Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaačtyřicetiletá Nadine je ctižádostivá, nezávislá a v práci úspěšná žena, která dříve často střídala milence. Nyní ale žije sama a je bezdětná. V jejím těle už několik let varovně tikají biologické hodiny, které ji vyprovokují k impulzivnímu činu: poté, co v supermarketu potká bývalého přítele, unese jeho sedmiměsíční dítě a ujede s ním z místa činu. Během útěku na jih Evropy se ve vzpomínkách vrací k mezním okamžikům svého života v posledních dvanácti letech. Štěstím opojenou i výčitkami svědomí zmítanou ženu záhy čeká nejtěžší rozhodnutí v životě... Druhý celovečerní film Erika de Bruyna se zamýšlí nad generací soběstačných žen, které dávají přednost kariéře před rodinou. Režisér pro větší univerzálnost svého psychologického dramatu obsadil do titulní role tři herečky, které hrdinku ztělesňují v různém věku i v různých fázích života. [43. MFFKV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Emmyvision 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá zápletka podaná docela složitě pomocí flashbacků. Možná jsem moc mladá na plný vcítění se do hlavní hrdinky, ještě mi tak nahlas neřvou biologický hodiny - líbila se mi intimita a věrný zachycení psychologie, jenže naplno soucítit s egoistkou, co se v tom vlastní vinou deset let motá? To tak úplně nejde. Hudbou a kamerou hodně připomíná Skafandr a motýl, proto body k dobru! I když Nadine je jen taková light verze. Nezapomenutelná scéna: Hledání na pláži. ()

Reklama

Elementál 

všechny recenze uživatele

Trochu fanatická a nevyrovnaná Nadine (ale za to bych ji nestranil spíše naopak, člověk, který nezvládá sám sebe zaslouží trochu opatrnějšího přístupu...) a její cesta do nitra svého života. Bohužel jsem více fandil jejímu expříteli, který musel po únosu děťátka skutečně trpět a zasloužil si soucit a uznání víc, neź Nadine. Herecké výkony nebyly špatné, ale ani mě nezvedly ze sedadla a to samé platí i o všem ostatním- negradující příběh, který ani nijak nekončí. Za zmínku stojí poměrně nekompromisní záběr z potratu (hadička sající krev, hnusný srkavý zvuk a sestřička informující, že plod vyšel celý a táže se, zda-li jej chce pacientka vidět...). Zkrátka - pokud vám Nadine unikne, o nic moc jste nepřišli- říci by mohl něco ženám v podobné situaci, jinak nevím. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

43rd KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2008 - FOCUS ON THE NETHERLANDS - Zaostřeno na Nizozemsko - 60%, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.51/194 ()

finn 

všechny recenze uživatele

Tak trochu road-movie s tématikou únosu dětí. Pravidelné flashbacky dotváří děj a dávají doslovné vysvětlení proč dělá Nadine to, co dělá a stejně tak i obhajuje reakce okolí. Osobně mi hodně vadilo obsazení tří hereček pro hlavní roli, přitom v rozmezí pár let, kdy by stačillo zdržet se v maskérně. Film na mě navíc působil chladně. Poměrně silné téma, jenže málo scén (zjištění nevěry / ztráta děcka na pláži) vzbuzuje silné emoce. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama