Reklama

Reklama

Podstata strachu

(seriál)
  • USA Fear Itself
Horor / Povídkový
USA / Kanada, (2008–2009), 9 h 7 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvůrci:

Mick Garris

Hrají:

Jeffrey Pierce, Rachel Miner, Mircea Monroe, Eric Roberts, Cynthia Watros, Clifton Collins Jr., Colin Ferguson, Josie Davis, Nicole Leduc (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

NBC začalo natáčet natáčet třinácti dílný seriál hororových povídek. Producenti svůj seriál vychvalují a prý bude děsuplný. Natáčení jednotlivých dílů se chopili známí režiséři, kteří už mají nějaký ten horror na svém kontě. Např. Stuart Gordon (Mistři hororu, Dagon), Brad Anderson (Mechanik), Mary Harron (Americké psycho), Breck Eisner (Creature from the Black Lagoon), Darren Bousman (Saw II, III a IV), Ronny Yu (Chuckyho nevěsta), John Landis (Americký vlkodlak v Londýně), Larry Fessenden (Jaws).... a další. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (38)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

POZOR DÍL 2 až 7 JE TOTÁLNÍ ODPAD !!!! 1x01 The Sacrifice: Tak pokud budou i ostatní díly takové jako tento první, budu velice spokojen. Rozhodně tento seriál vypadá, že bude lepší než "Masters Of Horror"! Těch 40 minut mi uteklo jako voda, bylo napětí, děj se netáhl, dobrý výběr herců, skvělá hudba...... prostě O.K ! Už se těším na další díly. => => => => 1) The Sacrifice - o takovým zvláštním upírovi na samotě u lesa v baráčku s několika blondýnama dávám 5* no a další díl : 2 ) Spooked - TV psychodrama o zakomplexovaném starém poldovi (Eric Roberts), který má vidiny díky prohřeškům z mládí. Děsná nepochopitelná nudná slátanina. Mimochodem, Julie Roberts by měla říct bráchovi, jak něco udělat s tím starým strhaným ksichtem. Je to už starý děděk a ve scénách po 15 letech ho nemuseli ani maskovat. Tomuto dílu dávám ODPAD!! Dávám 5* za díl Fear Itself S01E08 - Skin and Bones - KOST A KŮŽE - Viděl jsem 8 dílů a líbil se mi pouze ten první The Sacrifice. Až do teď. Shlédl jsem totiž KOST A KŮŽI a je to bomba! Napínavý film o tom, jak manžel se svými kamarády v zimě vydal na výpravu. Dlouho se nevraceli a tak si všichni mysleli, že jsou mrtví. On se ale vrátil, jiný, tělo jen kost a kůže...... avšak s ohromnou chutí po ....... (je nutné se na film kouknout a proto nebudu prozrazovat) . Ti co mají AXN SCI-FI doporučuji kouknout 1.1.2009 ve 23:00 hod a v 0:05 hod. Protože český dabing k tomuto filmu je excelentní! Dabér by opravdu měl za dabing obdržet Oscara, protože se opravdu do role vcítil tak, že z toho šla hrůza. Za tento díl dávám celku 5* - prostě mne ohromil. Je nutné ale vynechat díly 2 - 7 !!!!! ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Po pozretí epizody 1-8 musím dať hodnotenie 80 percent, všetci tu písali že ostatným častiam sa má každý vyhnúť, tak som sa im vyhol. The Sacrifice: Hneď prvá časť naznačovala, akým smerom sa tento seriál bude uberať, celkovo množstvo gore si tu užijeme napr. zošitie úst, a slizská obluda ktorá sa musí krmiť. Napätie tu je a atmosféra taktiež a po celých 40-minútach to pekne svižne uberá 80 percent. New Year's Day: 8 časť tejto sérii vôbec nesklamala, nejaký chlapík príde z hôr domou a začne byť divný, stále bude chcieť jesť a jesť aby ukojil svoje chúťky 70 percent. Takže po týchto 2-častiach som spokojný a stále čakám že to režiséri napravia v tých ďalších častiach. Bohužiaľ sa tak nestalo! Something With Bite: Je o vlkodlakovi, ktorého v noci zrazí kamion, a vodič ho odvezie do nemocnice. Vlk pohryzie doktora, ktorý sa začne v noci meniť, a bude zabíjať. Celý čas to iba nudí, aj keď sa raz niečo udeje není ukázaná hmotná dávka porcia brutality, a celé nám kazí predvýdaťelný koniec, a o atmosfére tu není ani povedané 30 percent. Chance: Je o chlapíkový, ktorý pôjde do predajne so starožitnosťami, aby dostal peniaze za vázu. Obchodník mu odmietne dať za vázu vela peňazí, a tak ho ten chlapík napadne a zmláti a nešťastnou náhodou sa obchodník buchne do hlavy. Chlapík začne mať halucinácie, a bude sa mu zjavovať podobný chlapík s istým ksichtom aký má on a bude ho nahovárať čo má robiť. Postupne bude likvidovať každého, kdo vkročí do predajne, celé je to pomerne naťahované, kdežto všetko vieme dopredu čo sa bude diať, ale tento príbeh umňa zabral 60 percent. The Spirit Box: Tento príbeh je o dvoch dievčatách, ktoré na halloween usporiadajú seansu, a privolajú ducha mrtvej Emilly, ktorá zomrela za podivných udalostiach. Zdlhavý príbeh, ktorý sa chce podobať duchárčiny, ale velmi mu to nejde, akurát tak nudí a koniec náś len šokuje 45 percent. Echoes: Zamilovaný pár sa nasťahuje do domu, s ktorým nieje niečo v poriadku. Hlavný hrdina bude mať vidiny, až mu stoho šibne, a začne si predstavovať minulý život v tele Maxa, ktorý tu žil predtým so svojou ženou. Atmosféru to má, ale niečo mi na tom vadilo a to že sa to prelína z jedného života, do druhého, nuda naskakuje iba niekedy takže zatiaľ len priemer 55 percent. The Circle: " Všetko, čo je napísané v knihe, sa stane!" Posledný diel tochto hororového seriálu, uzatvára kvalitná duchárština, v štýle temnoty, ktorá keď vás raz vtiahne, nikdy nepustí. Atmosféra hneď od začiatku, až po koniec, brutalita s hmotnou dávkou strachu a krvi, a perfektnými ľakačkami. Ako sa vraví, všetko dobré na konci, škoda tých priemerných dielov, s nulovou atmosférou a šokujúcich koncou, keby režiséri viac pritlačili, mohla to byť kvalitná séria, ale nestalo sa. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jsem měl možnost kompletně shlédnout tuto hororovou sérii a musím říct, že Podstata strachu je určitě slušnou sérií, která by si určitě zasloužila větší diváckou pozornost. Jednotlivé epizody jsou opravdu rozmanité, každý si v nich určitě najde svůj oblíbený příběh (záleží na tom, jaké hororové odvětví preferujete). Samozřejmě že mají i různorodou kvalitu, ale naštěstí se tu většina dílů pohybuje okolo průměru, který neurazí. Některé jsou lepší – jiné horší, ale žádný není dle mého absolutní katastrofa. Nejvíce se mi líbil osmý díl (Skin and Bones), ale ani první (The Sacrifice), pátý (Eater), dvanáctý (Echoes) a poslední (The Circle) nejsou vůbec špatné – lehce nadprůměrné. Každý z nich mě zaujal něčím jiným (některý slušnou atmosférou, jiný svým pojetím, další hereckými výkony). Pak tu máme další slušnou várku průměrných kousků, které měli na to, aby byli lepší, ale tvůrci z nich prostě nedokázali vymáčknout všechen potenciál. No a samozřejmě jsem tu narazil i na pár jedinců, které mě neoslovili skoro vůbec (In Sickness and in Health a Chance). Ostatně o tom jsem se trošku podrobněji rozepsal u jednotlivých dílů. Nicméně zklamán určitě neodcházím, ba právě naopak. Určitě se k této sérii ještě někdy v budoucnu vrátím. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

