Reklama

Reklama

Mirror Mechanics

všechny plakáty
Krátkometrážní
Rakousko, 2005, 7 min

VOD (1)

Recenze (7)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Rozhraní optiky z jiného světa. Optikou snově rozprostřený na dvojité plátno. S. A. Fruhauf společně Tscherkasskym tvoří nesmrtelný ornament rakouské avantgardy. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film je jako zrcadlo, což je jev vlastní všem celovečerním filmům, takto se dá ve stručnosti shrnout podstata potenciálu každého filmu. Tento snímek je o filmu a o všem, co se k němu pojí. ()

hanakonochi 

všechny recenze uživatele

Tak predsa sa oplatilo ísť cestou z letiska do sixpackfilm! Týmto chcem poďakovať Frau Isabelle a jej kolegyni z INDEXu Dietmar za ich skvelé odporúčanie. Síce to nebolo ľahké rozhodnutie, ale vo svojej desiatke obľúbených filmov po dlhej dobe nahrádzam Artavazdov Pelešjanov "Verj" z roku 1992 práve týmto snímkom Siegfrieda A. Fruhaufa, ktorý študoval u renomovaného avant-gardného režiséra Petra Tscherkasského. Rakúska experimentálna tvorba bezpochyby po niekoľko rokov naznačuje ako sa bude vyvíjať filmová reč. ()

Dionysos 

všechny recenze uživatele

Zrcadlo není žádná složitámechanika, tedy dokud se nezačne zdvojování odehrávat v kamerovém mechanismu filmového zrcadla. Ona v zrcadle; a k tomu ona linie, štěpící jako zrcadlo realitu v převráceného cizího dvojníka jí samé. Ona linie, která již není před ní jako u zrcadla, ale mezi ní - jako u (experimentálního) filmu. Linie procházející středem obrazu oddělující dívku od ní samé: film, který ji uvrhl do kraje za zrcadlem a ve kterém je nucena k nemožnému - pohlédnout skrze onu linii na sebe samu. /// Rakouská škola patří k tomu nejlepšímu - zejména tím, jak se jako zde chápe původního obrazového materiálu a pouze skrze něj a hru s ním (někdy s externím zvukem) dokáže vytvářet úplně nové světy a zároveň odhalovat taje filmu jakožto média. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Geniálne. Z troch kratučkých záberov na v kúpeľni a pri vode, by som ja nikdy nedokázal vytvoriť takto temnú surrealistickú víziu. Jeden z najlepších experimentov ktoré som videl za posledné obdobie. Neskutočne pekelný zrkadlový obraz a zvuk z temných zákutí vesmíru ma úplne dostal. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* Pro mě jen zajímavá experimentální performance za 3 hvězdičky. Zkouknout tento čistokrevný art můžete tady [ PŘÍBĚH: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 3 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     Experimentálna vtákovina, na ktorú sa moc dobre nepozerá (čiernobiely obraz zúžený ako priezor tanku, neustále blikajúci) a ktorá sa ani moc dobre nepočúva (kadejaké pazvuky). Tých 7 minút sa subjektívne zdá byť priam nekonečných. Aby to videné dávalo aspoň ako tak zmysel, divák sa musí zúfalo snažiť nájsť v tom hmýriacom sa obraze nejaké záchytné body, podstatné pre "dej" filmu. ()

Reklama

Reklama