie Brock (sympatický, intelektuální borec?). Prostě řečeno, některé posuny v charakterech jsou dost extrémní. Jedním z největších kladů však je, že Spíďa tu konečně má ty své skvělé hlášky, které k němu neodmyslitelně patří. J. Jonah Jameson je bezvadný a někteří padouchové taky nejsou špatní (Electro stojí za to). Akce je naprosto výborná a jde z ní cítit, že se dokonce inspirovala filmem (což je v tomhle směru super). Na druhou stranu (krom změn v postavách) mi zde vadí strašně dětinská animace (ty feťácké oči, Spíďova vychrtlost) a občas z Petera dělají většího hlupáka než ten chytrý kluk je :) Není to špatné, ale na seriál z 90. let to fakt nemá. Black Cat: Haven't you heard? Crime does pay. - S: I'm not listening - la la la la... :)) ()

willis 

všechny recenze uživatele

šílená animace a kresba postav. Ty vyvalený kukadla jsou příšerný, ksichty hranatý, teta May mladá kočka s infarktem. Jinak příběhy ok, sice stokrát provařený, ale na celkové seznáméní s Spidermanem dobrý. Někde na úrovni Egmoťáckých sešitů Velkolepého SM ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Jako komiksák pokaždé říkám: Filmy a seriály natočené podle komiksových předloh (teď myslím jen superhrdiny) neobsahují sex, násilí ani sprostá slova a naopak jsou plné hrdinství, vědy a fantazie. Sám jsem vyrůstal na animovaném Spider-Manu z roku 1994 a tenhle animák není lepší, ale neurazí ani skalní fanoušky. Je zaměřen více na děti a děj je podán více zábavně, humorně a animace je "roztomilá". Postavy jsou více moderní, používají mobily atd., ale charaktery zůstávají stejné jako v původním kresleném Spider-Manovi. Každý díl nabízí jednoho z klasických Spideyových záporáků (Vulture, Schocker, Electro, Lizard, Dr. Octopus, Green Goblin) a souboje jsou docela na kvalitní úrovni. Jako zachování kultu Spider-Mana pro další generace výborné. Jen ať děti sledují Spider-Mana místo mozku vymývajících Pokémonů a podobných blbostí. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9,5/10. Jsem velmi spokojen. Tenhle seriál byl prostě perfektní a pro mě se stal mím 3 nejoblíbenějším seriálem. Škoda že není 3 série protože tento seriál by ji fakt potřeboval protože konec byl hodně otevřený. Příběh je perfektní, postavy jsou neuvěřitelně sympatické, hudba je perfektní, akce tu je neskutečně skvělá, animace je perfektní, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je fakt super. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Mrkl jsem s detma na tri dily pritomne na prvnim DVD a velmi dobre jsem se bavil. Je to uchopeno, rekl bych, tak akorat pro mensi deti (cca 10let), ma to svih, je to patricne "cool" - cilova skupina musi byt spokojena a neni pritom krmena odpadem a dospelak se taky neunudi. ()

Reklama

Reklama