Reklama

Reklama

Bobři - cesta divočinou

  • Francie Mèche Blanche, les aventures du petit castor (více)
Rodinný / Dokumentární
Francie, 2008, 74 min

Obsahy(1)

Rodinka bobrů žije na kraji lesa poklidným životem. Jejich dny jsou naplněny usilovnou prací. Staví hráz na řece, shánějí jídlo pro své děti. Ale také musí bránit své teritorium před nelítostnými predátory a vetřelci… Jednoho dne velký medvěd zničí jejich pracně budovanou hráz. Malého bobříka strhne silný říční proud a unáší ho neznámo kam. Chlupatý hrdina musí čelit mnoha nástrahám přírody i útokům divokých a věčně hladových vlků. Ostatní bobři se vydávají na nebezpečnou cestu za jeho záchranou…
Za použití nejnovějších technologií můžeme sledovat jedinečný životní příběh skutečných zvířat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Dramatizace dokumentárních filmů se nejspíše děje za účelem jejich zatraktivnění pro ty lidi, kteří mají pocit, že dívat se na dokument je něco jako "se učit, se učit, se učit," a to je přeci nůďo. Když tam ale bude dramatický příběh, jedno, že závání zinscenováním, podívají se i tito lidé. Dozvědět se z takového dokumentu pak dá sice méně, ale hlavně, že se vzdělání dostane i těm, kteří ho nechtějí. Jak se k tomu ale postaví ti, kteří si myslí, že něco se naučit je bezva? Chladně. Silné ***. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Předesílám pro ty, které zlákalo klíčové slovo bobr. Bobr je tady skutečně zvíře. Komu ke štěstí a radosti stačí bobr jako zvíře, a že k takovým patřím, užije si hodinu a čtvrt ve společnosti bobra Bílé čupřinky, jeho Bobří mámy, sestry Bobřice, Starého bobra, Malého rysa, Dikobraza, Mývala, Velkého černého vlka, Výra a dalších obyvatel lesa. Je to ve své podstatě dokument, ač to má uměle dodaný příběh stavěný pro přibližně pětiletého diváka, nebo pro diváka s mentální úrovní pětiletého děcka. Při pohledu na ty rozkošné čumáčky bobrů, které jsou velmi podobné čumáčku sestřiny nutrie, při pohledu do tváře rysího kotěte a možnosti pohlédnout z oka do oka výrovi, ráda listuji kalendářem nazpátek, dostávám se do doby svých pěti let a velmi si to užívám. Viděno během Challenge tour 2015 Speciál: Filmový lov ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Subjektiv mi mluví z duše. Dokumentární pořady o přírodě mají své kouzlo v tom, že nám ji ukazují takovou jaká je a jakou ji už dnes často nejsme schopni vidět. V případě tohoto filmu, který bych se klidně mohl jmenovat ,,Bobrýsek" se zde tvůrci snažili z dokumentárního filmu udělat 74 min. příběh. Příběh malého bobřího mláděte, které se ztratí a samo toulá kanadskou divočinou. Při tom samozřejmě zažívá nejrůznější dobrodružství. Útok vlků, požár lesa, setkání se skunkem ad... A v těch dramatizacích je právě ten problém. U některých se můj malý syn dokonce o malého hrdinu bál a nechtěl dále koukat... A to už je myslím u rodinného filmu trochu kontraproduktivní. * * * ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Tedy, čekala jsem, že to bude infantilní, ale že až tolik? Co je to za naučný pořad pro děti? "... až k řece dolehl k bobříkům z lesa divný řev a oběma bylo jasné co se stalo, jejich otce dostali vlci..." nebo "Bobří matka je v šoku, popletená..." Na tohle jim neskočím! Bílá čupřinka a jeho dobrodružství si mé sympatie rozhodně nezískali... 3/5 při vypnutém zvuku - za kameru. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Filmy se zvířátky, jež někam putují, aby našla hodnějšího pána nebo objevila svět, byly populární v 90. letech v Německu. Nyní se zdá, že se do podobných zamilovali francouzští filmaři. Od doby, kdy vznikl film Mikrokosmos zde produkovali minimálně pět filmů, kde hlavními hrdiny jsou divoké kachny, tučňáci, termiti, plyšáci... Tentokrát můžeme sledovat osudy malého bobra Bílé čepičky a jeho kamaráda koťátka, když se bobříkovi podaří jednoho dne dostat se daleko od domova a musí hledat cestu zpět. Vše celou dobu vypráví mužský hlas jako kdyby pohádku. Jestliže se vám či vašim dětem podobné příběhy a forma vyprávění líbí, máte zde další kousek do sbírky. Disk načíná možnost výběrz českého, či maďarského menu, následuje protipirát, upoutávky na filmy Válka termitů, Putování tučňáků, Pohádka ze zátoky, jako bonus pak trailer (1:49) s CZ titulky a fotogalerie. ()