The sacrifice - 4/5, Spooked - 4/5, Family man - 3/5, In sickness and in health 1/5, Eater 4/5, Community 3/5, Something with bite 5/5, New year´s day 2/5, Skin & bones 5/5, Chance 3/5, The spirit box 3/5, Echoes 3/5, The circle 3/5..... O hodně slabší seriál než Masters of horror, ale své klady to rozhodně má. Pár dílů je neobyčejně špatných jako třeby Dokud nás smrt nerozdělí který je ukecaný a zápletka za nic nestojí. Nebo tu jsou naprosté bomby jako třeba Something with bite. Nejvíc se mi líbí samotná uvodní písnička Lie Lie Lie, hudba je vlastně jako samostatná poměrně dobrá, stejně jako herci. Sice pár dílů je naprosto tragicky zahranej jako třeby díl New year day´s kterej co se hraní týče za moc nestojí. Eric BAlfour ve 12 díle je ďábelský, stejně tak mě překvapil Eric Roberts ve Spooked. Nevím jestli mám dát 3* nebo 4*. Původně měly být 3* s ohledem na kvalitnější Masters of horror, ale protože takovýhle seriálu zrovna moc není tak s milostí 4*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

13 hororových poviedok, kde ma vyslovene nesklamala ani jedna, aj keď je pravda, že svojou kvalitou sa väčšinou líšia. Mňa najviac zajala hneď prvá poviedka (The Sacrifice), piata (Eater) a suverénne najlepšia bola tá posledná (The Circle), ktorá mi svojou atmosférou trochu pripomenula Darabontovu Hmlu (2007). Vlastne išlo o niečo podobné ako bol v deväťdesiatych rokoch seriál Krajné medze, len jednotlivé poviedky neoplývali takou hĺbkou myšlienky alebo ponaučením v závere, v tomto smere je tento projekt jednoduchší a povrchnejší. Vyslovene niečo na efekt, a ten sa podaril. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (86)

Zajímavosti (2)

  • Všechny epizody byly vysílány v Polsku, Rumunsku, České republice, USA a jsou k dispozici na FEARnet. (Chatterer)
  • Autorem skladby "Lie Lie Lie" doprovázející úvodní titulky je Serj Tankian, zpěvák skupiny System of a Down. Skladba se nachází na jeho prvním solovém albu "Elect the Dead". (kukentipla)

Reklama

Reklama