Reklama

Reklama

Film Mateřské galeje přináší příběh Elizy Welch (Uma Thurman) - bývalé spisovatelky, která nyní veškerou energii věnuje výchově svých dvou dětí a internetovému blogu o rodičovství. Eliza má dobrosrdečného, ale duší nepřítomného manžela (Anthony Edwards), který se příliš nestará ani o její trápení, ani o rodinu jako takovou, zatímco její nejlepší kamarádka Sheila (Minnie Driver) jí ve všem rozumí až příliš dobře. Nadcházející den Elize nachystal další těžké zkoušky z rodičovství. Aby v nich obstála, musí si uvědomit, co je ve jejím životě skutečně důležité. Navíc se rozhodla napsat příspěvek do soutěže časopisu pro rodiče na zdánlivě jednoduché téma: “Co pro mne znamená mateřství?” (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Nudná stupidní sračka o krávě, která si neumí uspořádat život. Jediná směšná scénka byla, kdy ji při zácpě oslovili "píčo". ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Tvůrce bych ráda upozornila, že byť to tak v některých případech nevypadá, tak orgánem, který opustí tělo ženy po porodu, je placenta, a nikoli mozek. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Uječená matka mi lezla na nervy už od začátku, a vydrželo to až do konce. Tohle se snad ani líbit nikomu nemělo, třeba to byl autorský záměr, aby to bylo takto trapné. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že někde ze začátku filmu je scéna, kde se na hrdinku navalí tolik chaosu najednou, až mě samotnou ta její neschopnost cokoli v danou situaci vyřešit, rozčilovala. Je pravdou, že posledních cca patnáct minut se zabývá oslavou narozenin šestiletého dítěte, což mě rozčilovalo zrovna tak. Je pravdou, že Uma Thurman tu hraje obyčejnou, celkem nudnou čtyřicátnici, jíž stárání se o dvě předškolní děti zabírá veškerý čas, a Minnie Driver je tady, vzhledem k roli těhule, na pohled tlustá jak prase, ale taky je pravdou, že právě díky přirozenému charizmatu Umy a Minnie se dá na většinu filmu celkem s klidem kouknout (bez nich by šlo ale hodnocení dolů). Jo a mihne se tam Jou Die Foster. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hrozná úbohosť. Plytké a totálne prázdne, ako keby to napísali mladé mamičky a tehuľky z Modrého koníka. Jedna klišé trápna a hlúpa fráza tu strieda druhú a výsledok je pritom nulový, len kopec dialógov, ktoré nič nepovedia. Aj som čakal, že sa to konečne rozbehne a príbeh niekam dospeje, no žiaľ čakal som márne. Totálne premrhaný čas. 15/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Obrýlená Uma Thurman hraje matku dvou malých dětí a snaží se celou dobu divákovi realistickým pohledem sdělit, že mateřství je řehole a stereotyp, ale občas se i nějaká ta radost vyskytne, a i vytížená matka si najde čas na psaní internetového blogu. Těžko říct, čím byla tahle role pro Umu zajímavá. Film postrádá jakoukoliv výraznější dějovou linii a pokouší se najít oporu v břitkých dialozích. Nakonec však převládá nuda, ačkoliv několik scén se povedlo, ale nemůžu se zbavit dojmu, že Uma má na víc a tahle role ji dvakrát nesedla. Film si nejlépe užijí matky feministky, ale ani tím si nejsem jistý. A Umě to moc neslušelo. 40% ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

V tomto veskrze nudném filmu o ničem stojí za tu jednu * snad jenom sexy Minnie Driver a její historka s ponorkou :-). ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Víte, že 95% uživatelů mobilních telefonů si myslí, že jsou zdvořilí, a přitom 80% ostatních svým voláním obtěžují ?? Nejsou ta čísla trochu v nepoměru ??" ;) ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Chápu, že nejsem cílová kategorie tohodle snímku, ale i z hlediska nějakého formálního filmového pohledu je tohle prostě zvěrstvo. Nuda, šeď, podprůměr a já se divím kam ta Uma Thurman směřuje. Po "Vdané snoubence" je tohle totiž už druhé podobné téma, které Uma točí a ona, jako spíše charakterní herečka, si tímhle pomalu ale jistě podkopává kariéru. Každopádně ta jedna hvězda je za ní. Do you know, that bath toy...? ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Ach kde je tá Uma Thurman, ktorú poznám z Kill Billa alebo Pulp Fiction?...no je z nej neatraktívna, nevtipná a otravná herečka, ktorá hrá v tomto podradnom filme...jej kariéra je asi v ohrození, ináč by som nepochopil, prečo išla do tohto filmu, ktorý smrdí neúspechom na míle...k filmu ako samotnému sa radšej nevyjadrím..česť Ume Thurman, a nech sa radšej pokúsi o návrat...želám si to..lebo toto nie je film pre ňu ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Umě Thurman jsem tu uštvanou maminu uvěřila. Její manžel mi přišel občas jako lehce nablblý nebo tak trochu jako velké dítě. Škoda, že tenhle film nepůsobí vůbec komediálně a spíše se přesouvá k dramatu, ale tenhle žánr je mu taky na hony vzdálený a proto vznikl tento nezařaditelný kousek, který se snaží působit jako taková sonda do života matek na mateřské. ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Film vám dá přesně to, co vám název napovídá - poznání toho, jaké je mateřství, jaký je život matky na plný úvazek. Libí se mi, že je tak realistický a na nic si nehraje. Žádné velké drama nebo jiné zázraky nečekejte, protože o tom film není a myslím, že ani být neměl. Uma Thurman je úplně jiná než ji znáte, ale přesto skvělá! Dávám 4 hvězdičky a nechápu, jak může někdo tenhle film ohodnotit jako odpad!? ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Film, jehož cílovým publikem jsou tentokrát ženy, které si "užívají" mateřskou dovolenou. Bohužel jsou každodenní radosti a strasti Elizi, kterou hraje Uma Thurman vylíčeny tak nějak nezáživně. No ono vlastně starání se o děti a manžela není, stejně jako tento film žádné terno. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Autorom sa podaril dokonalý prepadák....Ono je to určené jedine ženám - matkám, ktoré si už dačo preskákali a vedia čo je to starosť o rodinu a každodenné obetovávanie sa jej....ostatný to skôr budú považovať za despoticko - psychotické zobrazenie jednej ženy v domácnosti.....Ale najväčším problémom prekvapivo nie je samotný príbeh, a spôsob zobrazenia určitých situácii...ale fakt, že snímok je propagovaný ako komédia ( čo je riadna haluz - teda vlastne nie haluz ale sebazničujúci faktor ).....A vedzte, že ku komédii to má na míle daleko ( keby filmu dodali dramatickejší podtón, mohla byť z toho seriózna dráma.....takto je to len nevydarený pokus o ....čo vlastne???.....Ale jedno kvitujem....a to samotný názov....presne toto som očakával od Motherhood keď som čítal jeho názov.....akurát nie v spojení s komédiou...( škoda tej chyby ). ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná píčovina ženská uspořádává oslavu pro svou dceru a má přitom problémy. Do toho dialogy typu mám ty řasy pěkné nebo škaredé a další takové píčoviny. Cílené publikem jsou zde ženské okolo 40 let s děckem(možná i zamindrákované), kterým to třeba příjde i vtipné ostatní radši ruce pryč. Fascinuje mě že to není v černých barvách jelikož i těchto 37 procent je moc. ()

Reklama

Reklama