kajda.l

všechny recenze uživatele

Opravdu nádherný přírodopisný dokument. Opravdové příhody bobříka "bílé čupřinky" nasnímané skvělou kamerou v krásném prostředí nedotčené evropské přírody. Navíc podané perfektním českým dabingem v podání "mistra" Pavla Soukupa. Na legendární "Medvědy" to sice nemá,ale i tak se jedná o skvělý dokument.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Nádherná krajina. Člověka až zamrazí, jak jsme Planetu zdevastovali. Ještě, že je tu pár rezervací, snad přežijou. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Umelo vytvorený a nereálny príbeh. Nemám rada, keď sa zvieratám prisudzujú ľudské vlastnosti a pocity, prípadne sa tvorcami manipulujú do pre ne vytvorených neprirodzených situácií. Co už celkom nemôžem pochopiť, je nenávisť tvorcov k severoamerickým vydrám (zlá, zákerná vydra bola právom potrestaná), v ktorých jedálničku sa bobry bežne nenachádzajú. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Vykonštruovaný a inscenovaný príbeh, ktorý sa vôbec nestal. Sprievodny rozprávkový komentár je pre deti, lebo iba asi oni tomu uveria. Z komentára sa vlastne o bobroch dokopy nič nedozviete a pokojne sa to dá pozerať popri niečom bez zvuku. Zaujal ma vlastne len rekreatívny pohľad na zvierata. Veľké očakávanie = Veľké sklamanie! ()

Petjaa 

všechny recenze uživatele

Jelikož holduju bobří teorii, tak dávám 4* za Bobříky :o) Krásně natočené, i kdyz hodinka filmu by bohatě stačila... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nečekané!!! Moc hezká alternativa pro děti místo nedělní poobědové pohádky. Hezká zvířátka, klidný příběh, nádherná hudba, příjemný hlas Pavla Soukupa a hlavně milučcí bobři. Přesto vítězem je u mne malý rys. Hudba: Frédéric Weber ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si říkal, že si pustím Bobry a čekal jsem něco podobného jako byly Medvědi....och...bylo to hooodně jiné. Tohle bylo opravdu spíše jen pro malé děti. Je to v podstatě pohádka....sice jsou tu krásné záběry přírody, ale ve finále se střídají pouze scény typu: bobr plave, bobr a rys, bobr a medvěd, bobr a sova, bobr a vlci, bobr a tchoř, bobr plave, pořád plave, bobr a užovka, bobr plave až doplave zpět. Pro děti ano, pro dospělé spíše ne. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Nečekejte klasický dokument,ale spíše celovečerní film na způsob našeho TV seriálu "Vydrýsek".Já byl mimořádně spokojen. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Bobr je zvíře s ceněnou kožešinou. Krom toho produkuje bobří pižmo (castoreum), které nachází uplatnění v parfumerii, potravinářství i v tabákovém průmyslu. Coby hlodavec škodí hlodáním a je neblaze proslulý tím, že kácí stromy, z nichž staví tzv. bobří hráze. Stav populace bobrů je proto leckde sledovaný a regulovaný. I tak se dnes 100 g castoreum absolute (solid) prodává za 580,- EUR. – Film je určený milovníkům přírody, ale i já, který mám přírodu raději na filmovém plátně nežli v reálu, jsem jej vydržel sledovat až do konce. Jsou to zajímavé bestie, ti bobři, a na pohled jsou přece jen o něco příjemnější než potkani. Předností filmu je, že do něj tvůrci nenacpali žádnou ideologii, jeho nevýhodou jsou neskutečně infantilní průvodní komentáře. ()

zdenur 

všechny recenze uživatele

Bobři jsou nudaři. Zachraňuje to snad jen nádherná příroda. Napínavý příběh té malé čuby to jen zhoršuje. ()

Reklama

Reklama