Reklama

Reklama

Senzační Spider-Man

(seriál)
  • USA The Spectacular Spider-Man (více)

Série(2) / Epizody(26)

Peter Parker je docela obyčejný mladík, dokud ho nekousne geneticky upravený pavouk. V té chvíli získá nadlidské schopnosti a je rozhodnutý použít je proti všem, kteří ohrozí jeho přátele nebo páchají nebezpečné zločiny! (oficiální text distributora)

Recenze uživatele PKD k tomuto seriálu (3)

Senzační Spider-Man (2008) 

Když zkousnete zpočátku poněkud šokézní vizuál s těmi naštípnutými nosy a děsivě prázdnými kukadly, tak budete po zásluze potrestáni a Spider konzervy jako já, kteří skončily s pavoukem v éře 80tek a dál už nešly (přesto alespoň z povzdálí sledovaly po očku co se s tím hmyzákem děje v comicsech), odměněny. Páč zde se nějakým zázrakem podařilo fachmanům, kteří stojí za 2 THE BEST X men TAS vůbec, vytvořiti přesnou kopii atmosphéry Spider-mana (včetně spousty perfektních fórků a hlášek u kterých jsem se fakt řezal/řežu smíchy, viz např. pan papoušek v hořícím domě) od Stana Leeho (to se 90tkové TAS, přestože adaptuje konkrétní příběhy z 60.-70.let, tedy tu éru, kteru považuji za nejlepší vůbec, i přes své quality nepodařilo) a dáti to do ´´současnosi´´ a nebylo přitom potřeba žádných laserů střílejících z tanků US army či policejních pistolí. Perfektní úvodní znělka, kterou jsem zpočátku nesnášel, pak (jak se to tak stává) si ji zamiloval a tímto se tato TASka stává asi jediným případem, kdy ji nikdy nepřetáčím. Ironií je i to, že díky předčasnému ukončení, je to jeden z mála př., kdy zde nestačí zemříti Gwen Stacyová (kterou pěkně mluví ta mladší holčina z Lost in Space 1998 a jejího otce nesmrtelný Kurgan aka Clancy Brown), heh. Greg Wiseman (má vskutku trefné příjmení) doufal v 5 sérií. No, uvidíme. v souč. prý probíhá velká fanouškovská kampaň za pokr. a když se stala i ZSJL, tak proč ne i toto?;-) Absolutními vrcholy ( i když je jich zde vícero) jsou díly s Venomen, který pochopitelně v 60-70 ještě nebyl.:) Dokonce jest tu i scéna, která kopíruje asi jedinou TOP sequenci ze S-M 3, ale zde jde ještě dál. Osbornovi mají ten svůj kultovní účes, Peter je absolutně ok, teta May není naštěstí (tak je to taky v 21.st.) vystresovaná chudinka nad hrobem, Gwen (i přes ten celkový vzhled, ugh) je bezchybná a Spíďa zde má pavučiny v podpaží;-) Zaporáci jsou kouzelní, včetně poněkud uťáplého dr.Octopuse. Je zde akce, napětí a romantika (co je např. vytýkáno Amazing Spider-Man 2), tedy TO, co já považuji za esenciální soli (copyright Ch.D.Ward) přátelského kluka za sousedství. Chceme 3.s. Ale ne, že odděláte Gwen. Nechte ji na pokoji. Když už, tak raději Mary Jane. I když tahle zdejší verze je zatím nejsympatičtější vůbec. P.s. proč je z toho milostný dopis? Nu, když jsem to viďál po1. , kroutil jsem hlavou, co to WTF je? A když jsem tomu dal šanci.... zbytek je historie, jak se říká. Když chci viděti parádního Pavouka (a nechci se dívat na Tarantulu z 50tek, haha) tak tohle nahazuji jako 1. Na 2.místě mám tu výbornou cgi  13.dílnou TAS verzi z 2003 a 3.místo okupuje samoz. TAS z 90tek. A za největší bizarr považuji fakt, že 1.s. běžela na CW. Ano. Na TOM CW. To je jako by MCU filmy produkovali WB s New Line Cinema, hahahaha. ()

Blueprints (2009) (S02E01) 

Special quest star Stan Lee, který zde vystupuje pod jménem Stan.:) A dokonce si je i podobný. A pak je tu samoz. Mysterio.:) ()

Growing Pains (2009) (S02E06) 

Special quest star...papoušek.:))) Popisovati to nebudu. Musíte to vidět.;-) ()

Reklama

Reklama