Reklama

Reklama

Film Mateřské galeje přináší příběh Elizy Welch (Uma Thurman) - bývalé spisovatelky, která nyní veškerou energii věnuje výchově svých dvou dětí a internetovému blogu o rodičovství. Eliza má dobrosrdečného, ale duší nepřítomného manžela (Anthony Edwards), který se příliš nestará ani o její trápení, ani o rodinu jako takovou, zatímco její nejlepší kamarádka Sheila (Minnie Driver) jí ve všem rozumí až příliš dobře. Nadcházející den Elize nachystal další těžké zkoušky z rodičovství. Aby v nich obstála, musí si uvědomit, co je ve jejím životě skutečně důležité. Navíc se rozhodla napsat příspěvek do soutěže časopisu pro rodiče na zdánlivě jednoduché téma: “Co pro mne znamená mateřství?” (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

René.girl 

všechny recenze uživatele

Film vám dá přesně to, co vám název napovídá - poznání toho, jaké je mateřství, jaký je život matky na plný úvazek. Libí se mi, že je tak realistický a na nic si nehraje. Žádné velké drama nebo jiné zázraky nečekejte, protože o tom film není a myslím, že ani být neměl. Uma Thurman je úplně jiná než ji znáte, ale přesto skvělá! Dávám 4 hvězdičky a nechápu, jak může někdo tenhle film ohodnotit jako odpad!? ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Chtě nechtě musím dát jen dvě, protože tak zářný příklad doprasení poměrně výživného tématu se často nevidí. Pokud by se to natočilo s citem, jako seriózní komedie, zaplesal bych, ovšem způsob, jakým Thurman přehrává a celé to karikaturizuje fraškovitou ztřeštěností, k tomu ty přetažené reálie (hadry, byt, kolo, auto) - veliká škoda... Navíc je to celé i přes nikterak dlouhou stopáž pořádná nuda, z níž vyčuhuje jen několik málo scén, nad nimiž se rodič, notabene servaná matka, dobře znající přesně tyhle situace, musí pousmát a mít radost, že v tom není sama. Ovšem suma sumárum - hodně výbuchová záležitost... ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Umě Thurman jsem tu uštvanou maminu uvěřila. Její manžel mi přišel občas jako lehce nablblý nebo tak trochu jako velké dítě. Škoda, že tenhle film nepůsobí vůbec komediálně a spíše se přesouvá k dramatu, ale tenhle žánr je mu taky na hony vzdálený a proto vznikl tento nezařaditelný kousek, který se snaží působit jako taková sonda do života matek na mateřské. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že někde ze začátku filmu je scéna, kde se na hrdinku navalí tolik chaosu najednou, až mě samotnou ta její neschopnost cokoli v danou situaci vyřešit, rozčilovala. Je pravdou, že posledních cca patnáct minut se zabývá oslavou narozenin šestiletého dítěte, což mě rozčilovalo zrovna tak. Je pravdou, že Uma Thurman tu hraje obyčejnou, celkem nudnou čtyřicátnici, jíž stárání se o dvě předškolní děti zabírá veškerý čas, a Minnie Driver je tady, vzhledem k roli těhule, na pohled tlustá jak prase, ale taky je pravdou, že právě díky přirozenému charizmatu Umy a Minnie se dá na většinu filmu celkem s klidem kouknout (bez nich by šlo ale hodnocení dolů). Jo a mihne se tam Jou Die Foster. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

V tomto filme bolo viac, už len vďaka U. Thurman, A. Edwards a M. Driver. Ako sa snaží mamička vysporiadať každodennými ťažkosťami, hlavne vtedy, keď „viac-menej“ je na všetko sama. Filmový výsledok zachytenie tohto scenára je takmer „katastrofálny“. Osobné hodnotenie: 55% (*) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Film vstoupil do britských kin exkluzivně o měsíc dřív než jinde v Evropě, ale přišlo na něj za premiérový víkend pouhých jedenáct diváků. S tržbou 88 liber (2 490 korun) se tak řadí mezi největší propadáky historie. (Andresito)
  • Postavu malého Lucasa si zahrali hneď dvaja chlapci, dvojičky David a Matthew Schallippovci. Podobná situácia sa zopakovala napríklad vo filme Christmas in Wonderland (2007), kde si tiež jednu z hlavných detských postáv zahrali dve herečky, dvojčatá. (metal.storm)

Reklama

Reklama