Reklama

Reklama

Light of Darkness, The

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Drama
USA, 1998, 9 min

Režie:

Michael Cargile

Scénář:

Michael Cargile

Obsahy(1)

Bílá žena jede v noci lesem mimo civilizaci, když v tom jí dojde benzín. Z ničeho nic jde kolem černošský bezdomovec, který se snaží dostat do jejího zamčeného vozu. (c.tucker)

Recenze (17)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Žánrová jednoaktovka, námětem nepůvodní stejně jako dějově předvídatelná... Nu ale na druhou stranu devět minut řemeslně zvládnutého napětí a atmosféry strachu. Stylistické cvičení za tři. - - - - - (Poprvé viděno 4.9.2009 na YouTube, lomentář zde jako osmý - 4.9.2009) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nápaditý a pořádně napínavý kraťas, který svou nečekanou pointu vyzradí až v závěru. Kinda creepy v tom, že by se to klidně mohlo někomu stát. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Tak trochu amatérske (minimálne v preživaní strachu tej ženskej), relatívne málo atmosferické, (očakávaná) prekvapujúca pointa celkom fajn...Lepší priemer ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Majstrovské dielo, ktoré v kocke obsahuje všetko čo má mať dobrý a remeselne zvládnutý kraťas. Predvídateľné ? Možno pre jasnovidcov. :-) Tlieskam. (2.4.2009) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem ale opravdu „nečekal“. Pořád jsem si říkal, kdy už se konečně něco začne dít – jestli je ten bezďák upír, psychopat, nebo…Ovšem tvůrci si pro nás připravili opravdové překvapení. Přestože jde spíše o drama, nežli horor – tak ten konec mě přesvědčil o tom, že mám přihodit jednu hvězdu. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Ktorýsi svetoznámy karikaturista (myslím, že to bol Steinberg) raz povedal: "Chcete vedieť, ako sa kreslí dobrá anekdota? Nakreslíte chlapíka na ulici, ako si vykračuje popri nejakom dome. A na tom dome je balkón s kvetináčom. Divák logicky predpokladá, že ten kvetináč tomu chlapíkovi padne nad hlavu. Lenže skôr, než sa tak stane, stihne chlapík spadnúť do otvoreného kanála. V polovičke tohto kraťasu som si spomenul na Steinberga ... a bolo po pointe. Škoda, atmosféru to malo... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Čakal som to a prekvapil som sám seba. Obvykle sa mi pointy darí uhádnuť, ale nie na 120 %. Pre laikov to musí byť zážitok. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Horrorová miniatura inspirovaná jednou urban legend. Temný les, žena jede autem - to se porouchá. Do auta se začne dobývat docela děsivě vypadající muž, podle všeho blázen. Ona se ho bojí, proto ho odežene. Muž je ale neodbytný. Technická kvalita nic moc, zvlášť po herecké a kamerové stránce, ovšem výborný scénář s důmyslně budovanou atmosférou a napětím a dobrou pointou dokázal zaujmout, vtáhnout do atmosféry, napnout a vyděsit. Jako horrorová miniatura přinejmenším velmi zajímavé dílo. Ovšem na krátký film fascinujícím způsobem zhuštěná studie strachu. Velmi příjemné překvapení. Ke shlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=4B10yH2meUk ()

Taron 

všechny recenze uživatele

Super! Nějakej takovej konec jsem sice čekal, ale i tak dost zapůsobil. Co mně příjde zbytečný, je obsazení bílé ženy a černýho chlapa, asi v rámci boje s rasismem a předsudky. Což je super, ale nemusí se to cpat všude a tady mně to přišlo dost na sílu. Myslím si, že by se bála úplně stejně, kdyby ten chlap byl bílej. ()

Reklama

Reklama