Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný detektiv Sherlock Holmes je proslulý tím, že využívá svůj pozorovací talent, geniální schopnost dedukce, ale i hrubou sílu svých pěstí. S věrným přítelem Dr. Watsonem dokáže vyřešit i ten nejkomplikovanější případ. Jenže nyní je Londýn v ohrožení a náhlá hrozba je děsivější, než cokoli dříve. Po sérii brutálních rituálních vražd přijíždí Holmes s Watsonem právě včas, aby zachránili před smrtí další oběť a odhalili nebezpečného vraha, zatvrzelého Lorda Blackwooda. Předtím, než je oběšen, varuje Blackwood Holmese, že smrt nad ním nemá žádnou moc. Blackwoodovo slibované zmrtvýchvstání, ke kterému došlo, pochopitelně vyděsí celý Londýn. Pro Sherlocka Holmese je to ale pouhý začátek jedné velké hry. Ponoří se do světa černé magie a ohromujících nových technologií, kde je logika pořád jednou z nejlepších zbraní proti boji se zločinem... (TV Nova)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (2 272)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Skvěle odvedená práce. Ať je řeč o hercích (hlavně), tak o celkové režii Guye Ritchieho. Jsem nespoután kultem provázející jméno Sherlocka Holmese. Tento anglický gentleman mi nikdy nepřišel natolik zajímavý, abych viděl všechny filmy kde se vyskytuje (nebo si dokonce něco přečetl). Přesto mé představy o něm jsou pevné, jako skála. Gentleman, popíjející šálek dobrého čaje, každý den ve stejný čas, skvěle oblečený, ovládající se, geniální pozorovatel okolí, psycholog. Ovšem Robert Downey představuje zcela nového, megalomanského poloblázna, jehož inteligence hraničí s šílenstvím a který bravůrně ovládá bojové umění. Jen tento fakt, mě na začátku dostal. Film je kompromisem mezi komedií a akčním krimi, doprovází ho skvělé "flashbacky" popisující podstatné události, na které Holmes přišel. Zajímavější jsou ovšem zpomalené záběry, kde Sherlock v duchu plánuje své budoucí jednání (většinou chvaty v boji). Viděl jsem velice příjemné a vtipné krimi, které si celou dobu dokázalo udržet mojí pozornost. Vadily mi pouhé detaily, které mi občas zkazily celkově dobrý pocit z reálnosti filmu (mohutný kouř, létání po elektro-šoku). Mark Strong zde vypadá skoro na chlup stejně, jako Andy Garcia, takže jsem celý film žil v domění, že postavu Blackwooda zahrál on. Čistých 80% 22.01. 2010 ()

imf 

všechny recenze uživatele

Boys will be boys. I když Downey hraje znovu Tonyho Starka, i když na Ritchiem Madonna napáchala zřejmě nenapravitelné škody, přesto je Holmes uvědomělým popcornem, který neztrácí kontakt s předlohou ani s cílovým publikem. Akční scény střídá pomrknutí na čtenáře, kočkování hlavních hrdinů (zní to gay, ale... však uvidíte) táhne diváka skrz pomalejší pasáže a starý dobrý (skrz naskrz neviditelně digitální) Londýn vás vtahuje do svých ulic se stejnou elegancí, s jakou Holmes střílí z rukávů své dedukce. Je to lehké, trochu povrchní, ale s rafinovanou příchutí, dlouhým ocasem, který žádá opakované zhlédnutí. K čertu s pobouřenými holmesology, tenhle update jiskří jak obloha o Silvestru a když Zimmer hrábne do synťáků a Downey v hlavě zkalkuluje, jak poslat protivníka na šest měsíců do nemocnice, je vám jasné, že tenhle Sherlock má nejen pohnutou minulost, ale i světlou budoucnost. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebavilo mě to. Byl to průměr průměrů. A to ten průměr nedokázal zachránit režisér, herci a ani závěrečná scéna na rozestavěném Tower Bridge, no a zapomněl bych hudbu od Hanse Zimmera. Prostě ten film předpoklady měl, ale absolutně zkrachoval. Sherlock Holmes má být takový, jak ho všichni známe. Střídmý, plný skutečně inteligentních zapeklitých situací a ne akční a agresivní. S čímž teda Angličani chtěli udělat díru do světa a zaujmout minimálně tím. Zaujal by, kdyby všecko kolem něj nebyl průměrný paskvil. Vždyť i během filmu to muselo být znát. Londýn uvrhnutý do šedivých scén mluvil za sebe. Kdyby alespoň byl pěkně ponurý, ale ono kuloví. Akční Sherlock, Dr. Watson na něj kvůli ženský sere a to všecko se odehrává v Londýně, který zahaluje takový počasí, jaký jsem prožíval poslední zimu. Šedavo, nudně, ospale....stejný případ. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pan Holmes zabil psa. Už zase." Trpím nedostatkem úcty k tradicím a prý se to nedá léčit, takže se přiznám, že ten strejda s fajfkou mne nikdy moc nebavil. Ale Sherlock Holmes, pouliční rváč, chemik, hráč na housle a ničič vztahu kolegy Watsona, je mi hodně sympatický. Navíc mám rád, když se mohu v temném prostředí procházet mezi poletujícími hláškami a po navrátu domů ze sebe smýt nános cynismu, na který právě tento Sherlock rozhodně není skoupý. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Konečně vzal někdo Sherlocka za pomyslná varlata a pořádně zmáčkl. Guy Ritchie z nich vymačkal nečekaně akční snímek, přesně takový, jaký vždycky Sherlock mohl být, jenže byl vždycky tak nějak anglicky decentní. Tento americký Downeyho Sherlock je zhruba takový, jak naznačili Cimrmani inspektora Trachtu čili tělem Kašperský a duší Myslík. To vše je kolorováno překrásnou scenérií starého rozestavěného Londýna. A kdyby BBC nenatočila Sherlocka ještě bizerněji, bylo by toto pojetí asi nejlepší. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (55)

  • Do některých kin byl film dodáván pod krycím názvem „Elementary Education“. (HellFire)

Související novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

Třetí Sherlock je nyní prioritou

Třetí Sherlock je nyní prioritou

22.04.2023

Dlouhé roky fanoušci čekali, kdy a jestli vůbec se rozjede produkce na třetím Sherlocku Holmesovi s Downeym, Lawem a Ritchiem. Poslední zmiňovaný mezitím od projektu odešel, jelikož měl v poslední… (více)

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

06.04.2022

Streamovací služba HBO Max do toho v posledních týdnech šlape a objednává jeden nový seriál za druhým. Nyní tak s posvěcením od studia Warner Bros. přichází zpráva, že se populární filmová série… (více)

Hugh Grant a Guy Ritchie opět spolu

Hugh Grant a Guy Ritchie opět spolu

23.01.2021

Herec Hugh Grant (Mělas to vědět, Gentlemani) si nejspíš zopakuje spolupráci se slavným režisérem známých gangsterek Guyem Ritchiem (Podfu(c)k, Sherlock Holmes). Natočit by spolu pak měli akční… (více)

Reklama

Reklama