Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný detektiv Sherlock Holmes je proslulý tím, že využívá svůj pozorovací talent, geniální schopnost dedukce, ale i hrubou sílu svých pěstí. S věrným přítelem Dr. Watsonem dokáže vyřešit i ten nejkomplikovanější případ. Jenže nyní je Londýn v ohrožení a náhlá hrozba je děsivější, než cokoli dříve. Po sérii brutálních rituálních vražd přijíždí Holmes s Watsonem právě včas, aby zachránili před smrtí další oběť a odhalili nebezpečného vraha, zatvrzelého Lorda Blackwooda. Předtím, než je oběšen, varuje Blackwood Holmese, že smrt nad ním nemá žádnou moc. Blackwoodovo slibované zmrtvýchvstání, ke kterému došlo, pochopitelně vyděsí celý Londýn. Pro Sherlocka Holmese je to ale pouhý začátek jedné velké hry. Ponoří se do světa černé magie a ohromujících nových technologií, kde je logika pořád jednou z nejlepších zbraní proti boji se zločinem... (TV Nova)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (2 272)

JFL 

všechny recenze uživatele

Jak sám řekl Downey při přebírání Zlatého globu, bez něho by film neměl šanci. Snímek přichází s vynikající ústřední dvojicí Holmes-Watson (nečekaně přesný a charismatickýJude Law), jejichž interakce je radost sledovat. Škoda, že většinu filmu zabírají nudné peckovačky, nezáživné vyšetřování již od začátku absurdního případu a tuna ničím neozvláštněných klišé. Opakovaně se potvrdilo, že Ritchieho filmy stojí na obsazení postav, přičemž příběh samotný a všelijaké kudrlinky ve vyprávění jsou na první pohled možná hezké, ale napodruhé už vyvolávají akorát znuděné zívnutí. Kdyby film byl pojatý jako sitcom z domácnosti Holmese a Watsona, byla by to grandiózní zábava, takto film zůstává béčkovým brakem se skvělými postavami a hromadou nevyužitého potenciálu (konflikt racionality a pověr, Teslovsky fantastické aparáty i samotný akčně směřovaný detektivní rámec). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebavilo mě to. Byl to průměr průměrů. A to ten průměr nedokázal zachránit režisér, herci a ani závěrečná scéna na rozestavěném Tower Bridge, no a zapomněl bych hudbu od Hanse Zimmera. Prostě ten film předpoklady měl, ale absolutně zkrachoval. Sherlock Holmes má být takový, jak ho všichni známe. Střídmý, plný skutečně inteligentních zapeklitých situací a ne akční a agresivní. S čímž teda Angličani chtěli udělat díru do světa a zaujmout minimálně tím. Zaujal by, kdyby všecko kolem něj nebyl průměrný paskvil. Vždyť i během filmu to muselo být znát. Londýn uvrhnutý do šedivých scén mluvil za sebe. Kdyby alespoň byl pěkně ponurý, ale ono kuloví. Akční Sherlock, Dr. Watson na něj kvůli ženský sere a to všecko se odehrává v Londýně, který zahaluje takový počasí, jaký jsem prožíval poslední zimu. Šedavo, nudně, ospale....stejný případ. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $209,028,679Tržby Celosvetovo $524,028,679Tržby za predaj Blu-ray v USA $27,874,391Tržby za predaj DVD v USA $59,323,303 ║ Taký trošku iný Holmes ale fajn, Robert Downey Jr. má proste v poslednej dobe cveng a do čoho sa pustí proste svojou odrovnanou charizmou úplne zvalcuje a z Holmesa robí drsného neohrabanca bez zábran, slušne ale len slušne sekunduje Jude Law a Rachel McAdams, Mark Strong pre úplne minimum priestoru skoro neviditeľný, škoda. Príbeh má šťavu, slabších momentiek sa tu vyskytne len minimum, tých eňo-nuňo delikaties požehnane, hlavne Holmesové súboje sú bašta, vypointované Holmesovské dialógy plus vysvetlenia robia opäť svoje čaro ako za starých dobrých čias, husličková hudba je len bonbón na torte... o trošku málo doladiť scenár a bola by to fakt veľká jazda ale aj tak som nadmieru spokojný. /videl v kine: 85%/ ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná zneuctění legendy Sherlocka Holmese a rouhačský tanec na hrobě A.C. Doyla, pro většinu ale v prvé řadě hodně solidní zábava. Atmosféra starého Londýna dýchne z plátna/televize/displeje (nehodící se škrtněte) až k divákovi, Holmes krom pro něj typické geniality okouzlí i bojovými schopnostmi, Watson je mu zde určitě rovnocennějším partnerem, než v knihách a navíc se kolem obou točí pohledné ženy... Příběh má napětí, odpovídající době, kdy se příběh odehrává, celé je to dobře podkresleno Zimmerovou hudbou (byť od něj známe lepší majstrštyky), herci nepřehrávají, scénář nemá díry, navíc obsahuje i pár povedených vtípků - prostě taková pohodová detektivka na příjemný večer. ;-) Vidím to na 75%. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Sherlock Holmes mohl být opravdu skvělým filmem, představuje dva zábavné charaktery s jiskřivou chemií ve svých dialozích, vsází je do atraktivního prostředí - digitální Londýn se zvětšeným důrazem na kontrast a ostrost barev vypadá opravdu pěkně + zvýrazňuje "alchymismus" celého snímku a pak je tu ještě Guy Ritchie... Možná zklamal tím, že si Holmesovy pletky nesepsal sám, ale režisérsky se, co do vedení kamery a natáčení akčních scén, nečekaně předvedl. Ovšem když si vezmeme scénář, neboli poměrne triviální a plytký děj, který Ritchie jen uměle "zesložiťuje" a zase vysvětluje, aby z něj aspoň něco solidního vymáčkl (tento tah ovšem oceňuji, je totiž efektní), uvědomíme si, že slavný Sherlock Holmes není neslavným Andělům a démonům až tak vzdálený... 7/10 ()

Galerie (82)

Zajímavosti (55)

  • Režisér Guy Ritchie byl příznivcem Holmesových (Robert Downey Jr.) příběhů už odmalička, kdy jim je na internátní škole pouštěli z reproduktorů. (-Marc-)
  • Natáčení probíhalo z velké části v centru Londýna, v londýnských filmových studiích a také v Manchesteru ve Velké Británii. Natáčelo se od 3. října 2008 do ledna 2009 (Lynette)

Související novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

Třetí Sherlock je nyní prioritou

Třetí Sherlock je nyní prioritou

22.04.2023

Dlouhé roky fanoušci čekali, kdy a jestli vůbec se rozjede produkce na třetím Sherlocku Holmesovi s Downeym, Lawem a Ritchiem. Poslední zmiňovaný mezitím od projektu odešel, jelikož měl v poslední… (více)

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

06.04.2022

Streamovací služba HBO Max do toho v posledních týdnech šlape a objednává jeden nový seriál za druhým. Nyní tak s posvěcením od studia Warner Bros. přichází zpráva, že se populární filmová série… (více)

Hugh Grant a Guy Ritchie opět spolu

Hugh Grant a Guy Ritchie opět spolu

23.01.2021

Herec Hugh Grant (Mělas to vědět, Gentlemani) si nejspíš zopakuje spolupráci se slavným režisérem známých gangsterek Guyem Ritchiem (Podfu(c)k, Sherlock Holmes). Natočit by spolu pak měli akční… (více)

Reklama

Reklama